ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κεφτεδάκια κοτόπουλου 10 Ιουνίου 2025 Παλαιότερο των 360 ημερών 15' Προετοιμασία 15' Μαγείρεμα 1/5 Δυσκολία 5 Μερίδες Υλικά: Για τα κεφτεδάκια 500 γρ. κιμά κοτόπουλου 1 κρεμμύδι 1 αυγό, μεσαίο 2 κ.σ. μηλόξιδο 1 κ.σ. κύμινο 50 γρ. τριμμένη φρυγανιά 2 κ.σ. ελαιόλαδο 5-6 γρ. αλάτι 1/4 ματσάκι μαϊντανό 1/5 ματσάκι δυόσμο πιπέρι 100 γρ. αλεύρι γ.ό.χ., για το πανάρισμα 1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα Για τη σάλτσα γιαουρτιού 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό κ.σ. μέλι ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι χυμό λεμονιού, από ½ λεμόνι 1/2 κ.γ. κάρι 1 κ.γ. μουστάρδα αλάτι Για το σερβίρισμα μαϊντανό, φρέσκο Εκτέλεση: Για τα κεφτεδάκια Ρίχνουμε σε ένα ταψάκι το αλεύρι και αφήνουμε στην άκρη. Τρίβουμε το κρεμμύδι στη μεγάλη πλευρά του τρίφτη με τις χοντρές λεπίδες και το μεταφέρουμε σε μια σίτα. Πιέζουμε με τα χέρια μας για να φύγει η περιττή υγρασία και το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τον κιμά, το αυγό, το μηλόξιδο, το κύμινο, τη φρυγανιά, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ψιλοκόβουμε καλά τον μαϊντανό και τον δυόσμο, και τα ρίχνουμε στο μπολ. Φοράμε γάντια και πλάθουμε καλά το μείγμα με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Πλάθουμε περίπου 30 στρογγυλά κεφτεδάκια, τα μεταφέρουμε σε 3 δόσεις στο ταψί με το αλεύρι και ανακινούμε το ταψί ώστε να καλυφθούν εντελώς από αυτό. Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ηλιέλαιο και αφήνουμε να ζεσταθεί μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει ιδανικά τους 170°C. Στρώνουμε απορροφητικό χαρτί κουζίνας σε ένα ταψί και αφήνουμε στην άκρη. Τινάζουμε τα κεφτεδάκια ώστε να φύγει το παραπανίσιο αλεύρι και τα μεταφέρουμε σε 3 δόσεις στο τηγάνι. Τηγανίζουμε για περίπου 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα, τα μεταφέρουμε με μια τρυπητή κουτάλα στο ταψί και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το μέλι, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το κάρι, τη μουστάρδα και το αλάτι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με φύλλα μαϊντανού και συνοδεύουμε με το γιαούρτι μυρωδικών. ΣΧΕΤΙΚΑ LINKS Κεφτεδάκια κοτόπουλου