Τρυγητός 2009: Κυριακάτικη οινογνωσία στα κτήματα της Αττικής

Για μία ακόμα χρονιά η Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Αττικής γιορτάζει την εποχή του Τρυγητού και μας προσκαλεί να επισκεφθούμε τα καλύτερα οινοποιεία της Αττικής, να μάθουμε τα πάντα για το κρασί και να απολαύσουμε εκλεκτές ποικιλίες, την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου.
Τρυγητός 2009: Κυριακάτικη οινογνωσία στα κτήματα της Αττικής
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Αττικής (ΕΝ.Ο.Α.Α.) γιορτάζει την εποχή του Τρυγητού και προσκαλεί τους λάτρεις του κρασιού στα οινοποιεία της, για να τους μυήσει στα μυστικά της διαδικασίας του τρύγου και της παραγωγής οίνου.

Τα Οινοποιεία – Μέλη της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Αττικής σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ανατολικής Αττικής ανοίγουν τις πόρτες τους την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου από τις 11 πμ έως τις 7 μμ και μας περιμένουν. Την ημέρα αυτή οι επισκέπτες θα ξεναγηθούν στα αμπέλια, θα ζήσουν από κοντά τη διαδικασία της συγκομιδής και του τρυγητού, και θα παρακολουθήσουν ζωντανά την μετατροπή του σταφυλιού, από πρώτη ύλη σε μούστο, και στη συνέχεια σε κρασί. Τέλος, θα γευτούν εξαιρετικής ποιότητας κρασιά από τον Αττικό αμπελώνα.

Η επίδειξη της διαδικασίας παραγωγής οίνου, από τη συγκομιδή του σταφυλιού έως τη δημιουργία του μούστου, είναι χωρισμένη σε τρία μέρη ίσης διάρκειας, κατά την οποία τα οινοποιεία που συμμετέχουν μας περιμένουν στις εγκαταστάσεις τους, για να ζήσουμε από κοντά αυτή τη μοναδική εμπειρία. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Τρυγητού ’09 και τα οινοποιεία που συμμετέχουν σε κάθε εκδήλωση είναι τα εξής: 

- 11 πμ έως 1 μμ: Ξενάγηση στα αμπέλια και επίδειξη της διαδικασίας συγκομιδής και τρύγου. 
- 2 μμ έως 5 μμ: Ξενάγηση στο οινοποιείο, πάτημα σταφυλιών, επίδειξη της διαδικασίας γλευκοποίησης και της δημιουργίας μούστου. 
- 5 μμ έως 7 μμ: Γευστική δοκιμή κρασιών των Οινοποιείων Αττικής για το κοινό.

