Κατώγι Αβέρωφ: Με όνομα βαρύ, σαν ιστορία...

Βλέπουμε τη χαρακτηριστική του ετικέτα σε κάβες και σούπερ μάρκετ. Μπαινοβγαίνει στο σπίτι μας και βρίσκεται στο τραπέζι μας. Συχνά όμως ξεχνάμε – ή δεν φανταζόμαστε – πως κάθε του μπουκάλι είναι και ένα κομμάτι της ιστορίας του ελληνικού κρασιού. Επισκεπτόμαστε το Οινοποιείο και Ξενοδοχείο Κατώγι Αβέρωφ στο Μέτσοβο, και μαθαίνουμε πώς δημιουργήθηκε το πρώτο «καλό» εμφιαλωμένο κρασί στην Ελλάδα.

Νότιος Αφρική: Εκεί που τα διαμάντια... φυτρώνουν στα αμπέλια

Τα κρασιά της Νότιας Αφρικής τα τελευταία χρόνια «έχουν ρευμα» και δεν έχουν αφήσει κανέναν οινόφιλο ασυγκίνητο. Επειδή είναι πολύ πιθανό να τα βρείτε μπροστά σας σε κάποια έξοδο σας προσκαλούμε (όλα τα έξοδα πληρωμένα) για ένα γρήγορο αλλά περιεκτικότατο ταξίδι στις ομορφιές του Νοτιοαφρικάνικου αμπελώνα.

Νέκταρ: Φόρος τιμής στο γλυκό(πιοτο) κρασί

Το φεστιβάλ που τους αξίζει βρίσκουν στο ThissionLofts στις 24 και 25 Νοεμβρίου τα ελληνικά και ξένα γλυκά κρασιά, οι απρόσμενοι συνδυασμοί των οποίων με γλυκούς και αλμυρούς μεζέδες φέρουν την υπογραφή του σεφ Ντομινίκ Περό. Και οι εκπλήξεις δε σταματούν εδώ.

Σύνορο 2005: Απόλαυση Χωρίς Σύνορα

Είχατε καιρό να εντυπωσιαστείτε με ένα καινούριο ελληνικό κρασί; Φαίνεται πως ο Γιώργος Σκούρας σας σκέφτηκε και αποφάσισε να (ξανα)ταράξει τα νερά - ή μάλλον τα κρασιά - της ελληνικής αγοράς. Υποδεχόμαστε το «Σύνορο», την hot οινική άφιξη που σύντομα θα βρίσκεται στα ράφια των "καλών" κάβων.

Τα κρασιά της Ισπανίας χτυπούν την πόρτα μας...

Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου, η μεγάλη εταιρεία εισαγωγών οίνου και οινοπνευματωδών ποτών ΓΕΝΚΑ παρουσίασε το φετινό portfolio των εκλεκτών της προϊόντων. Το In2life όχι μόνο ήταν εκεί, αλλά παρακάθισε και σε επίσημο γεύμα γευσιγνωσίας Ισπανικών κρασιών. Ελάτε να ξαναζήσουμε αυτή την όμορφη εμπειρία μαζί...

Δύο Φλογερές Ιταλίδες ήρθαν για να μας αναστατώσουν

Όχι, δεν πρόκειται για «ροζ αγγελία»... Όταν όμως 2 εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ετικέτες από μία από τις λιγότερο δημοφιλείς οινοπαραγωγικές περιοχές της Ιταλίας φτάνουν στα Ελληνικά ράφια, αυτό είναι είδηση! Το In2Life εντόπισε τις 2 καυτές νέες αφίξεις, τις δοκίμασε και σας μεταφέρει τις πρώτες, θετικότατες, εντυπώσεις.

Το Απόσταγμα της Σεμέλης: Φινέτσα και απόλαυση, σταγόνα-σταγόνα...

Ένα καινούριο, ιδιαίτερα εκλεκτό προϊόν μας έρχεται μέσα στο καλοκαίρι από το Οινοποιείο Σεμέλη: Eνα premium απόσταγμα που προορίζεται για το όμορφο τελείωμα ενός καλού γεύματος, και όχι μόνο. Δοκιμάζουμε το Απόσταγμα της Σεμέλης και... «καίμε» τους ουρανίσκους μας.

Κατά... λάθος οινοτουρίστας στην Ορεινή Κορινθία

Άλλο πάλι και τούτο! Είπαμε να αποδράσουμε στην Ορεινή Κορινθία για λίγες μέρες ξεκούρασης και... χτυπήσαμε φλέβα! Φλέβα κρασιού, για να μην παρεξηγούμαστε. Και ήταν τόσο καλά τα κρασιά που ανακαλύψαμε, που γυρίσαμε άρον-άρον για να μοιραστούμε τις εντυπώσεις μας μαζί σας.

v