5 αστέρια σε προσφορά: Πολυτέλεια από 65€

Ειδυλλιακές τοποθεσίες, πολυτελή ξενοδοχεία και δωμάτια με όλες τις ανέσεις σε λογικές τιμές. Γίνεται; Οκτώ επιλογές πέντε αστέρων απαντούν καταφατικά.
5 αστέρια σε προσφορά: Πολυτέλεια από 65€
του Γιώργου Κόκουβα

Πόσο θα λέγατε ότι στοιχίζει ένα δίκλινο δωμάτιο σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων; Πριν δύο ή τρία χρόνια, θα σας απαντούσαμε με ένα ποσό οπωσδήποτε τριψήφιο ή έως και πάνω από τον βασικό μισθό. Ευτυχώς, δεν είναι λίγες οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα, κι έτσι σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να ζήσουμε πεντάστερη πολυτέλεια στον Όλυμπο από 65€ ή να κοιμηθούμε στην χλιδή της παράδοσης σε resort των Ζαγοροχωρίων από 85€. Παρακάτω, σας παραθέτουμε τα… πολυτελή «ευρήματά» μας στην αναζήτηση φθηνής διαμονής στις πιο όμορφες γωνιές της χώρας, από 65 έως 120€.

12 Months Luxury Resort, Τσαγκαράδα, Πήλιο, από 120€ 

Σε μια μαγευτική τοποθεσία λίγο έξω από την πηλιορείτικη Τσαγκαράδα, το «12 Months» προσφέρει διαμονή σε πολυτελή δωμάτια και σουίτες με κομψή διακόσμηση σε γήινα χρώματα, έπιπλα από σκουρόχρωμο ξύλο, θερμαινόμενο δάπεδο και υπηρεσίες όπως σάουνα, υδρομασάζ, πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο και εγκαταστάσεις τένις, πινγκ πονγκ και μπιλιάρδου. Στο Clair de Lune, το όμορφο εστιατόριο του συγκροτήματος, θα δοκιμάσετε παραδοσιακά πιάτα με πηλιορείτικα προϊόντα, καθώς και το πλούσιο πρωινό που περιλαμβάνει κρέπες και σπιτικές πίτες. Το απαραίτητο χουχούλιασμα με θέα στο Αιγαίο λαμβάνει χώρα στο 12 Café. Για λίγη περισσότερη αδρεναλίνη, θα ανηφορίσετε προς τις Αγριόλευκες, το χιονοδρομικό κέντρο του βουνού των Κενταύρων, ενώ για ρομαντζάδα, θα βολτάρετε στο μαγευτικό δάσος της Τσαγκαράδας.
Περισσότερα για το Πήλιο: Θα μάθετε εδώ

Cavo Olympo Luxury Resort & Spa, Λιτόχωρο Πιερίας, από 65€ 

Συνδυάζει την μαγεία του βουνού –και όχι οποιουδήποτε βουνού, αλλά του ψηλότερου της Ελλάδας- και την γοητεία της θάλασσας. Το Cavo Olympo βρίσκεται στην Πλάκα του Λιτοχώρου, στα πόδια του Ολύμπου και κοντά στην αγκαλιά των πιερικών ακτών, και προσφέρει δωμάτια μεγάλα, φωτεινά, με ανοιχτόχρωμο παρκέ πάτωμα, μοντέρνα διακόσμηση και ξεχωριστό καθιστικό. Μπορεί η θέα στη θάλασσα, από τη μία πλευρά, και η εξωτερική πισίνα να προδιαθέτουν περισσότερο για καλοκαιρινή απόδραση, αλλά αυτό σημαίνει πως το χειμώνα απολαμβάνουμε σημαντική έκπτωση στην τιμή των δωματίων – ήτοι από 65€ για δίκλινο δωμάτιο με θέα στον Όλυμπο. Στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου περιλαμβάνεται εσωτερική πισίνα, κέντρο σπα, γυμναστήριο, εστιατόριο και μπαρ με μεγάλη ποικιλία κρασιών που φυλάσσονται στο κελάρι του συγκροτήματος. Παρέχεται επίσης η υπηρεσία φύλαξης παιδιών, ενώ η τοποθεσία είναι ιδανική για να εξερευνήσετε τα γραφικά χωριά του Παλαιού Παντελεήμονα και της Σκοτίνας. Για κρατήσεις μέχρι τέλος Φεβρουαρίου, ισχύει έκπτωση 33% για διαμονή τουλάχιστον τριών διανυκτερεύσεων.
Περισσότερα για τον Όλυμπο: Θα μάθετε εδώ

