Κοτόπουλο με κάρυ από το Πακιστάν (chicken karahi)

Κοτόπουλο με κάρυ από το Πακιστάν (chicken karahi)
15'

Προετοιμασία

20'

Μαγείρεμα

1/5

Δυσκολία

2

Μερίδες

Υλικά:

  • Λιπαρή ουσία για το σοτάρισμα (ινδικό ghee ή λάδι μουστάρδας ή λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο ή σπορέλαιο)
  • ½ κ.γλ. κύμινο σε σκόνη
  • ½ κ.γλ. κόλιανδρο σε σκόνη
  • ½ κ.γλ. κουρκουμά σε σκόνη
  • 1 κ.γλ. garam masala σε σκόνη (ή ινδικό κάρυ)
  • 2 σκ. σκόρδο πολτοποιημένες ή ψιλοτριμμένες
  • 1 κομμάτι ginger ίσο με το μικρό μας δάχτυλο, ψιλοτριμμένο + άλλο ένα κομμένο σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια για το σερβίρισμα
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 2 μπούτια κοτόπουλο χωρίς κόκαλα και πέτσα, κομμένα σε κύβους μεγέθους μπουκιάς
  • Αλατοπίπερο
  • 1-2 φρέσκιες πιπερίτσες τσίλι, με, χωρίς ή με λίγα από τα σπόρια τους, ψιλοκομμένες
  • 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα, κατά προτίμηση ξεφλουδισμένη, κομμένη σε μεγαλούτσικα κομμάτια, με όλα τα ζουμιά της
  • 100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, κατά προτίμηση με όλα του τα λιπαρά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • Φύλλα φρέσκου κόλιανδρου για το σερβίρισμα (ή μυρώνια ή βασιλικό, με εντελώς διαφορετικό γευστικό και αρωματικό αποτέλεσμα)
  • Ινδικές πίτες (chapati, naan) ή αραβικές πίτες ή/και ρύζι basmati για το σερβίρισμα

Κριτικές

κριτικές

Απόρρητο
v