Μεγάλες Μέρες Νεμέας 2009: Φθινοπωρινό τριήμερο οινικής απόλαυσης

Το πρώτο σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου οι οινοπαραγωγοί και αμπελουργοί της Νεμέας ανοίγουν τα οινοποιεία τους στο κοινό και περιμένουν τους λάτρεις του καλού κρασιού να απολαύσουν, να μάθουν και να γιορτάσουν τις περίφημες ποικιλίες των τοπικών αμπελιών.
Μεγάλες Μέρες Νεμέας 2009: Φθινοπωρινό τριήμερο οινικής απόλαυσης
Ένα ακόμα "διονυσιακό" τριήμερο ετοιμάζει η Ένωση Οινοπαραγωγών και Αμπελουργών Νεμέας, κατά το οποίο ο επισκέπτης θα έχει την δυνατότητα να περιηγηθεί στα αμέτρητα οινοποιεία της πόλης, να δοκιμάσει αλλά και να αγοράσει σε πολύ καλές τιμές τα εξαιρετικά τοπικά κρασιά και να εμβαθύνει στα μυστικά της σωστής οινοποσίας. Παράλληλα, σε συγκεκριμένα οινοποιεία, θα διεξαχθούν και κάποιες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, ενώ η γιορτή αυτή του κρασιού θα περιλαμβάνει ζωντανές μουσικές εκδηλώσεις σε διάφορα σημεία της Νεμέας το βράδυ του Σαββάτου.

Οι μεγάλες μέρες της Νεμέας θα πραγματοποιηθούν φέτος στις 4,5 και 6 Σεπτεμβρίου 2009.

Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου στην εναρκτήρια εκδήλωση που θα γίνει στο Δημαρχείο στις 20:00 η Νεμέα τιμά τις «Γυναίκες του κρασιού και του αμπελιού». Μεγάλη είναι αναμφισβήτητα η προσφορά των γυναικών στον τομέα του αμπελιού και του κρασιού. Όλο και περισσότερες γυναίκες δοκιμάζουν, απολαμβάνουν και επιλέγουν το κρασί που θα ανοιχθεί στο τραπέζι. Ο αριθμός των γυναικών παραγωγών του κρασιού, των οινολόγων, των καβιστριών, των sommeliers και των οινοδημοσιογράφων συνεχώς αυξάνει. Η Νεμέα αισθάνεται την ανάγκη να τις ευχαριστήσει και να τις τιμήσει στα πρόσωπα:
Της κυρίας Άννας Κοκκοτού, της πρώτης προέδρου του συνδέσμου των «ελληνίδων του κρασιού». Της γεωπόνου και εκπαιδευτικού Χαράς Τσουγκριάνη. Των γυναικών παραγωγών κρασιού της Νεμέας Γαστουνιώτη Σοφία,Ζαφείρη Κωνσταντίνα, Κουτσοδήμου Παρασκευή, Λαυκιώτη Ιωάννα, Λιάκου Εύη,Νικολάου Ζανίν και Ράπτη Ελένη. Των γυναικών αμπελουργών της Νεμέας Καραπαναγιώτη Σοφία, Μητράκου Γεωργία, Ρουμελιώτη Γεωργία, Σωτηροπούλου Ευδοκία και Χαλκιά Άννα. Στη συνέχεια οι επισκέπτες μας θα μπορούν να ψυχαγωγηθούν με τις ορχήστρες που θα υπάρχουν σε διάφορα σημεία της Νεμέας.

Το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου ο επισκέπτης θα μπορεί να δοκιμάσει τα κρασιά των οινοποιείων της Νεμέας στο Φλιάσιο Μέλαθρο από τις 10:00-13:00 και 17:00-20:00 ενώ το βράδυ τρεις ορχήστρες σε διαφορετικά σημεία της Νεμέας θα ψυχαγωγήσουν το κοινό.

Την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου θα συνεχιστεί ο θεσμός της χωρικής οινοποίησης, με βραβείο για τον 1ο νικητή ένα γαλλικό δρύινο βαρέλι της εταιρείας Κοροπούλη. Για τον 2ο νικητή ένα αμερικάνικο δρύινο βαρέλι της εταιρείας ΑΦΟΙ Σταματόπουλοι και για τον τρίτο νικητή 100 κλίματα αγιωργίτικου από τα φυτώρια Ράπτη.

Όλες αυτές τις μέρες στα οινοποιεία ο επισκέπτης τους θα μυηθεί στα μυστικά του κρασιού και θα έχει την ευκαιρία σε κάποια από αυτά να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην ΕΝ.Ο.Α.Ν - ΦΛΙΑΣΙΟ ΜΕΛΑΘΡΟΝ, Συγγρού 1, Νεμέα Κορινθίας 20500. Τηλ 2746-0-20400, FAX 2746-0-20401. E-mail: [email protected].
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v