Electra Palace, Θεσσαλονίκη, από 95€ 

Τι θα λέγατε για ένα πολυτελές city break; Το πιο γνωστό ξενοδοχείο πέντε αστέρων της Θεσσαλονίκης έχει ρίξει σημαντικά τις τιμές και προσφέρει διαμονή στην καρδιά της πόλης, στο πιο όμορφο κτίριο της πλατείας Αριστοτέλους, με λιγότερα από 100€ για το δίκλινο δωμάτιο. Οι χώροι του διακρίνονται από την νεοκλασική φινέτσα και τα πολυτελή υφάσματα και έπιπλα που γεμίζουν τα δωμάτια με τον πιο αρχοντικό τρόπο, ενώ θα έχετε την ευκαιρία να γευθείτε γκουρμέ γεύσεις και στο εστιατόριο «Ορίζοντες» με μία από τις ωραιότερες θέες της πόλης, στον τελευταίο όροφο του κτιρίου. Φυσικά, το καλύτερο είναι πως θα έχετε την πιο βολική βάση για εξερεύνηση της πόλης, κοντά στην παραλία, την παραδοσιακή πλατεία Άθωνος, την πιάτσα της Βαλαωρίτου και τα Λαδάδικα.
Περισσότερα για την Θεσσαλονίκη: Θα μάθετε εδώ

Μονοπάτια Resort, Άνω Πεδινά, Ζαγοροχώρια, από 85€

Στο γραφικό ηπειρώτικο χωριό των Άνω Πεδινών, απλωμένων αμφιθεατρικά στη νοτιοδυτική πλευρά της Τύμφης στο κεντρικό Ζαγόρι, θα έχετε την ευκαιρία να μείνετε ανάμεσα σε καρυδιές, σφενδάμους και αγριοκερασιές, σε ένα από τα πιο γοητευτικά resorts της περιοχής. Τα «Μονοπάτια» αναβιώνουν την ομορφιά της απλότητας των αλωνιών και σπιτιών από λευκή πέτρα και θυμίζουν περισσότερο άσπρους εξοχικούς πύργους. Πρόκειται για ένα συγκρότημα αναστηλωμένων αρχοντικών του 19ου αιώνα, διατηρητέων αχυρώνων και νέων κτιρίων που έχουν μεταμορφωθεί σε φιλόξενες μονάδες με διακριτική πολυτέλεια σε κάθε χώρο. Τα δωμάτια είναι μεγάλα, ατμοσφαιρικά, φτιαγμένα από πέτρα και ξύλο, και διαθέτουν τζάκι, ειδικά ανατομικά στρώματα και άνετους καναπέδες. Στο Μονοπάτια Restaurant, σε διώροφο αρχοντικό του συγκροτήματος, θα δοκιμάσετε τοπικές γεύσεις, αλλά και εκλεκτά κρασιά από το θολωτό κελάρι. Στην περιοχή θα έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε τα ηπειρώτικα γεφύρια ή, με την βοήθεια εταιριών που συνεργάζονται με το ξενοδοχείο, να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας στο rafting, το canyoning, το kayak, το river trekking και άλλες δραστηριότητες στα νερά του Αώου, του Βοϊδομάτη, του Άραχθου, του Βενέτικου και του Καλαρύτικου.
Περισσότερα για τα Ζαγοροχώρια: Θα μάθετε εδώ

Limneon Resort & Spa, Καστοριά, από 72€

Στην όμορφη έκταση 22 ολόκληρων στρεμμάτων στην είσοδο της Καστοριάς, το Limneon εκμεταλλεύεται το δυνατό του χαρτί, που είναι η εκπληκτική θέα στη λίμνη Ορεστιάδα. Ξαπλώστε στο αφράτο κρεβάτι του μεγάλου, κλασικά διακοσμημένου δωματίου σας και ατενίστε τους κορμοράνους να πετούν πάνω από τα νερά της λίμνης ή απολαύστε την ίδια θέα από το Noufaro Spa για περισσότερη χαλάρωση. Στο εστιατόριο Orizontes θα απολαύσετε το πρωινό σας, παρακολουθώντας τον ήλιο να ανατέλλει μέσα από την λίμνη, στον κήπο του συγκροτήματος θα περπατήσετε πλάι στους καταρράκτες και τις πισίνες, ενώ σε απόσταση ελάχιστων λεπτών από την τοποθεσία, θα αρχίσετε την εξερεύνηση της Καστοριάς, της γραφικής περιοχής Ντολτσό και του λόφου του Προφήτη Ηλία.
Περισσότερα για την Καστοριά: Θα μάθετε εδώ

