Φιλιππινέζικο κοτόπουλο adobo

Φιλιππινέζικο κοτόπουλο adobo
10'

Προετοιμασία

30'

Μαγείρεμα

1/5

Δυσκολία

2

Μερίδες

Υλικά:

Κοτόπουλο:

  • 5 κοπανάκια κοτόπουλου ή 2 μπούτια (το επάνω μέρος), με πέτσα και κόκαλο
  • Λίγο ελαιόλαδο (ή σπορέλαιο – δεν έχει μεγάλη σημασία γιατί η ποσότητα είναι αμελητέα)
  • Λευκό ή καφέ ή άγριο ρύζι για το σερβίρισμα
  • 1 ώριμο αβοκάντο για το σερβίρισμα, κομμένο σε κύβους και ραντισμένο με χυμό lime ή λεμόνι
     

Μαρινάδα:

  • ½ φλ. τσ. soy sauce
  • ¾ φλ. τσ. ξίδι από λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη ή ζάχαρη καρύδας
  • 2-4 σκ. σκόρδο πολτοποιημένες με το ειδικό εργαλείο ή πολύ ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. ολόκληροι κόκκοι μαύρου πιπεριού
  • 5 φύλλα δάφνης

Κριτικές

κριτικές

Απόρρητο
v