Πού θα κάνω μαθήματα χορού;

Τζαζ, μοντέρνο, τάνγκο ή παραδοσιακούς κυκλωτικούς; Ό,τι χορό και αν θέλετε να μάθετε, σας έχουμε καλυμμένους.
Πού θα κάνω μαθήματα χορού;
της Ηρώς Κουνάδη

Αν φτιάχναμε μια λίστα με τα πιο συμπαθητικά new year’s resolutions (τους στόχους για τη νέα χρονιά, ντε) τα μαθήματα χορού θα ήταν πολύ κοντά στην κορυφή –και το «θα τρώω μόνο υγιεινά» πολύ κοντά στη βάση. Όχι μόνο επειδή ο χορός είναι η πιο διασκεδαστική μορφή άσκησης που μπορούμε να σκεφτούμε, αλλά και γιατί η καλή διάθεση και το κέφι που προσφέρει είναι τελικά σημαντικότερα από τις καμένες θερμίδες –που κι αυτές αμελητέες δεν τις λες. Πού θα ξεκινήσουμε, λοιπόν, φέτος μαθήματα χορού; Κρατήστε σημειώσεις.

Στην Academia del Tango για τάνγκο
Ερμού 129, Μοναστηράκι, τηλ.: 210 3310605

Στεγάζεται σε ένα υπέροχο νεοκλασικό κτίριο στην Ερμού, μετρά δεκαεπτά χρόνια ολοζώντανης παρουσίας στον χώρο του αργεντίνικου τάνγκο στην Ελλάδα, και διοργανώνει, εκτός από μαθήματα, πληθώρα εκδηλώσεων όπως διαλέξεις για την κοινωνική ιστορία του Tango, μουσικοχορευτικές βραδιές, εκθέσεις φωτογραφίας και άλλα πολλά. Το κόστος των μαθημάτων κυμαίνεται στα 50€ το άτομο τον μήνα.

Για τα νέα τμήματα των αρχαρίων, που ξεκινούν το 2017 και θα πραγματοποιούνται Πέμπτες 19:30-21:00 και Κυριακές 17:30-19:00 ισχύει σούπερ προσφορά: 10€ για ένα μήνα με 6 ώρες μαθημάτων ή
15€ για ένα μήνα με 12 ώρες μαθημάτων. Το πρώτο, δοκιμαστικό μάθημα, όπως και η εγγραφή, είναι δωρεάν. Η προσφορά αγοράζεται αποκλειστικά από εδώ ή από εδώ. Μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα της σχολής στο Facebook για ενδιαφέροντα events και τελευταία νέα. 

Στο The Dance Club, για latin, μοντέρνους και ελληνικούς χορούς
Σε 28 σχολές σε Αθήνα, Καλαμάτα και Πάτρα (διευθύνσεις εδώ)

Από salsa και cha-cha, μέχρι rock ‘n’roll, βαλς και καλαματιανό, ό,τι και αν θέλετε να μάθετε να χορεύετε, πιθανότατα θα το βρείτε εδώ, και μάλιστα σε σούπερ ανταγωνιστικές τιμές: Το ετήσιο πρόγραμμα που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε όποιο μάθημα θέλετε, όσες φορές θέλετε, σε όλους τους χορούς, κοστίζει μόλις 0,90€ την ώρα, ενώ τα μηνιαία τμήματα των αρχαρίων (για έναν μόνο χορό) ξεκινούν από 8€ τον μήνα. Αυτές τις μέρες τρέχει επίσης η χριστουγεννιάτικη προσφορά των 50€ για είκοσι ώρες μαθημάτων, για νέα μέλη. Λειτουργούν, επίσης, παιδικά τμήματα, ενώ πραγματοποιούνται και ιδιαίτερα μαθήματα, αν προτιμάτε.

Στο Dance Cultural Centre για σύγχρονο χορό και African Fusion
Πειραιώς 76, Κεραμεικός, τηλ.: 210 5230582

Ανοιχτά μαθήματα για αρχάριους και μη, τμήματα προχωρημένων και επαγγελματικά φιλοξενεί το στούντιο χορού DAN.C.CE, που άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το 2002. Στα highlights, τα μαθήματα Afrofusion, ένας συνδυασμός αφρικανικών παραδοσιακών χορών και μουσικής με τις δυτικές φόρμες του σύγχρονου χορού, που πραγματοποιείται κάθε Τρίτη 20.00-21.30. Τα μηνιαία δίδακτρα ανέρχονται στα 85€ τον μήνα, ενώ υπάρχει και δυνατότητα μεμονωμένων μαθημάτων, στα 8€ ανά μάθημα. Δείτε εδώ αναλυτικά τιμές και προσφορές.

Στη Σχολή Χορού Αθήναιον για latin, oriental και jazz (μεταξύ άλλων)
Καλλιρόης 43 & Ηρακλέους 2, Νέος Κόσμος, τηλ.: 210 9233800

Οι ευρωπαϊκοί και οι λάτιν χοροί έχουν βρει εδώ και δεκαετίες (από το 1981, για να ακριβολογούμε) το αθηναϊκό τους καταφύγιο στο Αθήναιον, όπου διδάσκονται μεταξύ άλλων salsa, αργεντίνικο tango, oriental, τζαζ, ελληνικοί χοροί και ζεϊμπέκικο, σε συνδυαστικά προγράμματα ατομικών και ομαδικών μαθημάτων. Επίσης, κάθε δεύτερη Παρασκευή στις 22.30 έχει πάρτι –προφανώς με πολύ χορό. Το ετήσιο πρόγραμμα καλύπτει περισσότερα μαθήματα απ’ όσα μπορείτε να κάνετε (έως και δέκα την εβδομάδα) με 65€ τον μήνα.

Στο Home of Swing των Athens Swing Cats για swing, jazz, Charleston και burlesque
Ορφέως 77-79, Γκάζι, τηλ.: 6998 80 96 79

Οι swing γάτες της Αθήνας, όταν δε διοργανώνουν πάρτι, χορούς και εμφανίσεις που κερδίζουν τις εντυπώσεις σε διάφορα σημεία της Αθήνας, διδάσκουν όλους τους χορούς των δεκαετιών 1920-50 (Lindy Hop, Balboa, Charleston, Authentic Jazz, Rhythmology, Burlesque και Boylesque) στο στούντιό τους στο Γκάζι. Τα μαθήματα ξεκινούν από 10€ την ώρα, και 15€ για δύο μαθήματα (το δεύτερο στη μισή τιμή) ή μπορείτε να επιλέξετε το μηνιαίο πακέτο, στα 60€ για απεριόριστα μαθήματα lindy hop για ένα μήνα.

Στο σπίτι σας για ιδιαίτερα παραδοσιακών χορών

Αν θέλετε να κάνετε ιδιαίτερα μαθήματα στην άνεση του σπιτιού σας, η Βάσω Δημητρακοπούλου αναλαμβάνει να σας διδάξει παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα (καθώς και κάποιους λαϊκούς), είτε έχετε το μεράκι να μάθετε την παράδοση του τόπου σας, είτε… ετοιμάζεστε για γάμο και θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας. Το κόστος των μαθημάτων εξαρτάται από το πόσα άτομα ενδιαφέρεστε για τον ίδιο χορό και την περιοχή σας, καθώς και από τον χρόνο που θα χρειαστείτε για να φτάσετε στο επιθυμητό επίπεδο – για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κ. Δημητρακοπούλου στο 6973954599.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v