Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στη λειτουργία του αέρα.
Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα και βάζουμε τα κομμάτια του κουνουπιδιού. Τα αλατοπιπερώνουμε, τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο, τα ανακατεύουμε και τα στοιχίζουμε σε μονή στρώση. Ενδιάμεσα βάζουμε το θυμάρι και τα σκόρδα.
Ψήνουμε για περίπου 20΄-30΄, μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι και να «αρπάξει» κατά τόπους. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε, σε μέτρια φωτιά, χωρίς λιπαρή ουσία, τους κουκουναρόσπορους ή/και τους ηλιόσπορους, μέχρι να χρυσίσουν. Ανακατεύουμε συνεχώς και προσέχουμε να μην καούν, γνωρίζοντας πως εξακολουθούν να ψήνονται και εκτός φωτιάς: γι’ αυτό τους απομακρύνουμε από το μάτι της κουζίνας λίγο πριν ροδοκοκκινίσουν και εξακολουθούμε να τους ανακατεύουμε μέχρι να χλιάνουν. Τους αφήνουμε να κρυώσουν.
Ετοιμάζουμε το dressing: Μέσα σε μεγάλο μπολ που θα πρέπει να χωράει όλα τα υλικά, βάζουμε τη μουστάρδα, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το μπούκοβο, αλατοπίπερο και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε τα «μπουκέτα» του κουνουπιδιού, τις ελιές, τις λιαστές ντομάτες και τους κουκουναρόσπορους.
Πασπαλίζουμε με θρυμματισμένη φέτα και φρέσκα μυρωδικά της αρεσκείας μας, όπως βασιλικό, δυόσμο, ρίγανη, θυμάρι, κ.λπ.