Τέλειες ταράτσες για φαγητό με σούπερ θέα

Βγαίνουμε για φαγητό με την Αθήνα στο πιάτο, και θέα τα άστρα στις πιο νόστιμες και καλοκαιρινές διευθύνσεις της πόλης.
Τέλειες ταράτσες για φαγητό με σούπερ θέα

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Με τέτοιες θερμοκρασίες, ευτυχώς που έχουμε και τους αέρινους χώρους των ταρατσών της Αθήνας για να κερδίσουμε λίγες ανάσες δροσιάς, το βραδάκι που η θερμοκρασία (κάπως) πέφτει.

Ιδανικές για ένα γεύμα ή και ποτάκι κάτω από τα αστέρια, προσφέρουν όσα ακριβώς χρειαζόμαστε – και κάτι παραπάνω – για να περάσουμε ένα όμορφο βράδυ.

Η κράτηση απαραίτητη, η δροσιά και η νοστιμιά εγγυημένη. 

Στοά Φιξ Πρότζεκτ Ταράτσα

Κολοκοτρώνη 61, Σύνταγμα, τηλ: 2111190119



Το γαστρο-καφενείο της Γωγώς Δελογιάννη την έκανε ταράτσα και μετακόμισε στο roof του ξενοδοχείου Mosaikon, παρουσιάζοντας ένα πλήρως ανανεωμένο και καλοκαιρινό μενού. Στον όμορφα διαμορφωμένο χώρο θα δοκιμάσεις τις ιδιαίτερες δημιουργίες της σεφ, όπως χόρτα τσιγαριαστά με χειροποίητο τυρί και χαρουπομαξίμαδο, φέτα με προζυμένο σκορδόψωμο, αλμυρούς λουκουμάδες με τσαλαφούτι και ελληνικό πορκέτα,[DG1]  μπουκατίνι με γαύρο μαρινάτο, μαϊντανό και ντομάτα, ριζότο με μανιτάρια πορτσίνι και πατέ μαύρης τρούφας, τηγανιτό κοτόπουλο με πίκλα αγγουριού και μουσακά με μοσχαρίσια μάγουλα μπρεζέ, μελιτζάνα και αφράτη μπεσαμέλ. Ο λογαριασμός με ποτήρι κρασί στα 25€/ άτομο.

Retiré @Ergon

Μητροπόλεως 23, Σύνταγμα, τηλ.: 21 0010 9090



Στολισμένη με κρεμαστά φωτάκια, κούνιες και ελιές, με μια φωτισμένη καντίνα στην άκρη της και φανταστική θέα στη φωτισμένη Ακρόπολη απέναντί της, η ταράτσα του Ergon πέρα από δροσερά κοκτέιλ, σερβίρει το εκλεκτό μενού του foodie ξενοδοχείου. Πέρα από πλατό με ψαγμένα τυριά και αλλαντικά εγχώρια και μη, αλλά και χειροποίητα πεϊνιρλί, όπως εκείνο που θυμίζει… καρμπονάρα με τυρί κρέμα, γραβιέρα, αυγό και καπνιστό χοιρινό Δράμας. Τα συνδυάζεις ιδανικά με κοκτέιλ από την φοβερή και τρομερή ομάδα του The Clumsies, και έχεις ένα ωραιότατο πακέτο για το βράδυ σου. Υπολόγισε περί τα 15-18€/ άτομο για ένα τσιμπολόγημα μετά αλκοόλ.

Metropolis Roof Garden

ξεν. «Electra Metropolis Athens»- Μητροπόλεως 15, τηλ: 2141006200



Στην κορυφή του ξενοδοχείου Electra Metropolis Athens, με θέα 360 μοιρών από τη βεράντα του, το μοντέρνο αυτό εστιατόριο σερβίρει μεσογειακή κουζίνα σε άκρως ρομαντική ατμόσφαιρα με την Ακρόπολη μια ανάσα από το πιάτο σου. Στον κατάλογό του θα βρεις εκλεπτυσμένες γεύσεις όπως ελληνικό μπλε καβούρι σε τάρτα με θυμάρι και φάβα Σχοινούσας, μαριναρισμένο ψάρι ημέρας με με spicy dressing αμυγδάλου, Ιβηρικό χοιρινό με πουρέ από πατάτες γιαχνί, chutney μελιτζάνας και custard από τυράκι Τήνου, σουπιά ψητή με ριζότο σπανάκι,μαύρο σκόρδο και εσπεριδοειδή και ένα σιγομαγειρεμένο αρνάκι με πουρέ από ριγανάτες πατάτες φούρνου, πιπεριά Φλωρίνης και μανούρα Σίφνου. Ο λογαριασμός αν παίξεις συγκρατημένα με σαλάτα, ριζότο/ζυμαρικά και ποτήρι κρασί στα 40€ περίπου/άτομο. Δες τον κατάλογο εδώ

