10 δραστηριότητες για να (ξε)σηκωθείς από τον καναπέ επιτέλους

Βαρέθηκες να κάθεσαι όλη μέρα στον καναπέ ή στο σαλόνι απέναντι από τον υπολογιστή ή την τηλεόραση; Κι εμείς. Πάμε να βρούμε μερικές δραστηριότητες για να ξεβαλτώσουμε λοιπόν.
10 δραστηριότητες για να (ξε)σηκωθείς από τον καναπέ επιτέλους

Η καραντίνα έφυγε αλλά σου άφησε μια ασταμάτητη δίψα για… καθισιό. Σε καταλαβαίνουμε. Είναι γλυκός ο καναπές και οι σειρές, όμως το σώμα σου δεν είναι φτιαγμένο για να κάθεται. Για την ακρίβεια δεν του αρέσει καθόλου και θα κάνει τα πάντα για να σ’ το δείξει – από παραπανίσια κιλά, μέχρι ενοχλήσεις και κακή ψυχολογία.

Οι παρακάτω τρόποι ευελπιστούμε να σε βοηθήσουν να σηκωθείς από τον καναπέ, ακόμα και αν το θέλεις.

Γράψου γυμναστήριο. Έστω και για έναν μήνα. Η δέσμευση σε μία συνδρομή θα σε κάνει να πηγαίνεις θες δεν θες. Βαριέσαι τα βάρη; Κάνε ομαδικά. Βαριέσαι και τα ομαδικά; Μην γραφτείς τότε και κάνε σπίτι σου με το βάρος του σώματος – δες εδώ.

Δεν θες ομαδικά; Γράψου σε ένα online μάθημα pilates. Θα είσαι σπιτάκι σου και Μμε ένα στρώμα και ελάχιστο εξοπλισμό μπορείς να κάνεις θαύματα στο σώμα σου και να ξεχάσεις μια για πάντα ενοχλήσεις και πιασίματα – δες εδώ.



Τι θα έλεγες για κολύμβηση; Βρέξει χιονίσει είναι ένα άθλημα πάσης εποχής. Χειμώνας; Πας σε κλειστό κολυμβητήριο. Καλοκαίρι; Πας σε ανοικτό. Συμφέρει όπως και αν το δεις και όχι δεν είναι «χαλαρή» γυμναστική. Είναι ζόρι αν το κάνεις σωστά – δες εδώ μερικές διευθύνσεις.

Ξεκίνα τοξοβολία. Ναι, τοξοβολία. Δεν φαντάζεσαι πόσο κολληματική είναι. Απαιτεί συντονισμό σκέψης και πράξης, βελτιώνει (άνω) σώμα και πνεύμα. Είναι αγχολυτική και αν όλα πάνε καλά ποιος ξέρει, μπορεί να σε δούμε και σε καμία διοργάνωση.

Γράψου σε ένα running event και ξεκίνα χαλαρά τα πρώτα σου βήματα στο τρέξιμο. Δεν είναι ανάγκη να πας για Μαραθώνιο κατευθείαν. Μπορείς να ξεκινήσεις με κάτι πιο χαλαρό, όπως π.χ. έναν αγώνα 5 ή ακόμα και 2 χιλιομέτρων – δες εδώ μερικά από τα προσεχώς.

Επαφή με τη φύση, και ένα από τα πιο όμορφα ζώα. Η ιππασία είναι ένα χόμπι ιδιαίτερο που όσοι το δοκίμασαν «κόλλησαν», και έχει πάψει να απευθύνεται σε λίγους και εκλεκτούς, έχοντας ανοίξει τον κόσμο της σε ολοένα και περισσότερους επίδοξους ιππείς. Μήπως είσαι εσύ ένας από αυτούς/αυτές;



Δράση, μάχες, αδρεναλίνη, γέλιο και μπόλικο χρώμα προσφέρει μια «παρτίδα» paintball, το απόλυτο παιχνίδι δράσης για παρέες στην ύπαιθρο. Ο καιρός είναι ό,τι πρέπει για μάχες με στολή και κράνος χωρίς να πάθεις ασφυξία από τη ζέστη. Οργανώσου με την παρέα και κλείστε θέση – δες εδώ μερικές διευθύνσεις.

Και μιας και τα λέμε έτσι ωραία σήκω τώρα που διαβάζεις αυτό το κείμενο και περπάτα δυο τετράγωνα. Θα περιμένουμε.

Γύρισες; Ωραία. Δεν νιώθεις ήδη καλύτερα; Ακόμα και ένας (ή δύο) περίπατοι τη μέρα μπορούν να κάνουν τη διαφορά τόσο στο σώμα σου, όσο και στην ψυχολογία.

Πάρε την παρέα και πήγαινε για bowling. Ή μπιλιάρδο. Ή darts. Και τη μπυρίτσα σου θα πιειςπιείς, και θα διασκεδάσεις και θα εξασκηθείς σωματικά και – ποιος ξέρει; - μπορεί να βρεις το νέο σου χόμπι. Δες εδώ και εδώ μερικές διευθύνσεις στην Αθήνα.

Χόρεψε. Ο χορός πέρα από το να είναι η πιο διασκεδαστική μορφή άσκησης που μπορούμε να σκεφτούμε, προσφέρει καλή διάθεση και κέφι τα οποία είναι τελικά σημαντικότερα από τις καμένες θερμίδες –που κι αυτές αμελητέες δεν τις λες. Τζαζ, μοντέρνο, τάνγκο ή παραδοσιακούς κυκλωτικούς; Δες μερικές ιδέες εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v