Σπιτικές σάλτσες μπάρμπεκιου

Σπιτικές σάλτσες μπάρμπεκιου
10'

Προετοιμασία

15'

Μαγείρεμα

1/5

Δυσκολία

8

Μερίδες

Υλικά:

Για την κλασική κόκκινη σάλτσα μπάρμπεκιου:

  • 1 φλ. τσ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • 2 κ.σ. ντοματοπελτές διπλής συμπύκνωσης
  • 2 κ.σ. μηλόξιδο ή ξίδι από λευκό ή κόκκινο κρασί
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σ. μελάσα (εάν δεν έχουμε διπλασιάζουμε την ποσότητα της καστανής ζάχαρης με ελαφρώς διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα)
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 1 κ.γλ. Worcestershire sauce
  • 1 κ.γλ. καπνιστή πάπρικα
  • ¼ κ.γλ. σκόνη σκόρδου
  • ¼ κ.γλ. σκόνη κρεμμυδιού
  • 1-2 πρέζες πιπέρι καγιέν (ή σκόνη τσίλι)
  • Αλάτι, μαύρο πιπέρι 

Για την κίτρινη σάλτσα μπάρμπεκιου της Νότιας Καρολίνας:

  • 1 φλ. τσ. εγγλέζικη έξτρα δυνατή μουστάρδα (αν δεν έχουμε αντικαθιστούμε με Dijon, αλλά ενισχύουμε την κάψα, είτε αυξάνοντας την ποσότητα του καγιέν είτε προσθέτοντας λίγο μπούκοβο)
  • 2 κ.σ.  καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σ. μέλι
  • ¼ φλ. τσ. μηλόξιδο ή ξίδι από λευκό κρασί
  • 2 κ.γλ. Worcestershire sauce
  • 1 κ.γλ. καπνιστή πάπρικα
  • ¼ κ.γλ. σκόνη σκόρδου
  • ¼ κ.γλ. σκόνη κρεμμυδιού
  • 1-2 πρέζες πιπέρι καγιέν (ή σκόνη τσίλι)
  • Αλάτι, μαύρο πιπέρι

Κριτικές

κριτικές

Απόρρητο
v