Ξερά φασόλια με σάλτσα puttanesca

Ξερά φασόλια με σάλτσα puttanesca
10'

Προετοιμασία

30'

Μαγείρεμα

1/5

Δυσκολία

4

Μερίδες

Υλικά:

  • 250 γρ. ξερά φασόλια, βρασμένα (όχι χυλωμένα)
  • Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 φιλέτα αντζούγιας
  • 1-2 σκ. σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες ή πολτοποιημένες με το ειδικό εργαλείο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • ½ - 1 κ.γλ. μπούκοβο
  • 1 κουτί ολόκληρα ντοματάκια ψιλοκομμένα, με τον χυμό τους
  • 1 χούφτα κάππαρη ξερμυρισμένη
  • 20 ελιές χωρίς το κουκούτσι τους (Καλαμών, θρούμπες ή πράσινες)
  • Αλατοπίπερο
  • Μυρώνια ή βασιλικό ή ρίγανη
  • Φρυγανισμένες φέτες ψωμιού, τριμμένες με σκόρδο και περιχυμένες με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, για το σερβίρισμα

Κριτικές

κριτικές

Απόρρητο
v