Πώς θα κάνεις pilates στο σπίτι

Πόσο κοστίζουν τα online μαθήματα; Χρειάζεσαι όργανα; Πού θα τα βρεις; Όλα όσα θέλεις να ξέρεις για να κάνεις pilates από την άνεση του σπιτιού σου.
Πώς θα κάνεις pilates στο σπίτι
της Ηρώς Κουνάδη

Αν είσαι από αυτούς που χρησιμοποιούν την έλλειψη χρόνου σαν δικαιολογία για να αποφύγουν την γυμναστική, σου έχουμε καλά (ή κακά, αναλόγως πώς θα το δεις) νέα: Υπάρχει τρόπος να κάνεις πιλάτες μόνος/η στο σπίτι, χωρίς να χρειαστεί να σύρεις το κουρασμένο σου κορμί σε κανένα στούντιο, ούτε να συνυπολογίσεις τον χρόνο που θα περάσεις κολλημένος/η στην κίνηση πήγαινε-έλα για να αποφασίσεις ότι «δεν σου βγαίνει». Και χωρίς, τελευταίο αλλά σημαντικότατο, να χρειαστεί να ξοδέψεις πολλά.

Εν αρχή ην τα όργανα

Είμαστε βέβαιοι πως θα χαρείς να μάθεις ότι, αν το μπάτζετ σου είναι μηδαμινό, πιλάτες μπορείς να κάνεις και χωρίς καθόλου όργανα. Μόνο ένα στρωματάκι γυμναστικής θα χρειαστείς, το οποίο το βρίσκεις στο Skroutz και με 7€

Αν τώρα θέλεις να έχεις ποικιλία, να κάνεις διαφορετικές ασκήσεις και να μη βαριέσαι, τα όργανα είναι χρήσιμα, κι επίσης καθόλου ακριβά. Με σειρά δικής μας προσωπικής προτίμησης, τα πιο ενδιαφέροντα είναι η μεγάλη μπάλα, αυτή επάνω στην οποία συμβαίνουν οι πιο διασκεδαστικές ασκήσεις του πιλάτες (στα 15€), τα λάστιχα γυμναστικής (από 2€), η μικρή μπάλα (από 1,70€), τα βαράκια (από 4€ το σετ) και το pilates ring (στα 9€).

Θα κάνεις μόνος/η ή με γκρουπάκι;

Ακόμα και αν αποφασίσεις ότι θέλεις να αυτοσχεδιάσεις, βάζοντας βιντεάκια του YouTube να παίζουν και ακολουθώντας τις οδηγίες στην οθόνη, εμείς λέμε ότι είναι καλή ιδέα να κάνεις πρώτα μερικά μαθήματα με έναν εκπαιδευτή για να σου δείξει τα βασικά αν είσαι απολύτως αρχάριος/α. Στα συν, και το ότι αν δεν το πάρεις τελείως επάνω σου, θα είσαι πιο συνεπής και δεν θα μπαίνεις το ίδιο εύκολα στον πειρασμό να αναβάλλεις το πιλάτες σου για «αύριο» στον αιώνα τον άπαντα.

Ένα από τα καλά που μας χάρισε η πανδημία ήταν τα ονλάιν γκρουπ πιλάτες, στα οποία μπορείς να συμμετάσχεις από την άνεση του σπιτιού σου, διαλέγοντας κάποιο που συναντιέται διαδικτυακά σε ώρες και μέρες που σε βολεύουν. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε πραγματικό χρόνο, εννοείται, έτσι ώστε να βλέπεις τον/την εκπαιδευτή και να σε βλέπει και εκείνος/η, διορθώνοντας τυχόν λάθη που μπορεί να κάνεις. Οπότε το μόνο που χρειάζεσαι είναι το κινητό ή το λάπτοπ σου. Το κόστος τους ξεκινά από 6€ την ώρα.

Τα βρίσκεις απλά γκουγκλάροντας «πιλάτες ονλάιν γκρουπ» αλλά αν χρειάζεσαι συστάσεις, εμείς προτείνουμε ανεπιφύλακτα το Eleni Apergi Yoga Pilates Studio. Άλλες επιλογές είναι, ενδεικτικά, το Live Pilates, το Mandy Persaki Virtual Online Training Studio και το Mema Pilates.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v