Σαλάτα με ψητό κουνουπίδι, πράσινες ελιές, λιαστές ντομάτες και φέτα

Σαλάτα με ψητό κουνουπίδι, πράσινες ελιές, λιαστές ντομάτες και φέτα
15'

Προετοιμασία

30'

Μαγείρεμα

1/5

Δυσκολία

2

Μερίδες

Υλικά:

  • ½ μεγάλο κουνουπίδι, χωρισμένο σε «μπουκέτα» μεγέθους μπουκιάς
  • 2-3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι (1/2 κ.γλ. αποξηραμένο)
  • 2 σκ. σκόρδο, αξεφλούδιστες και πατημένες ελαφρά με τη λάμα ενός μαχαιριού
  • 1 χούφτα κουκουναρόσποροι ή/και ηλιόσποροι
  • 1 χούφτα πράσινες ελιές που τους έχουμε αφαιρέσει το κουκούτσι, κομμένες σε μικρότερα κομμάτια
  • 3-4 ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες
  • Θρυμματισμένη φέτα
  • Φρέσκα μυρωδικά, ψιλοκομμένα (π.χ. βασιλικό, δυόσμο, ρίγανη, θυμάρι)
  • 1 κ.γλ. μουστάρδα της αρεσκείας μας
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι και χυμός από μισό
  • Μπούκοβο κατά βούληση
  • Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο

Κριτικές

κριτικές

v