Κρύα σούπα Salmorejo (Σαλμορέχο), η πρωτοξαδέλφη της Gazpacho

Κρύα σούπα Salmorejo (Σαλμορέχο), η πρωτοξαδέλφη της Gazpacho
10'

Προετοιμασία

10'

Μαγείρεμα

1/5

Δυσκολία

4

Μερίδες

Υλικά:

Για τη σούπα:

  • 4 μέτριες ώριμες ντομάτες
  • 2 μικρές σκ. σκόρδο
  • 4 χοντρουλές φέτες μπαγιάτικου ψωμιού χωρίς κόρα (κατά προτίμηση προζυμένιο)
  • 150-200 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ισπανικό ξίδι από sherry Jerez ή καλής ποιότητας ξίδι από κόκκινο ή λευκό κρασί
  • Αλατοπίπερο
     

Γαρνιτούρες:

  • 2 βραστά σφιχτά αυγά
  • 2 φέτες ισπανικό jamon (ή προσούτο), είτε ψημένο στον φούρνο μέχρι να γίνει τραγανό είτε ωμό.

Κριτικές

κριτικές

Απόρρητο
v