Από πού θα δούμε το αυγουστιάτικο φεγγάρι;

Μπαράκι ή παραλία; Φαγητό στην ταράτσα ή πικνίκ στον λόφο; Από πού θα δούμε το αυγουστιάτικο φεγγάρι εμείς που μείναμε στην Αθήνα;
Από πού θα δούμε το αυγουστιάτικο φεγγάρι;
της Ηρώς Κουνάδη

Μπορεί οι περισσότεροι αρχαιολογικοί χώροι της Αττικής να μην ανοίγουν φέτος τη βραδιά της Πανσελήνου ως είθισται (εκτός από το Αμφιαράειο του Ωρωπού, που θα είναι ανοιχτό ως τα μεσάνυχτα) αυτό όμως δεν σημαίνει πως αν σε βρει το αυγουστιάτικο φεγγάρι στην Αθήνα δεν θα το απολαύσεις όπως του αξίζει.

Από κάποια παραλία

Σταθερά η νούμερο ένα μας επιλογή για να χαζέψουμε τον αθηναϊκό ουρανό τα καλοκαίρια είναι οι παραλίες που προσφέρονται για βραδινό μπάνιο ή/και άραγμα με μπύρες στην ακρογιαλιά. Τέτοια περίπτωση είναι το Καβούρι, η Ανάβυσσος, αυτή εδώ η αμμουδερή παραλιούλα απέναντι από τον Αστέρα της Βουλιαγμένης, και η παραλία του Σουνίου μπροστά από το Ξενοδοχείο Αιγαίον.

Και άλλες πολλές έχουμε εδώ - Πού θα πάμε για βραδινό μπάνιο κοντά στην Αθήνα; 

Από κάποιο μπαράκι σε ταράτσα

Θα έχεις δροσιά, κόσμο γύρω σου γιατί δεν είμαστε όλοι ερημίτες, ωραίες μουσικές και φανταστική θέα τόσο στο φεγγάρι όσο και στα φώτα της μικρής μας πόλης. Πέρα από τις κλασικές του Μοναστηρακίου (Λουκούμι, Couleur Locale, Anglais, 360) σημείωσε και την πιο ήσυχη ταράτσα του hostel Safestay, που έχει και σούπερ τιμές σε μπύρες και ποτά, την Selina στην πλατεία Θεάτρου, και βέβαια την ταράτσα του Bios που αγαπούν οι εναλλακτικές ψυχές ανάμεσά μας.

Κι άλλες επιλογές εδώ - Οι πιο οικονομικές ταράτσες για ποτάρες στην Αθήνα 

Τρώγοντας σε μια ταράτσα

Αν το μπάτζετ σηκώνει το κάτι τις παραπάνω, παίρνεις το έτερό σου ήμισυ και πάτε να ρομαντζάρετε τιμώντας το ρητό που θέλει τον έρωτα να περνά από το στομάχι. Αγαπημένες επιλογές είναι το Balcony στο Κουκάκι, το ταϊλανδέζικο Andaman στα Πετράλωνα, η Kuzina στο Θησείο και για κάτι πιο χαλαρό Τα Καραμανλίδικα του Φάνη στου Ψυρρή.

Λεπτομέρειες και περισσότερες επιλογές έχουμε εδώ - Τέλειες ταράτσες για φαγητό στην Αθήνα κι εδώ - Οι καλύτερες ταράτσες του φετινού καλοκαιριού 

Από τους λόφους της Αθήνας

Αν το ταμείο είναι μείον αλλά η διάθεση ρομαντική, η πόλη έχει και τις φυσικές της ταράτσες, στις οποίες μπορείς κάλλιστα να στήσεις πικνίκ ή να ρομαντζάρεις με ένα μπουκάλι κρασί. Πιάσε θέση σε ένα από τα ξέφωτα του Φιλοπάππου (η Πνύκα και το πλάτωμα πάνω από το Θέατρο Δώρα Στράτου είναι ιδανικά σημεία) στον λόφο του Στρέφη ή στα κλασικά και κοσμαγάπητα πεζούλια του Λυκαβηττού για να χαζέψεις την πανσέληνο να λούζει με ασημένιο φως την Αθήνα.

Διαβάστε περισσότερα - Εμπρός για αθηναϊκούς λόφους

Από ένα θερινό σινεμά

Φεγγάρι και ταινία, σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο; Στην πανέμορφη ταράτσα του Λαΐς στο Γκάζι, στο εξαρχειώτικο Βοξ, στο Παλάς του Παγκρατίου ή στο Άνεσις της λεωφόρου Κηφισίας, θα πιάσουμε θέση με ποπκόρν κάτω από τα αστέρια, και θα χαζεύουμε το φεγγάρι να ανατέλλει την ώρα που θα ξεκινά η πρώτη προβολή. Ίσως όταν τελειώσει να πάμε και για μια βραδινή βουτιά (και να κλείσουμε αυτό το κείμενο σε σχήμα κύκλου).

Διαβάστε περισσότερα - Τα πιο όμορφα θερινά σε ταράτσες 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v