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΩΝ
ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΜΑΡΚΟΥ: 5 μμ – 7 μμ: Γευστική Δοκιμή Kρασιών για το κοινό και Ξενάγηση στο οινοποιείο.
ΚΕΛΛΑΡΙ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ: 5 μμ – 7 μμ: Γευστική Δοκιμή Kρασιών για το κοινό και Ξενάγηση στο οινοποιείο.
ΚΤΗΜΑ ΕΥΟΙΝΟΣ: 11 πμ έως 1 μμ: Ξενάγηση στα αμπέλια και επίδειξη της διαδικασίας συγκομιδής και τρύγου, 2 μμ έως 5 μμ: Ξενάγηση στο οινοποιείο, πάτημα σταφυλιών, επίδειξη της διαδικασίας γλευκοποίησης και της δημιουργίας μούστου, 5 μμ έως 7 μμ: Γευστική δοκιμή κρασιών για το κοινό.
ΟΙΝΟΠΟΙEIO ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: 2 μμ έως 5 μμ: Ξενάγηση στο οινοποιείο, πάτημα σταφυλιών, επίδειξη της διαδικασίας γλευκοποίησης και της δημιουργίας μούστου, 5 μμ έως 7 μμ: Γευστική δοκιμή κρασιών για το κοινό.
ΟΙΝΟΠΟΙЇΑ ΑΛΛΑΓΙΑΝΝΗ: 5 μμ έως 7 μμ: Γευστική δοκιμή κρασιών για το κοινό.
ΟΙΝΟΠΟΙЇΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ: 2 μμ έως 5 μμ: Ξενάγηση στο οινοποιείο, πάτημα σταφυλιών, επίδειξη της διαδικασίας γλευκοποίησης και της δημιουργίας μούστου, 5 μμ έως 7 μμ: Γευστική δοκιμή κρασιών για το κοινό.
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΕΩΡΓΑ: 11 πμ έως 1 μμ: Γιορτή τρύγου στο αμπέλι. Ξενάγηση στα αμπέλια και επίδειξη της διαδικασίας του τρύγου με κέρασμα σταφυλολιχουδιές!
ΟΙΝΟΠΟΙЇΑ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ: 11 πμ ως 2 μμ: Kυνήγι χαμένου θησαυρού στον αμπελώνα, 3 μμ έως 5 μμ: «Κοφίνια εν δράσει, μούστος εν βράσει» - Ξενάγηση στο οινοποιείο, πάτημα σταφυλιών, επίδειξη της διαδικασίας γλευκοποίησης και της δημιουργίας του δικού σας μούστου, 5 μμ έως 7 μμ: Γευστική δοκιμή παλιών και νέων κρασιών και ανάδειξη ετικετών για το 2010.
ΟΙΝΟΠΟΙЇΑ Β. ΜΑΡΚΟΥ: 2 μμ έως 5 μμ: Ξενάγηση στο οινοποιείο, πάτημα σταφυλιών, επίδειξη της διαδικασίας γλευκοποίησης και της δημιουργίας μούστου, 5 μμ έως 7 μμ: Γευστική δοκιμή κρασιών για το κοινό.
ΟΙΝΟΠΟΙЇΑ Α. ΜΕΓΑΠΑΝΟΣ: 5 μμ έως 7 μμ: Γευστική δοκιμή κρασιών για το κοινό.
ΟΙΝΟΠΟΙЇΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΦΡΑΓΚΟΥ: 2 μμ έως 5 μμ: Ξενάγηση στο οινοποιείο, πάτημα σταφυλιών, επίδειξη της διαδικασίας γλευκοποίησης και της δημιουργίας μούστου, 5 μμ έως 7 μμ: Γευστική δοκιμή κρασιών για το κοινό.
ΤΟ ΠΑΤΗΤΗΡΙ: 2 μμ έως 5 μμ: Ξενάγηση στο οινοποιείο, πάτημα σταφυλιών, επίδειξη της διαδικασίας γλευκοποίησης και της δημιουργίας μούστου, 5 μμ έως 7 μμ: Γευστική δοκιμή κρασιών για το κοινό.

Η ενέργεια πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ανατολικής Αττικής.

Ακολουθεί η λίστα με τα Οινοποιεία – Μέλη της ΕΝ.Ο.Α.Α.:
1. Αμπελώνες Μάρκου, Παιανία - 210.66.44.711, www.markouwines.gr
2. Κελλάρι Παπαχρήστου, Σπάτα - 210.60.32.510, www.kellari.gr
3. Κτήμα Εύοινος, Σπάτα – 210.66.34.704, www.evinoswines.gr
4. Κτήμα Βασίλη Παναγιώτου, Μαρκόπουλο - 22990.25.363
5. Οινοποιία Αλλαγιάννη, Μαρκόπουλο - 22990.25.562, www.allagiannis.gr
6. Οινοποιία Αναγνώστου, Κορωπί - 210.66.23.266, www.anagnostou.com.gr
7. Οικογένεια Γεώργα, Σπάτα - 210.66.30.136, www.geowines.gr
8. Οινοποιία Κοντογιάννη, Μαρκόπουλο - 6947.37.87.10, www.kontwines.gr
9. Οινοποιία Β. Μάρκου, Σπάτα – 210.66.34.102, www.markouvasilis.gr
10. Οινοποιία Α. Μεγαπάνος, Πικέρμι - 210.60.38.038, www.megapanos.gr
11. Οινοποιία Αναστασίας Φράγκου, Ραφήνα – 22940.32.508, www.fragouwines.gr
12. Το Πατητήρι, Παλλήνη - 210.60.31.020, www.topatitiri.gr
13. Πύργος Πετρέζα, Σπάτα – 210.60.39.396, www.pyrgospetreza.gr
14. Οινοποιία Δαρεμά – 22990.25.744, www.daremas.gr
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v