Πικάντικα noodles ρυζιού με μοσχάρι

Πικάντικα noodles ρυζιού με μοσχάρι
10'

Προετοιμασία

15'

Μαγείρεμα

1/5

Δυσκολία

4

Μερίδες

Υλικά:

  • 300 γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο ή rib eye, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 3 κ.σ. soy sauce
  • 1 κ.σ. κινέζικο ξίδι Xaoshing ή dry sherry ή ξίδι από sherry
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κομμάτι νωπό ginger ίσο με το μεγάλο μας δάχτυλο, τριμμένο
  • 2-3 φρέσκες πιπερίτσες chili, ψιλοκομμένες (με λίγα ή περισσότερα σπόρια αναλόγως του πόσο πικάντικο θέλουμε το αποτέλεσμα) ή 2-3 πρέζες μπούκοβο
  • 1 κ.γλ. ολόκληρους κόκκους πιπέρι Σιτσουάν: το πιπέρι Σιτσουάν – που τυπικά δεν είναι πιπέρι – είναι πολύ αρωματικό με νότες λεμονιού που δίνουν ευχάριστη φρεσκάδα και οι κόκκοι του είναι μικροί σε μέγεθος. Το βρίσκουμε σε καταστήματα μπαχαρικών. Εάν δεν έχετε, αντικαταστήστε με μαύρο πιπέρι, πάντα σε ολόκληρους κόκκους
  • 400 γρ. noodles ρυζιού
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό και το πράσινο μέρος), κομμένα σε λεπτές φέτες
  • Λίγο ασιατικό σησαμέλαιο (sesame oil)
  • Φύτρες σόγιας για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Κριτικές

κριτικές

Απόρρητο
v