Ασιατικό σησαμέλαιο για την επάλειψη των φιλέτων (sesame oil)
½ μικρό πεπόνι κομμένο σε κύβους
1 μέτριο αγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες
½ κινέζικο λάχανο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
2 μέτρια καρότα, τριμμένα
Φύλλα βασιλικού ή/και κόλιανδρου ή/και δυόσμου
1-2 φρέσκες πιπερίτσες τσίλι, ξεσποριασμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
350 γρ. noodles ρυζιού της αρεσκείας μας
2 χούφτες ψημένα και αλατισμένα peanuts, χοντροσπασμένα
Για το dressing:
Χυμός από 2 μοσχολέμονα (limes)
1 κ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη (ή 1 μικρό κομμάτι νωπό, τριμμένο)
1 κ.σ. soy sauce
1 κ.γλ. fish sauce
1 κ.σ. ξίδι από ρύζι (mirin) ή μηλόξιδο
1 κ.γλ. ασιατικό σησαμέλαιο
Εκτέλεση:
Βγάζουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου από το ψυγείο μισή ώρα πριν να το μαγειρέψουμε.
Τα αλατοπιπερώνουμε και τα αλείφουμε με σησαμέλαιο.
Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε τα φιλέτα πρώτα σε δυνατή φωτιά ξεσκέπαστα για να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές και κατόπιν σε μέτρια φωτιά με το τηγάνι σκεπασμένο.
Μόλις είναι έτοιμα τα τοποθετούμε σε ξύλινη τάβλα, τα σκεπάζουμε χαλαρά με αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Κατόπιν τα κόβουμε σε κύβους.
Όση ώρα ψήνεται το κοτόπουλο ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας: Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το πεπόνι, το αγγούρι, το λάχανο, το καρότο, τα φρέσκα βότανα και το chili. Προσθέτουμε τους κύβους του κοτόπουλου και ανακατεύουμε.
Ετοιμάζουμε το dressing ανακατεύοντας τον χυμό lime, το τζίντζερ, τη soy sauce, τη fish sauce, το ξίδι και το σησαμέλαιο. Προσθέτουμε το dressing στο μπολ με το κοτόπουλο και τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και αφήνουμε για να αναμιχθούν τα αρώματα μέχρι να ετοιμάσουμε τα noodles.
Βράζουμε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τα σουρώνουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα μοιράζουμε σε 4 βαθιά πιάτα.
Από πάνω μοιράζουμε τη σαλάτα, πασπαλίζουμε με peanuts και απολαμβάνουμε.