Υπέροχοι ξενώνες έως 60€ στην Πελοπόννησο

Στην Αρκαδία, τη Μεσσηνία, σκαρφαλωμένοι στις πλαγιές του Ταΰγετου, ή φωλιασμένοι στις ακτές του Ιονίου.
Υπέροχοι ξενώνες έως 60€ στην Πελοπόννησο
της Ηρώς Κουνάδη

Βουνό ή θάλασσα; Τζάκι να σιγοκαίει στα πόδια του κρεβατιού, λαχταριστό σπιτικό πρωινό, ή θέση κατάλληλη για εξερευνήσεις σε μαγευτικά φυσικά τοπία και σταματημένα στον χρόνο χωριουδάκια; Στην Πελοπόννησο, πολλές φορές δε χρειάζεται καν να διαλέξεις. Πολλοί από τους πανέμορφους ξενώνες της τα έχουν όλα αυτά, και άλλα τόσα, και μάλιστα σε σούπερ τιμές, που ξεκινούν από τα 40€ το δίκλινο. Όπως αυτοί που συγκεντρώσαμε παρακάτω.

(*) Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου (4-5/03). Αν έχετε δυνατότητα να φύγετε καθημερινές, θα τις βρείτε σημαντικά χαμηλότερες.

Ξενώνας Βρένθη 
Καρύταινα, Αρκαδία, τηλ.: 2791 031650
Τιμή: 40€ το δίκλινο (συν 8€ το άτομο, προαιρετικά, για το πρωινό)
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Ευρύχωρα και φωτεινά δωμάτια που αγναντεύουν το κάστρο της Καρύταινας από τα παράθυρά τους, προσφέρει ένας από τους πιο value for money ξενώνες στην Ορεινή Αρκαδία. Σε σημείο ιδανικό για να ανηφορίσετε στο κάστρο, να εξερευνήσετε το χωριό, να περπατήσετε το φαράγγι του Λούσιου και να ξεκινήσετε για rafting από το χωριουδάκι τσέπης που λέγεται Βλαχορράφτη.
Διαβάστε περισσότερα - Καρύταινα: Ένα χωριό που άξιζε για πέντε (χιλιάδες)

Αρχοντικόν
Ανδρίτσαινα, Ηλεία, τηλ.: 2626 022401
Τιμή: 55€ το δίκλινο
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Στεγάζεται σε ένα κουκλίστικο πέτρινο αρχοντικό του 1865, και προσφέρει ευρύχωρα δωμάτια και σουίτες ντυμένα με πέτρα και ξύλο, και διακοσμημένα με ζεστά γήινα χρώματα. Η θέα από τα μπαλκονάκια τους αφήνει το βλέμμα να περιπλανηθεί στα καταπράσινα τοπία που αγκαλιάζουν τον ξενώνα, ενώ η θέση του ξενώνα είναι ιδανική για να εξερευνήσετε γνωστές και άγνωστες γωνιές της Ηλείας –από το δάσος της Φολόης ως την Αρχαία Ολυμπία και τον Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα.
Διαβάστε περισσότερα - Ηλεία: Διαδρομές στην άγνωστη Πελοπόννησο

Apollo Resort Art Hotel 
Κυπαρισσία, τηλ.: 2761 024411
Τιμή: 45€ το δίκλινο (ή 57€, αν θέλετε και πρωινό)
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Πανέμορφα δωμάτια, διακοσμημένα με έργα τέχνης και περικυκλωμένα από ελαιώνες, με τα μπαλκονάκια τους να ατενίζουν από ψηλά τη θάλασσα, την πισίνα και το κάστρο της Κυπαρισσίας. Τα κατοικίδιά σας είναι ευπρόσδεκτα εδώ, ενώ το σπιτικό πρωινό συγκεντρώνει την αγάπη του κόσμου στα σχόλια του Booking.
Διαβάστε περισσότερα - Η Μεσσηνία στα καλύτερά της

Messana 
Μαυρομάτι, Μεσσηνία, τηλ.: 2724 051000
Τιμή: 50€ το δίκλινο με τζάκι (συν 5€ το άτομο, προαιρετικά, για το πρωινό)
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Σε θέση ιδανική για να εξερευνήσετε την υπέροχη Αρχαία Μεσσήνη, έναν από τους ωραιότερους –και λιγότερο γνωστούς– αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, αυτός ο πετρόχτιστος ξενώνας προσφέρει όμορφα δωμάτια με τζάκι και μπαλκονάκια που αγναντεύουν το χωριό. Το νόστιμο πρωινό δεν έχει ωράριο, σερβίρεται ό,τι ώρα ξυπνήσετε, κι αυτή είναι μια από τις αγαπημένες μας λεπτομέρειες-που-κάνουν-τη-διαφορά.
Διαβάστε περισσότερα - Αρχαία Μεσσήνη: Φωτο-βόλτα στην Ιστορία

