Παραμυθένια ξενοδοχεία: Πόσο κοστίζει το… όνειρο;

Σουίτες στο Ζαγόρι, spa στα Καλάβρυτα και δωμάτια - έργα τέχνης στο Καϊμακτσαλάν. Μια ματιά στα ωραιότερα ελληνικά ξενοδοχεία… και τις τιμές τους.
Παραμυθένια ξενοδοχεία: Πόσο κοστίζει το… όνειρο;
της Ηρώς Κουνάδη

Μπορεί να γιορτάζετε μια πολύ ξεχωριστή επέτειο. Μπορεί να κερδίσατε μόλις το Τζόκερ. Ή μπορεί να βρεθήκατε εδώ από απλή περιέργεια, για να φρίξετε με τις τιμές και να διαμαρτυρηθείτε στα σχόλια (στο τέλος του κειμένου) ότι «πώς τολμάνε σε καιρό κρίσης» κλπ. Θεμιτό κι αυτό. Όπως και να ‘χει, εμείς συγκεντρώσαμε έξι από τα πιο παραμυθένια ξενοδοχεία και ξενώνες της Ελλάδας, που αν λάβει κανείς υπ’ όψιν τις εξαιρετικές παροχές τους δικαιολογούν τις τσιμπημένες τιμές τους. 

Zagori Suites 
Βίτσα, Ζαγοροχώρια
Τιμές: 100€ η junior σουίτα, 125€ η king σουίτα 
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ

Σκαρφαλωμένο σε υψόμετρο 960 μέτρων, με τα φαντασμαγορικά τοπία της Πίνδου γύρω του να προσθέτουν… λίγο παραμύθι ακόμα, το Zagori Suites προσφέρει μοναδικά διακοσμημένες σουίτες και αυτόνομες κατοικίες. Αγγλικές ταπετσαρίες, έπιπλα αντίκες, και ανατολίτικα χαλιά είναι μερικά από τα highlights των δωματίων. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν ξύλινο δάπεδο, τζάκι με απεριόριστα ξύλα, μίνι μπαρ, παροχές για τσάι και καφέ, καλωδιακή τηλεόραση, υπηρεσία δωματίου και δωρεάν Wi-Fi. Το πλούσιο πρωινό περιλαμβάνει σπιτικές πίτες, ομελέτες με φρέσκα ντόπια αυγά και λουκάνικα, γάλα από την περιοχή, διάφορα τοπικά σπιτικά γλυκά, σπιτικές μαρμελάδες, φρέσκο χυμό πορτοκάλι, φρούτα και πολλά άλλα. Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν αίθουσα παιχνιδιών με PlayStation, Home cinema και αμερικανικό μπιλιάρδο. 

Ξενώνας Έναστρον 
Δημητσάνα, Ορεινή Αρκαδία
Τιμές: 120€ η σουίτα 
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ 

Σε ένα από τα ομορφότερα χωριά του Μαινάλου, ο πέτρινος Ξενώνας Έναστρον αγναντεύει από τα ξύλινα μπαλκονάκια του τις καταπράσινες βουνοπλαγιές γύρω του. Όλες οι κουκλίστικες σουίτες του προσφέρουν δωρεάν Wi-Fi, ενώ διαθέτουν ξύλινο δάπεδο και στρώματα Cocomat. Είναι, επίσης, εξοπλισμένες με δορυφορική τηλεόραση LCD, DVD/CD player, τζάκι και μίνι μπαρ. Περιλαμβάνουν επίσης μπουρνούζια, παντόφλες και επώνυμα προϊόντα περιποίησης. Το παραδοσιακό πρωινό περιλαμβάνει ζεστά και κρύα πιάτα και τοπικές σπεσιαλιτέ, ενώ κάθε απόγευμα στο lounge σερβίρεται επίσης τσάι με μπισκότα και άλλες χειροποίητες λιχουδιές. 

