Ξενοδοχεία στα χιονοδρομικά: Διαμονή στα λευκά

Έξι χιονοδρομικά κέντρα και 23 εξαιρετικές επιλογές διαμονής γύρω τους, σε τιμές που ξεκινούν από 29€ και δεν ξεπερνούν τα 60€.
Ξενοδοχεία στα χιονοδρομικά: Διαμονή στα λευκά
της Ηρώς Κουνάδη

Τα χειμερινά σπορ γενικώς και τα χιονοδρομικά κέντρα ειδικότερα γεννούν στον πιο πολύ κόσμο συνειρμούς ακριβών εκδρομών και lifestyle εικόνων βγαλμένων από τα ‘90s. Κι αυτό όχι ακριβώς άδικα: Οι τσιμπημένες τιμές πολλών χιονοδρομικών κέντρων (ονόματα λέγαμε να μην πούμε, αλλά μας πνίγει το δίκιο όταν σκεφτόμαστε ότι το day pass του Παρνασσού κοστίζει τα Σαββατοκύριακα 30€) σε συνδυασμό με τη φιλοσοφία «λίγοι, glamorous και καλοί» που υιοθέτησαν κάποια στιγμή τα χειμερινά θέρετρα γύρω τους ευθύνονται γι’ αυτό.

Δεν είναι, όμως, πάντα έτσι τα πράγματα. Για του λόγου το αληθές, συγκεντρώσαμε τις πιο συμφέρουσες επιλογές διαμονής γύρω από τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας. Πριν ξεκινήσετε να οργανώνετε το επόμενο χειμωνιάτικο Σαββατοκύριακό σας, ρίξτε και μια ματιά εδώ, για αναλυτικές τιμές αλλά και τα «συν και πλην» σε κάθε χιονοδρομικό κέντρο. 

Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Ξεκινάμε από τα… δύσκολα, καθότι η Αράχωβα είναι ένα από τα πρώτα μέρη που μας έρχεται στο μυαλό όταν μιλάμε για «ακριβά Σαββατοκύριακα». Κι όμως, οικονομική διαμονή υπάρχει ακόμα και γύρω από το ακριβότερο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας.

- Το Χάνι του Ζεμενού, Αράχωβα: Λιτά αλλά περιποιημένα δωμάτια με παροχές που περιλαμβάνουν δορυφορική τηλεόραση και δωρεάν wi-fi, σε τιμές που ξεκινούν από 50€. Πιθανότατα ό,τι πιο οικονομικό θα βρείτε στην Αράχωβα.
- Guesthouse Alexandra, Αγόριανη: Στην… άλλη πλευρά του βουνού, σε ένα από τα ομορφότερα χωριά του Παρνασσού, προσφέρει παραδοσιακά διακοσμημένα δωμάτια σε τιμές που κυμαίνονται στα 50€ το δίκλινο.
- Ξενώνας Σοφιανός, Πολύδροσο: Σε απόσταση 17 χιλιομέτρων από το χιονοδρομικό, προσφέρει κουκλίστικες σοφίτες και δωμάτια με μπαλκονάκια, σε τιμές που δεν ξεπερνούν τα 45€ το δίκλινο με πρωινό.
- Hotel Orfeas, Δελφοί: Αν συμβιβάζεστε με λίγη οδήγηση παραπάνω, κερδίζετε το sightseeing στους Δελφούς, συν τις καλύτερες τιμές όλου του Παρνασσού. Τα απλά αλλά όμορφα δωμάτια του Hotel Orfeas ξεκινούν από 30€ το δίκλινο με πρωινό.

Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων

Είναι δίπλα στην Αθήνα, διαθέτει επιλογές διαμονής για κάθε γούστο και βαλάντιο. Ένας γενικός κανόνας λέει ότι όσο λιγότερα τα χιλιόμετρα της απόστασης από το χιονοδρομικό, τόσο ακριβότερο το δωμάτιο. Ιδού μερικές από τις οικονομικότερες επιλογές.

- Ξενώνας Λίθος, Πριόλιθος: Απέχει 25 χιλιόμετρα από το χιονοδρομικό, αποτελεί όμως μια από τις ομορφότερες (και πιο value for money) προτάσεις διαμονής στην περιοχή. Τα ατμοσφαιρικά του στούντιο με τζάκι και πρωινό δεν ξεπερνούν τα 60€.
- Mont Helmos, Κλειτορία: Όμορφα δωμάτια με μπαλκονάκια και παροχές που περιλαμβάνουν δωρεάν wi-fi, σε απόσταση 18 χιλιομέτρων από το χιονοδρομικό. Οι τιμές κυμαίνονται στα 50€ για το δίκλινο με πρωινό.

