Καβουρδίζουμε ελαφρώς τα καρύδια σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.
Μόλις τα καρύδια μυρίσουν τα βγάζουμε από τη φωτιά. Μόλις κρυώσουν τα χοντροκόβουμε.
Κόβουμε το αγγούρι κατά μήκος, αφαιρούμε το μεσαίο κομμάτι και κόβουμε το υπόλοιπο σε πολύ μικρούς κύβους.
Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και πολτοποιούμε ή τρίβουμε στον ψιλό τρίφτη το σκόρδο.
Σε μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τα περισσότερα καρύδια, τον περισσότερο άνηθο, το σκόρδο και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά και αραιώνουμε με λίγο παγωμένο νερό μέχρι την επιθυμητή για εμάς πυκνότητα.
Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.
Μοιράζουμε σε βαθιά πιάτα, αραιώνουμε εάν χρειαστεί με λίγο ακόμη παγωμένο νερό, γαρνίρουμε με τα καρύδια και τον άνηθο που κρατήσαμε, προσθέτουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και σερβίρουμε.