Κλασική χορτόσουπα βελουτέ

Κλασική χορτόσουπα βελουτέ
10'

Προετοιμασία

30'

Μαγείρεμα

1/5

Δυσκολία

6

Μερίδες

Υλικά:

  • 2 πράσα, το λευκό και όσο από το πράσινο μέρος είναι τρυφερό, κομμένα σε ροδέλες πάχους περίπου 2 εκ.
  • 4 μεγάλα καρότα, κομμένα σε ροδέλες πάχους περίπου 2 εκ.
  • 4 μέτρια προς μεγάλα κολοκύθια, κομμένα σε ροδέλες πάχους περίπου 2 εκ.
  • 1 μικρή σελινόριζα, κομμένη σε κύβους μεγέθους περίπου 3x3 εκ.
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους μεγέθους περίπου 3x3 εκ.
  • Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • Χυμός λεμονιού για το σερβίρισμα
  • Φρυγανισμένο ψωμί ή κρουτόν για το σερβίρισμα

Κριτικές

κριτικές

v