Τα καλύτερα μέρη για να παίξεις darts στην Αθήνα

Ερασιτέχνης; Επαγγελματίας; Χομπίστας; Μπαρ και αθλητικά καφέ στην πόλη για να πετύχεις Bull’s Eye.
Τα καλύτερα μέρη για να παίξεις darts στην Αθήνα

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Την εικόνα σίγουρα θα την έχεις στο μυαλό σου από pubs του εξωτερικού: χαλαρή μουσική, μπίρες και αυτοσχέδια ή οργανωμένα τουρνουά darts. Τα βελάκια είναι ένα απαιτητικό σπορ που διεγείρει τις πνευματικές σου ικανότητες και απαιτεί δεξιότητα, στιλ και… τέχνη.


Δεν έχει σημασία πόσο χρονών είσαι. Τα darts δεν έχουν ηλικιακό όριο. Μπορείς να βγεις με φίλους και να παίξετε πίνοντας μπίρες ή να πάρεις τα πιτσιρίκια και να περάσετε σούπερ πίνοντας πορτοκαλάδες.

Για κάθε περίπτωση και κάθε διάθεση, τα παρακάτω σημεία στην Αθήνα αγαπούν το άθλημα και υπόσχονται να σου χαρίσουν αγνές στιγμές διασκέδασης.

Game On SportsCafe
Κων/νου Ωραιοπούλου 10, Ηράκλειο, τηλ: 21 0279 2270



Σε έναν άρτια εξοπλισμένο χώρο και πρόσφατα ανακαινισμένο χώρο στο Ηράκλειο, η ομάδα του Game On έχει φτιάξει το απόλυτο στέκι για να παίξεις βελάκια, αλλά και μπιλιάρδο ή ποδοσφαιράκι, ενώ απολαμβάνεις την μπίρα ή τον καφέ σου. Διαθέτουν 12 στόχους που πληρούν τις προδιαγραφές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, ενώ στον χώρο πέρα από εβδομαδιαία τουρνουά διεξάγονται και πρωταθλήματα διαφόρων ομίλων της Αττικής. Εστιάζουν και στην εκπαίδευση στο ευγενές αυτό σπορ μέσα από μαθήματα σε πιτσιρίκια από 12 ετών, αλλά και... μεγάλα παιδιά, με την ατομική προπόνηση να κοστίζει 1€ ανά στόχο και την ομαδική 4€ ανά ώρα ανά στόχο. Η μηνιαία συνδρομή ανέρχεται στα 40€ και περιλαμβάνει προπόνηση με έμπειρο δάσκαλο. Οι μπίρες στα 4€.

Darts Sport Club
Αγησιλάου 9, Καλλιθέα, τηλ: 21 0942 6875



Στις Τζιζιφιές, ένα αθλητικό καφέ συγκεντρώνει λάτρεις των σπορ, αλλά και κόσμο που αγαπά τα darts σε επαγγελματικό ή αρχάριο επίπεδα. Οι χώροι του μαγαζιού περιλαμβάνουν μια μεγάλη αίθουσα για αγώνες darts με οκτώ στόχους και ανάλογες οθόνες όπου εμφανίζονται τα σκορ, και μία ακόμα με μεγάλες οθόνες μέσα και έξω με αθλητικές πλατφόρμες για προβολές πάσης φύσεως αγώνων. Τα τουρνουά εδώ διοργανώνονται δύο φορές την εβδομάδα, Τετάρτες και Σάββατα, ενώ δεν είναι λίγοι οι σύλλογοι που έρχονται εδώ για προπονήσεις για το Πρωτάθλημα. Το παιχνίδι εδώ είναι δωρεάν για όλους, ενώ στο μπαρ θα βρεις μεγάλη ποικιλία από βαρελίσιες και εμφιαλωμένες μπίρες, αλλά και ποτάκια για να πάει ακόμα πιο καλά η βραδιά. Σνακ όπως club sandwich, πίτσες, μεζεδάκια και ποικιλίες συμπληρώνουν την εικόνα, ενώ οι μπίρες ξεκινούν από 2,5€ και τα ποτά από 6€.