Παππουδικό, Μάνη, από 100€ 

Αρχοντιά και παραμυθένια ατμόσφαιρα είναι τα στοιχεία που αποπνέει αβίαστα το Παππουδικό, στεγασμένο σε έναν πύργο, από αυτούς που καθιστούν την Αρεόπολη ένα από τα πιο ρομαντικά μέρη της Πελοποννήσου, αν όχι ολόκληρης της Ελλάδας. Πρόκειται για ένα συγκρότημα κτιρίων που μετρά ιστορία αιώνων στην περιοχή και διαθέτει παραδοσιακά αλλά πολυτελή δωμάτια κάτω από… πολεμόπυργους και μεταξύ λιθόκτιστων αυλών και σκαλιών μανιάτικης τεχνοτροπίας που κάνουν το Παππουδικό να μοιάζει περισσότερο με… μικρό χωριό. Καθένα από τα επτά διαμερίσματα είναι επιπλωμένο με σπάνιες αντίκες, λευκά είδη από αιγυπτιακό βαμβάκι και ανατολίτικα χαλιά, διαθέτουν κουζινάκια πλήρως εξοπλισμένα και διακόσμηση εμπνευσμένη από την Μάνη, ενώ τα παράθυρά τους βλέπουν είτε στο βουνό είτε στον Μεσσηνιακό κόλπο. Σημειώστε ότι ορισμένες από τις σουίτες έιναι χωρισμένες σε διαφορετικά επίπεδα, με υπνοδωμάτια-σοφίτες. Στο ομορφότερο χωριό της Μάνης, την Αρεόπολη, θα περπατήσετε ανάμεσα σε πέτρινους πύργους, χρωματιστές ξύλινες πόρτες, αυλές και «σημάδια» από την ελληνική Ιστορία, ενώ σε απόσταση 4 χιλιομέτρων θα έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε το γραφικό ψαροχώρι Λιμένι.
Περισσότερα για τη Μάνη: Θα μάθετε εδώ 

Ilaeira Mountain Resort, Ταΰγετος, από 95€ 

Στις παρυφές του Ταΰγετου, σε μια κατάφυτη από έλατα πλαγιά, το Ilaeira αποτελεί… πειρασμό χαλάρωσης με soundtrack τους ήχους του δάσους. Βρίσκεται στο χωριό Τόριζα και διαθέτει βίλες και διαμερίσματα, το καθένα με το δικό του διακοσμητικό στιλ και όνομα δανεισμένο από κάποια τοπική πηγή. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν εξοπλισμένη κουζίνα, καθιστικό με τζάκι, μπάνιο με υδρομασάζ και μπαλκόνι με πανοραμική θέα στον λακωνικό κάμπο. Το αμφιθεατρικά χτισμένο συγκρότημα περιβάλλεται από ένα ειδυλλιακό σκηνικό, διαμορφωμένο με αυλές, πέτρινα δρομάκια και δέντρα, ενώ η γύρω περιοχή προσφέρεται για πεζοπορία, ορειβασία μέχρι τα καταφύγια του Ταΰγετου, εξερεύνηση του αρχαίου θεάτρου της Σπάρτης, του Μυστρά ή της Μονεμβασιάς και ποδήλατα βουνού, τα οποία σας προσφέρει το Ilaeira κατόπιν αιτήματος.
Περισσότερα για τον Ταΰγετο: Θα μάθετε εδώ

Hotel Z Palace & Congress Center, Ξάνθη, από 82€ 

Μοντέρνα δωμάτια, κλασικές ανέσεις, υπηρεσίες από μασάζ και σάουνα μέχρι… κομμωτήριο, σουίτες με ονόματα δανεισμένα από το ελληνικό δωδεκάθεο, και όλα αυτά όχι μόνο σε απόσταση περιπάτου από την καρδιά της Ξάνθης και της παλιάς της πόλης, αλλά και σε οικονομικότατη τιμή. Το Z-Palace διαθέτει όλες εκείνες τις ανέσεις ενός ξενοδοχείου πέντε αστέρων, ενώ αποτελεί ωραιότατη βάση για εξερεύνηση είτε της πόλης, με τα νοσταλγικά στενοσόκακα και τα πλακόστρωτα καλντερίμια που είναι «σπαρμένα» με αρχοντικά, είτε της φύσης της Θράκης – η Σταυρούπολη και ο Νέστος προσφέρονται για οδικό χάζι ή και για δραστηριότητες μέσα στη φύση.
Μάθετε περισσότερα για την Ξάνθη εδώ και για τα πέριξ του Νέστου εδώ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v