- Ξενώνας Χρύσα, Καλάβρυτα (φωτό επάνω): Μια από τις οικονομικότερες επιλογές στα Καλάβρυτα, σχεδόν δίπλα στον Οδοντωτό Σιδηρόδρομο, και σε απόσταση 14 χιλιομέτρων από το χιονοδρομικό, προσφέρει πολύ όμορφα δωμάτια σε τιμές που ξεκινούν από 60€ το δίκλινο με πρωινό.
- Διαμερίσματα Δημητρόπουλος, Ελαιώνας Διακοπτού: Πλήρως εξοπλισμένα στούντιο με κουζινάκι για έξτρα οικονομία, σε απόσταση 20 περίπου χιλιομέτρων από το χιονοδρομικό, και σε τιμές-ευκαιρία: Από 35€ το δίκλινο. Αρκεί να μη σας πειράζει το παραθαλάσσιο περιβάλλον που έρχεται σε αντίθεση με τον χειμωνιάτικο προσανατολισμό της εκδρομής σας.

Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου

Παρά την φήμη του ακριβού προορισμού που έχει κατακτήσει, δεν δυσκολευτήκαμε καθόλου να εντοπίσουμε επιλογές οικονομικής διαμονής γύρω από το χιονοδρομικό του Καρπενησίου.

- Χρυσάνδρα, Καρπενήσι: Σε απόσταση 13 χιλιομέτρων από τις πίστες του χιονοδρομικού, προσφέρει ευρύχωρα ατμοσφαιρικά δωμάτια με κουζίνα και δωρεάν wi-fi, σε τιμές που ξεκινούν από 39€ το δίκλινο.
- Αγράμπελη, Μέγα Χωριό: Παραδοσιακά διακοσμημένα δωμάτια, 26 χιλιόμετρα από το χιονοδρομικό κέντρο, παροχές που περιλαμβάνουν κουζινάκι και μπαλκόνι ή αυλή με θέα στο βουνό, και τιμές που ξεκινούν από 55€ το δίκλινο με πρωινό.

- Κατοικίες Ανέστη Λάππα, Καρπενήσι (φωτό επάνω): Κλασική διακόσμηση στα δωμάτια, πανοραμική θέα στο Καρπενήσι και την ειδυλλιακή φύση γύρω του από τα μπαλκονάκια, και τιμές που ξεκινούν από 40€ το δίκλινο με πρωινό.
- Στα Τζάκια, Καρπενήσι: Ρομαντικά δωμάτια με σφυρήλατα κρεβάτια, 10 λεπτά με τα πόδια από το κέντρο του Καρπενησίου και 13 χιλιόμετρα από το χιονοδρομικό. Οι τιμές ξεκινούν από 38€ για το δίκλινο δωμάτιο.

Χιονοδρομικό Κέντρο 3-5 Πηγάδια

Είναι ένα από τα πιο φημισμένα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, και διαθέτει άριστες επιλογές value for money διαμονής γύρω του. Ιδού μερικές από τις καλύτερες.

- Παραδοσιακός Ξενώνας Πλειάδες, Άγιος Παύλος: Μόλις 5 χιλιόμετρα από το χιονοδρομικό κέντρο, προσφέρει ζεστά παραδοσιακά διακοσμημένα δωμάτια με τζάκι στην εξαιρετική τιμή των 45€ το δίκλινο με πρωινό.
- Villa Elia, Βέροια: Μισή ώρα οδήγησης μακριά από το χιονοδρομικό, και μέσα στην πόλη της Βέροιας για να έχετε και επιλογές για τη βραδινή σας διασκέδαση. Τα κομψά διακοσμημένα του δωμάτια διαθέτουν wi-fi και mini bar. Το δίκλινο κοστίζει 50€ με πρωινό.
- Chalet Parea, Νάουσα: Δέκα χιλιόμετρα μακριά από τις πίστες του χιονοδρομικού, διαθέτει κουκλίστικα στούντιο με τζάκι και πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα σε τιμές που κυμαίνονται στα 45€ το δίκλινο και στα 51€ για το στούντιο που μπορεί να φιλοξενήσει δύο ενήλικες και δύο παιδιά.

