Λιπαρή ουσία για το σοτάρισμα (ινδικό ghee ή λάδι μουστάρδας ή λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο ή σπορέλαιο)
½ κ.γλ. κύμινο σε σκόνη
½ κ.γλ. κόλιανδρο σε σκόνη
½ κ.γλ. κουρκουμά σε σκόνη
1 κ.γλ. garam masala σε σκόνη (ή ινδικό κάρυ)
2 σκ. σκόρδο πολτοποιημένες ή ψιλοτριμμένες
1 κομμάτι ginger ίσο με το μικρό μας δάχτυλο, ψιλοτριμμένο + άλλο ένα κομμένο σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια για το σερβίρισμα
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 μπούτια κοτόπουλο χωρίς κόκαλα και πέτσα, κομμένα σε κύβους μεγέθους μπουκιάς
Αλατοπίπερο
1-2 φρέσκιες πιπερίτσες τσίλι, με, χωρίς ή με λίγα από τα σπόρια τους, ψιλοκομμένες
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα, κατά προτίμηση ξεφλουδισμένη, κομμένη σε μεγαλούτσικα κομμάτια, με όλα τα ζουμιά της
100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, κατά προτίμηση με όλα του τα λιπαρά, σε θερμοκρασία δωματίου
Φύλλα φρέσκου κόλιανδρου για το σερβίρισμα (ή μυρώνια ή βασιλικό, με εντελώς διαφορετικό γευστικό και αρωματικό αποτέλεσμα)
Ινδικές πίτες (chapati, naan) ή αραβικές πίτες ή/και ρύζι basmati για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Σε βαθύ τηγάνι, κατά προτίμηση αντικολλητικό, και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, καβουρδίζουμε σε λίγη λιπαρή ουσία τα μπαχαρικά σε σκόνη.
Ανακατεύουμε συνεχώς και μόλις τα μπαχαρικά μοσχομυρίσουν προσθέτουμε το σκόρδο και το νωπό ginger.
Σοτάρουμε για λίγα δευτερόλεπτα και προσθέτουμε τον πελτέ.
Ανακατεύουμε και μετά από λίγο προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Τα γυρνάμε για να πάρουν καλό χρώμα από όλες τις πλευρές.
Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τις πιπερίτσες τσίλι, τη ντομάτα και τα ζουμιά της.
Μαγειρεύουμε για λίγο μέχρι να ψηθούν μέχρι μέσα τα κομμάτια του κοτόπουλου (αν δούμε ότι το φαγητό πάει να στεγνώσει προσθέτουμε σταδιακά λίγο νερό), αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί η σάλτσα.
Σερβίρουμε γαρνίροντας με τα μπαστουνάκια του ginger και τον φρέσκο κόλιανδρο.