Leventis Art Suites 
Παναγίτσα, Καϊμακτσαλάν
Τιμές: από 160€ η σουίτα 
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ 

Σε απόσταση αναπνοής από τα Λουτρά Πόζαρ και το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν, προσφέρει μοναδικά σχεδιασμένες σουίτες με τοιχογραφίες, ζωγραφισμένη στο χέρι οροφή, καθιστικό με τζάκι και απομονωμένους εξωτερικούς χώρους. Οι σουίτες είναι επιπλωμένες με αντίκες και φωτιστικά εποχής, χειροποίητα χαλιά, καθώς και κουρτίνες και υφάσματα από γνωστούς οίκους. Στις παροχές τους περιλαμβάνονται τζάκι, μεταξύ άλλων DVD Player, CD Player, δορυφορική και καλωδιακή τηλεόραση, βάση σύνδεσης για iPod, ιδιωτική είσοδος, ξύλινο / παρκέ δάπεδο, κουνουπιέρες και μπανιέρες με υδρομασάζ. Το ξενοδοχείο διαθέτει επίσης ιδιωτικό μουσείο φωτογραφικών μηχανών με 2.000 εκθέματα. 

Alpen House 
Αράχωβα
Τιμές: 105€ το δίκλινο, 145€ η σουίτα 
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ 

Ένα μόνο χιλιόμετρο έξω από την Αράχωβα, κτισμένο σε ύψωμα που του προσφέρει πανοραμική θέα στο ειδυλλιακό τοπίο γύρω του. Τα δωμάτια διαθέτουν παραδοσιακή, ξύλινη οροφή, έπιπλα από σκούρο ξύλο και μεγάλα παράθυρα. Κάθε δωμάτιο είναι καλά εξοπλισμένο με δορυφορική τηλεόραση, προϊόντα περιποίησης στο μπάνιο και στεγνωτήρα μαλλιών. Οι δε σουίτες περιβάλλονται από μεγάλα μπαλκόνια με πανοραμική θέα στην περιοχή. Περιλαμβάνουν ξεχωριστό υπνοδωμάτιο με ανατομικά στρώματα και καθιστικό, με τηλεόραση και στους δύο χώρους. Το ξενοδοχείο διαθέτει επίσης γυμναστήριο, σάουνα, υδρομασάζ, χαμάμ και 24ωρο room service. 

Ιλάειρα Mountain Resort 
Τόριζα, Ταΰγετος
Τιμές: από 95€ η σουίτα 
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ

Αμφιθεατρικά κτισμένο στην καταπράσινη πλαγιά του Ταΰγετου, το κουκλίστικο Ιλάειρα προσφέρει βίλες και διαμερίσματα, το καθένα με μοναδική διακόσμηση και ονομασία από μια τοπική πηγή. Όλα τους διαθέτουν πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, καθιστικό με τζάκι, μπάνιο με μπανιέρα-υδρομασάζ και μπαλκόνι με πανοραμική θέα στο καταπράσινο τοπίο γύρω τους. Τα δωμάτια περιλαμβάνουν internet, δορυφορική τηλεόραση, king size κρεβάτια με ανατομικά στρώματα και απαλά μπουρνούζια. Το συγκρότημα περιβάλλεται από αυλές, πέτρινα δρομάκια και λουλουδιασμένους κήπους, ενώ προσφέρει παραδοσιακές γεύσεις και ελληνικές σπεσιαλιτέ τόσο στο πρωινό όσο και στο εστιατόριο, καθώς και ποτά, κοκτέιλ και επιτραπέζια στη μεγάλη βεράντα. 

Kalavrita Canyon Hotel & Spa 
Καλάβρυτα
Τιμές: 125€ το deluxe δίκλινο δωμάτιο, 140€ το superior δίκλινο, 225€ η σουίτα 
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ 

Στην καρδιά των κοσμοπολίτικων Καλαβρύτων, δεκατέσσερα χιλιόμετρα από το χιονοδρομικό κέντρο, προσφέρει κομψά διακοσμημένα δωμάτια, και ονειρικές σουίτες. Όλα τα πολυτελή δωμάτια στο Kalavrita Canyon Hotel & Spa περιλαμβάνουν τηλεόραση με οθόνη plasma 26 ιντσών με δορυφορικά κανάλια, DVD player, μαρμάρινα μπάνια και μπαλκόνια με θέα στα Καλάβρυτα και τη γύρω περιοχή. Τα superior δωμάτια διαθέτουν επίσης τζάκι, ενώ στις διώροφες σουίτες υπάρχει επίσης άνετο σαλόνι και κρεβατοκάμαρα στη σοφίτα. Στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου περιλαμβάνονται ακόμη spa και συνεδριακό κέντρο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v