The Foundry Suites Rooftop

Σαρρή 40, Ψυρρή, τηλ: 211 18 24 604



Το δροσερό και σκιερό rooftop garden του The Foundry Suites Athens στου Ψυρρή μοσχοβολά καλοκαίρι, διαθέτει ζεν ατμόσφαιρα και απολαμβάνει ωραιότατη θέα Ακρόπολη που ανοίγει την όρεξη. Τι δοκιμάζουμε εδώ; Μα φυσικά υπέροχες, χειροποίητες pizza κατευθείαν από τον ξυλόφουρνό του: Carbonara με παστό κρόκο αυγού, Nduja με σάλτσα ντομάτας San Marzano, καπνιστό τυρί, μοτσαρέλα, nduja και ρίγανη, Miso με Miso, μοτσαρέλα, σκαμόρζα και ξύσμα μοσχολέμονου και Μαύρη Τρούφα με Βουβαλίσια μοτσαρέλα, παρμεζάνα, σκόνη από μανιτάρια σιτάκι, μανιτάρια σιμέντζι, φρέσκια μαύρη τρούφα από την Καστοριά και λάδι λευκής τρούφας,. Συνοδεύεις με κάποιο από τα εκλεκτά signature cocktails ή ένα ποτήρι κρασί και πληρώνεις περί τα 20-25€/ άτομο. Δε το μενού εδώ

Καφέ Αβησσυνία

Πλ. Αβησσυνίας, Μοναστηράκι, τηλ: 2103217047



Αγαπημένο στέκι για ντόπιους και τουρίστες, το Καφέ Αββησυνία είναι ό,τι πρέπει για μεζέδες και κρασάκια με όμορφη θέα στην Ακρόπολη, συνοδεία ωραίων μουσικών από ρεμπέτικες κομπανίες. Στο μενού τους θα βρεις παραδοσιακούς μεζέδες, καλοφτιαγμένους και κάποια πιάτα ημέρας παραδοσιακά αλλά και πιο μοντέρνα: κοζανίτικα γιαπράκια, παραδοσιακά κεφτεδάκια σε κόκκινη σάλτσα, μουσακάς με σπανάκι, σουτζουκάκια με ρύζι μπασμάτι, αφράτο κεμπάπ, φιλέτο κοτόπουλο με ρύζι και ψητή ντομάτα, ταμπουλέ, κρασάτο χταπόδι με κρεμμυδάκια και γεμιστές πατάτες με τυρί είναι μερικές απο τις επιλογές. Ο λογαριασμός για ένα πλήρες μεζεδογεύμα με κρασί, στα 20€ / άτομο. Δες το μενού εδώ

Στροφή

Ροβέρτου Γκάλι 25, Μακρυγιάννη, τηλ.: 210 9214130

Λίγα βήματα μακριά από το Ηρώδειο, η Στροφή διαθέτει την ωραιότερη ίσως ταρατσούλα της γειτονιάς της και σερβίρει κλασική ελληνική κουζίνα σε άριστη εκτέλεση με φόντο την Ακρόπολη. Σιφνέικο χοιρινό «μαστέλο» στη σχάρα με ρεβίθια και ανθότυρο με μαντζουράνα , μοσχαράκι κοκκινιστό στο πήλινο με γραβιέρα και πατάτες, κατσικάκι στη λαδόκολλα με γραβιέρα και φρέσκια ντομάτα, κόκκορα κρασάτο με χυλοπιτάκια και κάποιες επιλογές σε ψάρι, όπως φιλέτο λαυράκι τυλιγμένο σε αμπελόφυλλα γεμιστό με μανιτάρια και τσιπούρα στη σχάρα με λαχανικά, είναι μερικές από τις κλασικές επιλογές του μενού, το οποίο θα απολαύσεις μαζί με αρκετούς τουρίστες που προτιμούν το εστιατόριο. Ο λογαριασμός στα 35€/ άτομο, με ποτήρι κρασί.

Poseidon Athens Hotel

Λεωφ. Ποσειδώνος 72, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 21 0987 2174

Το εστιατόριο στον έβδομο όροφο του Poseidon Athens έχει απ’ όλα: και μεσογειακή κουζίνα, και χαλαρή ατμόσφαιρα, και φυσιολογικές τιμές και απέραντη θέα στο γαλάζιο του Σαρωνικού. Τι άλλο να ζητήσεις; Πιάσε θέση λοιπόν και επίλεξε κάποια από τα ενδιαφέροντα πιάτα του καταλόγου, όπως το καρέ ψητού παντζαριού με baby φύλλα ρόκας, φέτες πράσινου μήλου και καρύδια, το τηγανιτό καλαμαράκι με ζεστή πατατοσαλάτα με ελαιόλαδο, οι κροκέτες με κολοκύθι και φρέσκο κρεμμυδάκι, το ριγγατόνι με σωτέ φιλετίνια από στήθος κοτόπουλο και πράσινη πιπεριά, το Cheeseburger σε ψωμάκι με σουσάμι, ένταμ, σπιτική μαγιονέζα, φύλλα λόλας και φρέσκες τηγανιτές πατάτες ή το φιλέτο από μοσχαράκι γάλακτος, με ντεμί γκλας λαχανικών αρωματισμένη με τέσσερα πιπέρια. Ο λογαριασμός για ένα πλήρες γεύμα στα 25-30€/ άτομο, με ποτήρι κρασί.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v