Παγωμένη σούπα μινεστρόνε

Παγωμένη σούπα μινεστρόνε
20'

Προετοιμασία

20'

Μαγείρεμα

2/5

Δυσκολία

4

Μερίδες

Υλικά:

Για τη σούπα:

  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
  • 1 γεμάτη χούφτα φρέσκα φασολάκια (τσαουλιά, μπαρμπούνια ή αμπελοφάσουλα), κομμένα σε κομμάτια 3-4 εκ.
  • 3 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα σε κύβους περίπου 3 x  3 εκ.
  • 2 ώριμες σφιχτές ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες, κομμένες σε κομμάτια ίσα περίπου με τα κολοκυθάκια (οι ώριμες ντομάτες ξεφλουδίζονται πολύ εύκολα χωρίς να χρειαστεί να τις ζεματίσουμε)
  • Τους σπόρους από 1 μεγάλο φρέσκο καλαμπόκι
  • 2-3 κλαράκια φρέσκο θυμάρι, 2-3 κοτσάνια φρέσκο βασιλικό (κρατάμε τα φύλλα για το σερβίρισμα), 1 σκ. σκόρδου αξεφλούδιστη και ελαφρά πατημένη με τη λάμα ενός μαχαιριού, 1 κομμάτι από τον εξωτερικό φλοιό παρμεζάνας, τυλιγμένα και δεμένα σε γάζα ή τουλπάνι
  • 100 γρ. κοντά ζυμαρικά της αρεσκείας μας (π.χ. πένες, αυτάκια, κοχυλάκια, κοφτό μακαρονάκι, κ.λπ.)
  • Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο 

Για το σερβίρισμα:

  • 4 κ.γλ. πέστο βασιλικού (σπιτικό ή αγοραστό)
  • 4 κ.γλ. λεπτοτριμμένη παρμεζάνα
  • Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • Φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Κριτικές

κριτικές

Απόρρητο
v