Ballywood
Περικλέους 9, Νέα Χαλκηδόνα, τηλ: 21 2106 4191



Στη γειτονιά της Νέας Χαλκηδόνας, το Ballywood είναι ένα φιλόξενο αθλητικό καφέ, αλλά και στέκι για μπιλιάρδο, πινγκ πονγκ, ξύλινο ποδοσφαιράκι, Subbuteo και φυσικά darts, με οκτώ στόχους και ηλεκτρονικές οθόνες σκορ, χωρίς χρέωση για τα βελάκια. Κάθε Παρασκευή διοργανώνει ελεύθερο τουρνουά χωρίς κόστος συμμετοχής, κάθε Πέμπτη ατομικούς αγώνες εν είδη λίγκας, ενώ τις Δευτέρες μπορείς να έρθεις να δεις αγώνες του ομαδικού πρωταθλήματος. Όπως κάθε καφέ με παιχνίδια που σέβεται τον εαυτό του, έτσι και εδώ θα βρεις μπόλικες ετικέτες μπίρας για να σβήσεις τη δίψα σου (περίπου 28 σε βαρέλι και μπουκάλι), ποτά, αλλά και νοστιμότατη πίτσα για συνοδεία. Το απλό ποτό κοστίζει 6€, οι μπίρες από 4€.  

Egalité Bar & Darts Club
Γ. Αβέρωφ 36, Νέα Ιωνία, τηλ: 21 0271 6461



Δίνει βάση στην… ισότητα μεταξύ μπιραρίας και dart club και εδώ και κοντά τέσσερις δεκαετίες έχει φιλοξενήσει γενιές γενεών από λάτρεις του δημοφιλούς σπορ, ερασιτέχνες και μη στον άκρως ατμοσφαιρικό του. Το διαχρονικό στέκι των βορειοδυτικών συνοικιών διοργανώνει συχνά πυκνά πρωταθλήματα, ενώ στον όμορφα διακοσμημένο χώρο του θα ακούσεις ωραίες ροκ, classic rock, jazz και vocal jazz μουσικές, ενώ απολαμβάνεις γουλιές από εκλεκτές μπίρες (και) από ελληνικές μικροζυθοποιίες (Χίος, Corfu κ.α.) σε βαρέλι, αλλά και σε μπουκάλια. Διαθέτει και τηλεοράσεις για να δεις ποδοσφαιρικούς αγώνες, ενώ την έξοδο εδώ συμπληρώνουν χορταστικές ποικιλίες αλλαντικών, χειροποίητες pinsas, ποικιλίες από λουκάνικα και σαλάτες για να μην πίνεις και παίζεις ξεροσφύρι. Το απλό ποτό στα 7€, οι βαρελίσιες μπίρες από 3,5€.

Red Lion Pub
Νηριήδων 16, Ιλίσια, τηλ: 21 0722 8149



Ένα λιοντάρι βρυχάται εδώ και 50 χρόνια στα Ιλίσια, έχοντας υποδεχτεί ανά τα χρόνια από τον Φρανκ Σινάτρα μέχρι την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Η Red Lion Pub συνεχίζει ακάθεκτη τη λειτουργία της ως μια αυθεντική βρετανική pub, και ως τέτοια δίνει ξεχωριστή θέση στα darts. Για πολλά χρόνια αποτελούσε έδρα ομάδων αλλά είχε και τη δική της ομάδα, η οποία έφερε και πολλές αξιώσεις, ενώ σήμερα φιλοξενεί τους λάτρεις του σπορ, προσφέροντας έναν στόχο για δωρεάν παιχνίδια από Τετάρτη μέχρι Σάββατο, και ακόμα δύο στον πριβέ χώρο εκδηλώσεων, για την «τοπική» ομάδα, αλλά και για τη διεξαγωγή τουρνουά. Οι μουσικές παίζουν σε χαμηλή ένταση και αγαπούν τις 70s, 80s rock, country, jazz και blues μελωδίες. Κατά τα λοιπά, εδώ θα βρεις δεκάδες βαρελίσιες μπίρες, beer miχes και επιλογές από εγχώριες μικροζυθοποιίες, ποικιλίες με λουκάνικα και τυριά από όλη την Ελλάδα, σπιτική πατατοσαλάτα και το ξακουστό egg salad sandwich. Το απλό ποτό στα 6€, οι μπίρες από 5€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v