Ταλετόν: Ένας ξενώνας με οικολογική συνείδηση στον Ταΰγετο

Στους πρόποδες του Ταΰγετου, ένα βιομηχανικό κτίριο του 18ου αιώνα δανείζεται το όνομα της υψηλότερης κορυφής του, υιοθετεί τις αρχές του σεβασμού στη φύση και την παράδοση και μετατρέπεται σε έναν πρότυπο οικολογικό ξενώνα.
Ταλετόν: Ένας ξενώνας με οικολογική συνείδηση στον Ταΰγετο
Ταλετόν είναι το όνομα της ψηλότερης κορυφής του Ταΰγετου. Είναι και το όνομα ενός πρότυπου οικολογικού ξενώνα στους πρόποδες του θρυλικού βουνού. Ενός ξενώνα κουκλίστικου, στο χωριό Ξηροκάμπι, σε απόσταση δεκαπέντε μόλις λεπτών από τη Σπάρτη, που εγγυάται στιγμές χαλάρωσης κοντά στη φύση.

Κτισμένο το 1838, το οίκημα που φιλοξενεί τον ξενώνα αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της παραδοσιακής βιομηχανικής αρχιτεκτονικής της Λακωνίας. Πάλαι ποτέ μεταξουργείο, ελαιοτριβείο και φούρνος, το διατηρητέο κτίσμα έχει μετατραπεί, πάντα με σεβασμό στην παραδοσιακή του αρχιτεκτονική, σε υψηλής αισθητικής ξενώνα, πανέτοιμο να φιλοξενήσει τα πιο ιδιαίτερα weekends μας.

Ο τίτλος «οικολογικός» πλάι στο όνομα του ξενώνα δεν είναι καθόλου τυχαίος. Από τα υλικά κατασκευής του, μέχρι τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που χρησιμοποιούνται για τη θέρμανσή του, και από τα βιολογικά συστατικά του πρωινού μέχρι τα οικολογικά καλλυντικά στο μπάνιο, τα πάντα εδώ υπογραμμίζουν την αγάπη των ιδιοκτητών του ξενώνα για τη φύση.

Τα δέκα δωμάτια του ξενώνα, το καθένα με το δικό του, μοναδικό ύφος και χαρακτήρα, δανείζονται τα ονόματά τους από ηρωίδες της ελληνικής μυθολογίας. Ακολουθώντας τις επιταγές του σύγχρονου design, η διακόσμηση παντρεύει τη minimal απλότητα με τα funky χρώματα στους τοίχους και τα ξύλινα ταβάνια με τις λιτές γραμμές των επίπλων, δημιουργώντας ένα σκηνικό… μοντέρνου παραμυθιού.

Επτά από τα δωμάτια είναι σουίτες δύο επιπέδων, με εσωτερική ξύλινη σκάλα, ενώ τα υπόλοιπα τρία είναι μονόχωρα. Όλα είναι πλήρως εξοπλισμένα με τηλέφωνο, τηλεόραση με DVD, στρώματα από φυσικό latex, βιολογικά καλλυντικά της ελληνικής εταιρείας St. Johns, ασύρματο internet, παντόφλες και μπουρνούζια. Κάποια από αυτά διαθέτουν και τζάκι, καθιστικό και πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα.

Στις παροχές του ξενώνα περιλαμβάνονται επίσης, χώρος στάθμευσης, ασύρματο internet, παιδότοπος, επιτραπέζια παιχνίδια, εκθετήριο παραδοσιακών προϊόντων, καθιστικό με τζάκι, καφέ/μπαρ και βιβλιοθήκη. Το καλοκαίρι, αλλά και τις ηλιόλουστες χειμωνιάτικες μέρες, θα απολαύσετε το πλούσιο σπιτικό πρωινό στα τραπεζάκια του κήπου.

Αν και δύσκολα θα καταφέρετε να απαρνηθείτε τη θαλπωρή του δωματίου σας, η περιοχή ενδείκνυται για εξερευνήσεις και ολοήμερες βόλτες. Το Ξηροκάμπι είναι ένα πανέμορφο χωριουδάκι – πύλη στον Ταΰγετο, απ’ όπου μπορείτε να ξεκινήσετε την οδική ανάβαση στο θρυλικό βουνό των Σπαρτιατών, για να ανακαλύψετε όσα περισσότερα από τα τοπία και τα χωριά του σας επιτρέπουν ο χρόνος και οι αντοχές σας.

Το Ταλετόν λειτουργεί όλο το χρόνο. Οι τιμές αυτήν την περίοδο ξεκινούν από 80 ευρώ με πρωινό.

Η.Κ.

Ταλετόν, Ξηροκάμπι, Δήμος Φάριδος, Λακωνία, τηλ.: 27310 35150
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v