Τα νησιά που είναι τέλεια για island hopping

Τέσσερα υπέροχα νησιά με άλλα, μικρότερα αλλά εξίσου υπέροχα νησάκια γύρω τους, με εύκολη και γρήγορη σύνδεση για να γίνεις σωστός island hopper.
Τα νησιά που είναι τέλεια για island hopping

της Ηρώς Κουνάδη

Το έλεγαν οι τουρίστες και ο Lonely Planet πριν γίνει κουλ: Island hopping, δηλαδή να πηγαίνεις από νησί σε νησί, γυρνώντας 3-4 προορισμούς στην άδειά σου και φτάνοντας έτσι σε μικρά νησάκια με «δύσκολες» συνδέσεις από τα κεντρικά λιμάνια της Αττικής. Φέτος λέμε να το κάνουμε κι εμείς –και βρήκαμε τις καλύτερες «βάσεις» για να ξεκινήσουμε.

Η Νάξος



Έχει σούπερ αμμουδερές παραλίες, πανέμορφα χωριά, έκταση τεράστια να μη βαρεθείς λεπτό να την γυρίζεις, και φοβερό φαγητό. Και σαν όλα αυτά να μην ήταν αρκετά, είναι στρατηγικά τοποθετημένη δίπλα σε όλες τις Μικρές Κυκλάδες, για να οργανώσεις όσες μονοήμερες τραβά η ψυχή σου, σε Κουφονήσια, Ηρακλειά, Δονούσα, Σχοινούσα, αλλά και για να πεταχτείς δυο-τρεις μέρες στην πιο κουλ Κυκλάδα απ’ όλες, την Αμοργό.

Διαβάστε περισσότερα - Τα καλύτερα της Νάξου
Μικρές Κυκλάδες… για μεγάλο καλοκαίρι

Η Ρόδος



Έχει μερικές από τις καλύτερες τιμές δωματίων σε όλο το Νότιο Αιγαίο. Κι επίσης, έχει μια μεσαιωνική πόλη χάρμα οφθαλμών, που είναι από μόνη της λόγος να βρεθείς εδώ, πολλές ωραίες παραλίες και άλλα τόσα χωριά και αρχαία αξιοθέατα. Και έχει δίπλα της όλα εκείνα τα νησιά που κάθε χρόνο αναβάλλεις να δεις γιατί από την Αθήνα «είναι μακριά»: Την Τήλο, την Κάρπαθο, την Κάσο, τη Σύμη, τη Χάλκη και το Καστελόριζο, όλα σε απόσταση διώρου και κάτω.

Διαβάστε περισσότερα - Οι εμπειρίες που πρέπει να ζήσεις στα Δωδεκάνησα

Η Κέρκυρα



Να περπατήσεις τα καντούνια της πόλης της, να εξερευνήσεις τα χωριά της, να βουτήξεις στα παγωμένα της νερά, τα οποία καταλήγουν σχεδόν ανεξαιρέτως σε υπέροχες παραλίες και… να πάρεις το καραβάκι για να πεταχτείς ως τα βορειοδυτικότερα νησάκια της Ελλάδας, την Ερεικούσα και τους Οθωνούς, αλλά και τους υπέροχους Παξούς και τους Αντίπαξους με τις φαντασμαγορικές τους παραλίες.

Διαβάστε περισσότερα - Στο Ιόνιο τα μικρά νησάκια έχουν τη χάρη
10 πράγματα που πρέπει να δεις στην Κέρκυρα

Η Πάτμος



Έχει μια Χώρα χάρμα οφθαλμών, πολλές φανταστικές παραλίες και άλλα τόσα μονοπάτια να τη διατρέχουν από τη μια άκρη ως την άλλη, μια ολόδική της ατμόσφαιρα, και την βαφτισμένη από τον Τύπο «Ελληνική Πολυνησία», τους Λειψούς, τους Αρκιούς, το Μαράθι και το Αγαθονήσι στα… πόδια της. Βάλε και το πόσο εύκολο είναι να πεταχτείς από εδώ στους Φούρνους και την Ικαρία, και το δύσκολο είναι να διαλέξεις πού θα πρωτοπάς –ή να πείσεις το αφεντικό να σου δώσει τρεις εβδομάδες άδεια.

Διαβάστε περισσότερα - 10 τρόποι να αγαπήσεις την Πάτμο
Μικρά νησάκια για μεγάλες διακοπές στο Αιγαίο


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v