Με ένα φιλέτο ψαριού

Η Αγάπη συγκέντρωσε έντεκα αγαπημένες της συνταγές για νόστιμα φαγητά που γίνονται με φιλέτα ψαριού.  Εσείς, ποια θα διαλέξετε;
Με ένα φιλέτο ψαριού

της Αγάπης Μαργετίδη

Τις προάλλες έλαβα ένα μήνυμα από μια φίλη και γειτόνισσα η οποία, θεωρώντας πως παίζω τα γαστρονομικά μυστικά της γειτονιάς μας στα δάχτυλα, μου ζήτησε να της συστήσω έναν καλό ψαρά. Αχ, και να ‘ξερες τι πληγές μου άνοιξες Άννα μου!  Πριν μερικά χρόνια είχαμε δύο αξιόλογους και αξιόπιστους ψαράδες, ο ένας δυο βήματα από το σπίτι μου και ο άλλος ελάχιστα πιο μακριά.  Στον δεύτερο, μάλιστα, ερχόντουσαν κι από άλλες περιοχές, τόσο καλός ήταν.

Από τότε που έκλεισαν με διαφορά λίγων μηνών ο ένας από τον άλλον, ξέμεινα από ψάρια και μόνο η ξενιτειά σε άλλες γειτονιές με σώζει.  Δεν είναι όμως κατάσταση αυτή, να πρέπει να κάνεις ταξίδι για να βρεις φρέσκο ψάρι.  Προ καιρού μου είπαν και για έναν καλό ψαρά μέσα στην ψαραγορά της Αθηνάς, αλλά να σας πω τη μαύρη μου αλήθεια, ψιλοφοβάμαι να πάω προς τα εκεί λόγω του ιού γιατί όσο να ‘ναι, μια σχετική πολυκοσμία θα την έχει.  Θα αφήσω την αυτοψία για αργότερα. 

Η μόνη λύση πλέον είναι τα κατεψυγμένα φιλέτα.  Ευτυχώς βρίσκω πολύ καλής ποιότητας και μάλιστα βιολογικά.  Όχι στη γειτονιά μου, αλλά μου τα φέρνουν.  Κάτι είναι κι αυτό.  Κι έτσι έχω πάντα στην κατάψυξή μου σολομό, γλώσσα και μπακαλιάρο για να πορεύομαι. 

Τώρα που οι περισσότεροι είμαστε κλεισμένοι για άλλη μια φορά και τα σχολεία έκλεισαν κι αυτά, μάζεψα για εσάς έντεκα συνταγές για νόστιμα ψαρομαγειρέματα με φιλέτα ψαριού.  Φτιάχνονται γρήγορα κι εύκολα και είναι ό, τι πρέπει για την φορτωμένη ημέρα που μοιράζεται μεταξύ τηλε-εργασίας, τηλε-εκπαίδευσης, τηλε-αγορών και λοιπών τηλε-απασχολήσεων.  Δεν θα ξέρετε ποια να πρωτοδιαλέξετε! (πατήστε πάνω στον κάθε τίτλο για τη συνταγή).

ΕΛΑΦΡΙΑ ΚΑΙ ΕΞΟΧΩΣ ΝΟΣΤΙΜΑ

ΦΙΛΕΤΟ ΓΛΩΣΣΑΣ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ & ΠΑΤΑΤΕΣ
Η ντελικάτη γλώσσα απαιτεί ντελικάτο μαγείρεμα



ΨΑΡΙ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ
Νοστιμιά τυλιγμένη στο χαρτί


ΤΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑ

ΣΟΛΟΜΟΣ ΜΕ ΦΙΝΟΚΙΟ & ΟΥΖΟ
Περιμένοντας το άλλο καλοκαίρι



ΨΑΡΙ ΜΕ ΤΡΑΓΑΝΗ ΚΡΟΥΣΤΑ ZA’ATAR
Από τον Λίβανο με αγάπη



ΤΑ ΠΟΣΑΡΙΣΤΑ

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΠΟΣΕ ΣΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΖΩΜΟ
Ασιατική φινέτσα



FISH CHOWDER ΜΕ ΦΙΝΟΚΙΟ & BABY ΠΑΤΑΤΕΣ
Ψαρόσουπα made in the USA (παρόλο που η συνταγή δεν αφορά φιλέτο ψαριού, αποφάσισα να την συμπεριλάβω γιατί είναι πολύ νόστιμη.  Επιπλέον, γίνεται με κατεψυγμένα βραστόψαρα π.χ. σκορπίνες και μπακαλιαράκια που βρίσκουμε σε κάθε σουπερμάρκετ.  Βεβαίως, αν είναι φρέσκα, ακόμη καλύτερα).



Α ΛΑ ΦΡΑΝΣΕΖ
 
ΠΕΣΤΡΟΦΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ
Σοφιστικέ απλότητα



PARMENTIER ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ & ΣΠΑΝΑΚΙ
Παριζιάνικη κομψότητα



ΜΠΛΑΝΚΕΤ ΣΟΛΟΜΟΥ ΜΕ ΠΡΑΣΑ
Θαλασσινή εκδοχή ενός κλασικού υπέροχου φαγητού



ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

BURGERS ΣΟΛΟΜΟΥ
Street food στο σπίτι



FISH FINGERS
Για μικρά και μεγάλα παιδιά

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v