6 φλ. τσ. καρπούζι, ξεκουκουτσιασμένο, κομμένο σε κύβους + έξτρα για το γαρνίρισμα
6 χοντρουλές φέτες χωρίς κόρα από λευκό ψωμί, κατά προτίμηση προζυμένιο, κομμένο σε κύβους
1-2 σκ. σκόρδο
1-2 φρέσκιες πιπερίτσες τσίλι (με, χωρίς ή με λίγα σπόρια ανάλογα με το πόσο πικάντικη θέλουμε τη γεύση)
1 φλ. τσ. λευκά αμύγδαλα
Καλής ποιότητας ξίδι από κόκκινο κρασί ή από sherry (Jerez)
2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο + έξτρα για το γαρνίρισμα
Αλατοπίπερο
1 μεγάλη χούφτα αμύγδαλα φιλέ, ελαφρώς καβουρδισμένα για το γαρνίρισμα
Ψιλοκομμένο δυόσμο ή μέντα για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Βάζουμε στο μούλτι ή στο μπλέντερ αρχικά μόνο το καρπούζι και το πολτοποιούμε: έτσι θα έχουμε αρκετό υγρό για να πολτοποιηθούν εύκολα τα υπόλοιπα στερεά υλικά.
Προσθέτουμε το ψωμί, το σπρώχνουμε μέσα στον χυμό του καρπουζιού και το αφήνουμε για λίγα λεπτά να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το τσίλι, τα αμύγδαλα, το ελαιόλαδο και πολτοποιούμε.
Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση, δροσίζουμε στο ψυγείο και τη βγάζουμε για 10΄-15΄ πριν να την φάμε.
Μοιράζουμε τη σούπα σε ατομικά μπολ και γαρνίρουμε με κύβους καρπουζιού, αμύγδαλα φιλέ, δυόσμο ή μέντα και έξτρα ψιλοκομμένες πιπερίτσες τσίλι.
Περιχύνουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και σερβίρουμε.