Οι εμπειρίες που πρέπει να ζήσεις στα Δωδεκάνησα

Τα καλύτερα ηλιοβασιλέματα, οι πιο ιδιαίτερες παραλίες, οι βαρκάδες, οι γεύσεις, τα κάστρα, τα χωριά-φαντάσματα και όσα πρέπει να ζήσεις στα Δωδεκάνησα.
Οι εμπειρίες που πρέπει να ζήσεις στα Δωδεκάνησα
Γιατί για να πεις ότι έχεις δει πραγματικά τα Δωδεκάνησα, πρέπει να έχεις ζήσει μερικές από τις κορυφαίες εμπειρίες των νησιών τους. Όπως για παράδειγμα…

Να περπατήσεις τον δρόμο των Ιπποτών στη Ρόδο

…και να εξερευνήσεις όλη την υπέροχα διατηρημένη μεσαιωνική της πόλη, μία από τις ωραιότερες όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης.
Διαβάστε περισσότερα – 10 πράγματα που πρέπει να δείτε στη Ρόδο 

Να δεις το ηλιοβασίλεμα από τη Ζια της Κω

…τον υψηλότερο οικισμό του νησιού με το μαγευτικό τοπίο που περιλαμβάνει τον ήλιο να χάνεται στη θάλασσα όσο εσύ απολαμβάνεις κανελλάδα σε ένα παραδοσιακό καφενεδάκι ανάμεσα στα οπωροφόρα του νησιού.
Διαβάστε περισσότερα – Κως: Στον όρκο του Αιγαίου 

Να κολυμπήσεις στη Λάμπη της Πάτμου

…γνωστή για τα πολύχρωμα βότσαλά της – που δυστυχώς όλο και μειώνονται – η Λάμπη είναι μία από τις πιο ιδιαίτερες παραλίες των Δωδεκανήσων, που επιπλέον διαθέτει σκιά από αρμυρίκια και δύο ωραιότατα ταβερνάκια στη «γειτονιά» της.
Διαβάστε περισσότερα – Πάτμος: Τα μυστικά της Αποκάλυψης 

Να κάνεις camping στην Αστυπάλαια

Το νησί των Δωδεκανήσων με την… κυκλαδίτικη Χώρα και το πανέμορφο Κάστρο έχει έναν ολοζώντανο ρυθμό, που θα τον ζήσεις μόνο αφήνοντας το camping του νησιού (και το ταβερνάκι με τα γλέντια και τις ρεμπέτικες/ροκ/ρέγκε βραδιές) να σε μυήσει σ’ αυτόν.
Διαβάστε περισσότερα – 10 λόγοι να πας Αστυπάλαια φέτος το καλοκαίρι 

Να σκαρφαλώσεις την Κάλυμνο

…η οποία διαθέτει μερικά από τα πιο απολαυστικά αναρριχητικά πεδία της Ευρώπης, αφορμή αν δοκιμάσεις αυτό το σπορ στο πιο ειδυλλιακό θαλασσινό φόντο.
Διαβάστε περισσότερα – Κάλυμνος: Budget jumping στα Δωδεκάνησα 

Να βουτήξεις στην Αρμαθιά και την Απέλλα

…στην Κάσο η πρώτη, στην Κάρπαθο η δεύτερη, αυτές είναι οι δύο παραλίες που ψήφισαν ως τις καλύτερες όλων των Δωδεκανήσων οι αναγνώστες του in2life. Και δεν έχουν καθόλου μα καθόλου άδικο.
Διαβάστε περισσότερα – Οι ωραιότερες παραλίες των Δωδεκανήσων 

Να θαυμάσεις την αρχιτεκτονική της Σύμης

Ολόκληρο το νησί έχει ανακηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος, ενώ οι βόλτες στους οικισμούς από το λιμάνι ως το Εμπορειό και τον Πανορμίτη, θα σε φέρει μπροστά σε πανέμορφα, πολύχρωμα νεοκλασικά αρχοντικά, μια από τις γραφικότερες εικόνες που θα δεις σε ελληνικό έδαφος.
Διαβάστε περισσότερα – Σύμη: Το πολύτιμο πετράδι των Δωδεκανήσων 

Να επισκεφθείς την καλντέρα της Νισύρου

…το ηφαίστειό της είναι το νεότερο του Αιγαίου, ο κρατήρας του ονομάζεται στέφανος και είναι υπεύθυνος για τις φυσικές θερμές πηγές που αναβλύζουν σε πολλά σημεία της Νισύρου, δημιουργώντας spa και λουτρά, που είναι από μόνα τους μια μοναδική εμπειρία.
Διαβάστε περισσότερα – Νίσυρος: You ‘re my lava 

Να πιεις το ποτό σου στην φεγγαράδα, σε ένα χωριό-φάντασμα της Τήλου

Το Μικρό Χωριό της Τήλου εγκαταλείφθηκε κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, και σήμερα εδώ λειτουργεί ένα και μοναδικό μπαρ που σερβίρει ποτά κάτω από τη φεγγαράδα κάθε βράδυ. Ο οικισμός ζωντανεύει κάθε τέλος Ιουλίου με ένα μεγάλο πανηγύρι για το οποίο συγκεντρώνεται εδώ ολόκληρο το νησί.
Διαβάστε περισσότερα – Τήλος: Το outsider των Δωδεκανήσων 

Να κάνεις βαρκάδα ως τη Γαλάζια Σπηλιά στο Καστελόριζο

Η τρύπα του Παραστά, όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι, είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα σπήλαια της Μεσογείου, με την αντανάκλαση των ηλιαχτίδων να βάφουν με μοναδικό τρόπο το γαλάζιο της θάλασσας. Με καΐκι από το Καστελόριζο πραγματοποιούνται βαρκάδες και ως τις αντικρινές νησίδες του Στρογγυλού με τον νοσταλγικό φάρο και της Ρω, με τη γνωστή… Κυρά της.
Διαβάστε περισσότερα – Καστελόριζο: Ταξίδι στην άκρη της Ελλάδας 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v