Ψητό κοτόπουλο με περγαμόντο, τσίλι και λάιμ (Mojo chicken)

Ψητό κοτόπουλο με περγαμόντο, τσίλι και λάιμ (Mojo chicken)
10'

Προετοιμασία

90'

Μαγείρεμα

1/5

Δυσκολία

6

Μερίδες

Υλικά:

Για τη μαρινάδα:

  • 1 κοτόπουλο με πέτσα και κόκαλα, κομμένο σε 8 μερίδες
  • Χυμός και ξύσμα από 3 περγαμόντα
  • Χυμός και ξύσμα από 2 limes
  • 1-2 φρέσκιες πιπερίτσες τσίλι (με, χωρίς ή με λίγα από τα σπόρια τους, αναλόγως του πόσο μας αρέσουν τα καυτερά)
  • 1 κ.γλ. κύμινο σε σκόνη
  • ¼ κ.γλ. ξερή ρίγανη
  • 1-2 σκ. σκόρδο
  • Τα κοτσάνια και τα κάτω φύλλα από 1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο (χωρίζουμε τα τρυφερά πάνω φύλλα για το σερβίρισμα)
  • 3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο 

Για το ψήσιμο και το σερβίρισμα:

  • 3 περγαμόντα με τη φλούδα τους, πλυμένα, καθαρισμένα από κουκούτσια και κομμένα σε φέτες
  • Ρύζι basmati ατμού
  • Μαύρα ή κόκκινα φασόλια από κονσέρβα, ξεπλυμένα και σουρωμένα
  • Τα φύλλα του κόλιανδρου που κρατήσαμε
  • 2-3 limes κομμένα στα 4
  • Τσίλι

Κριτικές

κριτικές

Απόρρητο
v