Taleton 
Ξηροκάμπι, Ταΰγετος, τηλ.: 27310 35150
Τιμή: 56€ το δίκλινο με πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Στεγασμένο σε ένα υπέροχο κτίριο του 1838, το Ταλετόν είναι ένας ξενώνας με οικολογικές ανησυχίες, πανέμορφα δωμάτια, τα περισσότερα από τα οποία απλώνονται σε δύο επίπεδα, και τέλειο, χειροποίητο πρωινό που παρασκευάζεται με βιολογικά προϊόντα. Βρίσκεται, δε, σε θέση ιδανική για να εξερευνήσετε τα χωριουδάκια και τα μονοπάτια του Νότιου Ταΰγετου. Διαβάστε την αναλυτική μας παρουσίαση εδώ
Διαβάστε περισσότερα - Ταΰγετος: Παραμύθι σε τρεις πράξεις

Natura Club
Βλασσάδα, Κυπαρισσία, τηλ.: 2761 062622
Τιμή: 59€ το δίκλινο με τζάκι, πρωινό και θέα στη θάλασσα
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Μεγάλα, σούπερ φωτεινά δωμάτια φωλιασμένα σε ένα ύψωμα λίγα μέτρα από την θάλασσα, αγναντεύουν το απέραντο γαλάζιο του Ιονίου από τα μπαλκονάκια τους και περιλαμβάνουν παροχές όπως τζάκι, μικρή κουζίνα και δορυφορική τηλεόραση. Βρίσκονται, δε, σε σημείο ιδανικό για να εξερευνήσετε την Κυπαρισσία, τους καταρράκτες της Νέδας, την αρχαία Μεσσήνη και την Πύλο.
Διαβάστε περισσότερα - Η Μεσσηνία στα καλύτερά της

Ξενώνας Φοίβος 
Νέο Οίτυλο, Μάνη, τηλ.: 2733 052300
Τιμή: 43€ το στούντιο που φιλοξενεί έως και τρία άτομα (συν 7€ το άτομο, προαιρετικά, για το πρωινό)
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Σφυρήλατα κρεβάτια με απαλά υφάσματα να δημιουργούν το οπτικό εφέ της κουνουπιέρας κυριαρχούν και προσφέρουν την έξτρα ρομαντική νότα της διακόσμησης στα δωμάτια του Ξενώνα Φοίβος. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν επίσης μπαλκονάκι ή αίθριο που απολαμβάνει πανοραμική θέα σε βουνό ή θάλασσα. Η δε Μάνη προσφέρεται για εκδρομές μακριά από την πολυκοσμία αυτή την εποχή του χρόνου.
Διαβάστε περισσότερα - Μέσα Μάνη: Ξεχειμωνιάζοντας στους πύργους

Το Σέλας
Σελασία, Λακωνία, τηλ.: 2731 094267
Τιμή: 50€ το δίκλινο στούντιο των 50 τ.μ. (ή 60€ με τζάκι) και τα δύο με πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ  



Υπέροχα ρουστίκ στούντιο στην καρδιά ενός απέραντου ελαιώνα, 13 χιλιόμετρα έξω από την Σπάρτη, σε σημείο ιδανικό για να εξερευνήσετε τις βουνοπλαγιές και τα μονοπάτια του Ταΰγετου –κατά προτίμηση με τα ποδήλατα που σας παρέχει δωρεάν ο ξενώνας. Οι μεγάλες βεράντες των δωματίων βλέπουν σε ένα μαγικό φυσικό τοπίο, με τις πλαγιές του Πάρνωνα στο φόντο. Στις δε παροχές τους περιλαμβάνεται μικρή κουζίνα και τραπεζαρία. Τα κατοικίδιά σας είναι επίσης ευπρόσδεκτα εδώ.
Διαβάστε περισσότερα - Ταΰγετος: Μονοπάτια, διαμονή και φαγητό 

Φαράγγι
Εξωχώρι, Μεσσηνία, τηλ.: 2721 073001
Τιμή: 50€ το δίκλινο (συν 4€ το άτομο, προαιρετικά, για το πρωινό)
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ



Επτά χιλιόμετρα έξω από την Καρδαμύλη, κρεμασμένος πάνω από το εν πολλοίς άγνωστο φαράγγι του Βυρού, αυτός ο όμορφος ξενώνας προσφέρει ευρύχωρα στούντιο με κουζινάκι και μπαλκόνι που αγναντεύει το συγκλονιστικό τοπίο γύρω του. Η τοποθεσία του είναι ιδανική για πριβέ Σαββατοκύριακα, μακριά απ’ όλους και απ’ όλα, αλλά ταυτόχρονα κοντά σε υπέροχα μέρη όπως η Καρδαμύλη, η Στούπα και το Πολυλίμνιο.
Διαβάστε περισσότερα - Η Μεσσηνία στα καλύτερά της

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v