Γερμανικό κρασί δοκιμάσατε τελευταία;
                                        Μπορεί οι περισσότεροι να τη γνωρίζουμε για τη μπύρα, τα λουκάνικα, τις ποδοσφαιρικές της ομάδες και τα γρήγορα αυτοκίνητά της, λίγοι όμως είναι εκείνοι που ξέρουν – και προτιμούν – τη Γερμανία για τα κρασιά της. Αν δεν ανήκετε σε αυτό το (ομολογουμένως μικρό) γκρουπ, τι θα λέγατε να παρακολουθήσετε μία σύντομη επισκόπηση του Γερμανικού αμπελώνα από το In2Life, που μάλλον θα σας αλλάξει γνώμη;
                                    
                                    
                                    
                                                                        
                                    
                                         
                                                
 Ποικιλία στις ποικιλίες – Μπορεί να δυσκολευτείτε να το πιστέψετε, αλλά η Γερμανία διαθέτει περισσότερες από 100 γηγενείς οινοποιήσιμες ποικιλίες σταφυλιού (τα τελευταία στοιχεία μάλιστα αναφέρουν 135).
Ποικιλία στις ποικιλίες – Μπορεί να δυσκολευτείτε να το πιστέψετε, αλλά η Γερμανία διαθέτει περισσότερες από 100 γηγενείς οινοποιήσιμες ποικιλίες σταφυλιού (τα τελευταία στοιχεία μάλιστα αναφέρουν 135).  Κάμποσοι παράγοντες λειτούργησαν, αντίστοιχα, εις βάρος του γερμανικού κρασιού στην σύγχρονη ιστορία του. Ένας από αυτούς ήταν η υπερ-προσφορά του περίφημου γερμανικού κρασιού τύπου «Liebfraumilch», τόσο στην εγχώρια, όσο και σε ξένες αγορές, πριν από κάποιες δεκαετίες. Το Liebfraumilch είναι ένα ημί-γλυκο, υπερ-αρωματικό λευκό κρασί χαμηλής ποιότητας. Επειδή ήταν φτηνό, βραχυπρόθεσμα έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές, κυρίως σε φοιτητές και οικονομικά αδύναμες ομάδες. Μακροπρόθεσμα, ωστόσο, το κρασί αυτό ήταν ένας από τους βασικούς παράγοντες που γιγάντωσαν την ψαλίδα μεταξύ μπίρας και κρασιού για τον μέσο Γερμανό –καθώς το Liebfraumilch δεν συνδυάζεται με φαγητό– ενώ ώθησε τους ξένους οινόφιλους να ταυτίσουν το γερμανικό κρασί με την χαμηλή ποιότητα, τη μαζική παραγωγή και τη φτήνια.
Κάμποσοι παράγοντες λειτούργησαν, αντίστοιχα, εις βάρος του γερμανικού κρασιού στην σύγχρονη ιστορία του. Ένας από αυτούς ήταν η υπερ-προσφορά του περίφημου γερμανικού κρασιού τύπου «Liebfraumilch», τόσο στην εγχώρια, όσο και σε ξένες αγορές, πριν από κάποιες δεκαετίες. Το Liebfraumilch είναι ένα ημί-γλυκο, υπερ-αρωματικό λευκό κρασί χαμηλής ποιότητας. Επειδή ήταν φτηνό, βραχυπρόθεσμα έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές, κυρίως σε φοιτητές και οικονομικά αδύναμες ομάδες. Μακροπρόθεσμα, ωστόσο, το κρασί αυτό ήταν ένας από τους βασικούς παράγοντες που γιγάντωσαν την ψαλίδα μεταξύ μπίρας και κρασιού για τον μέσο Γερμανό –καθώς το Liebfraumilch δεν συνδυάζεται με φαγητό– ενώ ώθησε τους ξένους οινόφιλους να ταυτίσουν το γερμανικό κρασί με την χαμηλή ποιότητα, τη μαζική παραγωγή και τη φτήνια. 





 
 
