1,5 φλ. τσ. φρέσκο αγελαδινό γάλα, κατά προτίμηση με όλα του τα λιπαρά
2 αυγά, χτυπημένα
½ ματσάκι βασιλικό, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
Αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στη λειτουργία του αέρα.
Βάζουμε τα κομμένα κολοκυθάκια και το κομμένο κρεμμύδι σε σουρωτήρι. Αλατίζουμε ελαφρά και αφήνουμε για περίπου 30΄ για να αποβάλουν τα πολλά υγρά τους.
Στο μεταξύ βάζουμε σε μπολ τα δύο ειδών αλεύρια, 2 κ.σ. παρμεζάνα (κρατάμε την υπόλοιπη για αργότερα), το ελαιόλαδο, το γάλα και τα αυγά.
Ανακατεύουμε το μίγμα με σύρμα μέχρι να αναμιχθούν καλά όλα τα υλικά σε έναν λείο, αρκετά ρευστό χυλό..
Πιέζουμε ελαφρά τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι μέσα στο σουρωτήρι, τα βγάζουμε, τα σκουπίζουμε επιμελώς με απορροφητικό χαρτί και τα προσθέτουμε στο μπολ με τον χυλό.
Πιπερώνουμε και προσθέτουμε τα μυρωδικά.
Ρίχνουμε το μίγμα σε καλά λαδωμένο αντικολλητικό ταψί διαστάσεων 25 x 35 εκ. περίπου (η πίτα πρέπει να είναι αρκετά λεπτή) και στρώνουμε την επιφάνεια ούτως ώστε να μην εξέχουν τα κολοκυθάκια.
Ψήνουμε για περίπου 30΄, μέχρι να σφίξει το μίγμα και η πίτα να ξεροψηθεί στις άκρες.
Στα μισά του χρόνου πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την υπόλοιπη παρμεζάνα.
Αφήνουμε την πίτα να χλιάνει πριν να την κόψουμε σε κομμάτια.