Ψητά ροδάκινα με κραμπλ αμυγδάλου

Ψητά ροδάκινα με κραμπλ αμυγδάλου
15'

Προετοιμασία

40'

Μαγείρεμα

2/5

Δυσκολία

4

Μερίδες

Υλικά:

Για τα ψητά ροδάκινα:

  • 2 ώριμα ροδάκινα με τη φλούδα τους, πλυμένα και κομμένα σε κυδωνάτες φέτες
  • Αγελαδινό βούτυρο για το βουτύρωμα του σκεύους
  • 2 κ.σ. μέλι, κατά προτίμηση θυμαρίσιο
  • 1 σφηνάκι μαύρο ρούμι
  • Χυμός από ½ λεμόνι
  • Φύλλα από 2-3 κλωνάρια φρέσκου θυμαριού
     

Για το κραμπλ:

  • ½ φλ. τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κοφτές κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 πρέζα baking powder
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 γεμάτες κ.σ. τριμμένα αμύγδαλα (κατά προτίμηση από αμύγδαλα αναποφλοίωτα, κονιορτοποιημένα στο μούλτι με κοφτές επαναλαμβανόμενες κινήσεις ή έτοιμη σκόνη αμυγδάλου)
  • 2 κ.σ. αγελαδινό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Κριτικές

κριτικές

Απόρρητο
v