ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΥΚΟΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Εύκολη τυρόπιτα σαν κέικ γράφει:Αγάπη Μαργετίδη 12 Σεπτεμβρίου 2025 Παλαιότερο των 360 ημερών 20' Προετοιμασία 60' Μαγείρεμα 1/5 Δυσκολία 8 Μερίδες Υλικά: 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, κατά προτίμηση με 5% λιπαρά το λιγότερο 5 αυγά 170 γρ. αγελαδινό βούτυρο, λιωμένο + λίγο ακόμη για το βουτύρωμα του ταψιού 500 γρ. ποικιλία κίτρινων και λευκών τυριών 170 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του Πιπέρι Σουσάμι, λευκό και μαυροσούσαμο για το πασπάλισμα Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στη λειτουργία του αέρα. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη το γιαούρτι με τα αυγά, μέχρι να έχουμε ένα λείο μίγμα. Πιπερώνουμε (δεν αλατίζουμε λόγω των τυριών) και προσθέτουμε το βούτυρο που έχουμε προηγουμένως λιώσει και αφήσει να κρυώσει. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα τυριά: τα σκληρά κίτρινα τριμμένα και τα λευκά μαλακά θρυμματισμένα με τα δάχτυλά μας. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και να μην διακρίνεται καθόλου. Αδειάζουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένο ταψί διαστάσεων 28 – 30 εκ. περίπου, στρώνουμε την επιφάνεια και την καλύπτουμε με τα σουσάμια. Ψήνουμε για περίπου 50΄ έως 1 ώρα. Αφήνουμε την πίτα να χλιάνει πριν να την κόψουμε. ΣΧΕΤΙΚΑ LINKS Ολόκληρο το άρθρο και η συνταγή στο Bon Agapi