- Naousa Natura Mountain Sports Hotel, Άγιος Παύλος (φωτό επάνω): Πιο κοντά σε χιονοδρομικό κέντρο δε γίνεται. Μόνο 2 χιλιόμετρα από τα 3-5 Πηγάδια, διαθέτει όμορφα ευρύχωρα δωμάτια και σοφίτες, σε τιμές που ξεκινούν από 40€ το δίκλινο με πρωινό.

Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμακτσαλάν

Το… υψηλότερο χιονοδρομικό κέντρο στην Ελλάδα (με αναβατήρα στα 2.480 μέτρα!) μπορεί να ακουμπά σχεδόν στην πινέζα του χάρτη, αν όμως τα χιλιόμετρα δε σας φοβίζουν, έχετε πολλά να κερδίσετε σε επιλογές οικονομικής διαμονής.

- Morfeas Guesthouse, Κάτω Λουτράκι (φωτό επάνω): Σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από τις πίστες, προσφέρει πανέμορφα στούντιο με κουζίνα και πανοραμική θέα στο βουνό σε τιμές που ξεκινούν από 40€ το δίκλινο.
- Ξενώνας Καλλίνικος, Κάτω Λουτράκι: Παροχές που περιλαμβάνουν δορυφορική τηλεόραση, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και τραπεζαρία είναι το δυνατό χαρτί των κομψά διακοσμημένων δωματίων του. βρίσκεται σε απόσταση 35 χιλιομέτρων από το χιονοδρομικό και οι τιμές ξεκινούν από 42,5€ για το δίκλινο δωμάτιο (που μπορεί να φιλοξενήσει και ένα παιδί).
- Ξενώνας Σοφία, Όρμα: Η οικονομικότερη πρόταση διαμονής που μπορείτε να βρείτε σε απόσταση μισής ώρας (ή 22 περίπου χιλιομέτρων) από χιονοδρομικό κέντρο, τα όμορφα και απλά δωμάτια του Ξενώνα Σοφία δεν ξεπερνούν τα 29€ για το δίκλινο. Στις παροχές τους περιλαμβάνονται μπαλκόνι με θέα στον κήπο, μικρή κουζίνα με ψυγείο, φούρνος μικροκυμάτων και τραπεζαρία. Περιλαμβάνουν επίσης καθιστικό με τηλεόραση και καναπέ.
- Ξενοδοχείο Νόστος, Κάτω Λουτράκι: Μεγάλα, πανέμορφα δωμάτια με δορυφορική τηλεόραση, δωρεάν wi-fi και μπαλκόνι με θέα στο βουνό. Βρίσκεται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από το χιονοδρομικό και κοστίζει 50€ για το δίκλινο με πρωινό.

Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας

Το οικονομικότερο, ίσως, χιονοδρομικό κέντρο της Ελλάδας, κι αυτό που ανοίγει κάθε χρόνο παραδοσιακά τον… χορό της χειμερινής σαιζόν, με άριστη ποιότητα χιονιού, έχει επιλογές διαμονής για κάθε γούστο και βαλάντιο γύρω του. Μερικές από τις οικονομικότερες είναι οι εξής:

- Natasa Rooms, Φιλιππαίοι: Στα 10 χιλιόμετρα από τις κατάλευκες πίστες, προσφέρει λιτά αλλά περιποιημένα δωμάτια σε τιμές που δεν ξεπερνούν τα 30€ για το δίκλινο δωμάτιο (ή 35€ με πρωινό).
- Λευτέρης, Αλατόπετρα: Παραδοσιακά διακοσμημένα δωμάτια, που αγναντεύουν τις κατάφυτες πλαγιές της Πίνδου από τα μπαλκόνια τους. Το χιονοδρομικό κέντρο απέχει από εδώ 18 χιλιόμετρα, ενώ οι τιμές δεν ξεπερνούν τα 55€ το δίκλινο με πρωινό.
- Ziakas Rooms, Ζιάκας: Κι αυτό σε απόσταση 18 χιλιομέτρων από το χιονοδρομικό κέντρο, διαθέτει λιτά αλλά απαστράπτοντα δωμάτια με μπαλκονάκι που αγναντεύει το ειδυλλιακό περιβάλλον γύρω του και δωρεάν wi-fi, σε τιμές που κυμαίνονται στα 40€ το δίκλινο με πρωινό.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v