5 θερινά σινεμά και 5 βραδινές βουτιές μετά

Το τέλειο σενάριο για τον Αύγουστο στην Αθήνα περιλαμβάνει θερινό σινεμά και μετά βραδινή βουτιά κάτω από τα αστέρια.
5 θερινά σινεμά και 5 βραδινές βουτιές μετά
της Ηρώς Κουνάδη

Ξέρεις τι είναι καλύτερο από τον συνδυασμό θερινό σινεμά και μετά μπαρ; Ο συνδυασμός θερινό σινεμά και μετά άραγμα με μπύρες και βουτιές στην παραλία. Κι αυτό, καθώς η πόλη αδειάζει, δεν είναι απαραίτητο να γίνει μόνο Σάββατο. Τα θερινά σινεμά στον Πειραιά, τη Ραφήνα και τη Βουλιαγμένη είναι, χωρίς κίνηση, πολύ πιο κοντά απ’ ότι έχεις συνηθίσει. Το ίδιο και οι παραλίες δίπλα τους.

Το Σινέ Ρία και η Βάρκιζα
Αφροδίτης 8, Βάρκιζα, τηλ.: 210 8970844

Κυριολεκτικά λίγα μέτρα μακριά από την αμμουδερή παραλία της Βάρκιζας (ούτε καν να ξεπαρκάρεις δεν θα χρειαστεί) στην απέναντι πλευρά της παραλιακής Ποσειδώνος, βρίσκεται από το 1963 το κλασικό και κοσμαγάπητο Σινέ Ρία με τις χαρακτηριστικές κόκκινες πολυθρόνες και τα καναπεδάκια που μας επιτρέπουν να βλέπουμε ταινίες αγκαλιά. Ταινίες πρώτης προβολής, κατά βάση, σουβλάκια και hot dog για τους πεινασμένους στο κυλικείο, και εισιτήριο στα 8€ (κάθε Τρίτη 6€).



Για τη βουτιά μετά, το ελεύθερο κομμάτι της παραλίας της Βάρκιζας, αυτό που βρίσκεται δίπλα στο ταβερνάκι που λέγεται Απέραντο Γαλάζιο, απέχει ακριβώς 10 λεπτά με τα πόδια από το σινεμά. Έχει συμπαθητική αμμουδιά με λίγο ψιλό βοτσαλάκι, και ρηχά νερά ό,τι πρέπει για βραδινές βουτιές. 

Τα Βοτσαλάκια του Πειραιά και η παραλία τους
Πλαζ Βοτσαλάκια, Πειραιάς, τηλ.: 210 4227427

Εδώ δεν θα χρειαστεί όχι να ξεπαρκάρεις, ούτε καν να περπατήσεις. Το ωραιότερο θερινό σινεμά του Πειραιά βρίσκεται ακριβώς πάνω στην παραλία, στα πόδια του λόφου της Καστέλας. Έχει ιδιαίτερη αδυναμία στον ευρωπαϊκό κινηματογράφο (αυτές τις μέρες, ας πούμε, παίζει το βελγικό Στα Άκρα του Giordano Gederlini) ενώ ενίοτε διοργανώνει και θεματικά αφιερώματα. Έχει το εισιτήριο στα 7€, το φοιτητικό και παιδικό στα 5€, ενώ κάθε Τρίτη και Τετάρτη ισχύει γενική είσοδος 5€.



Η παραλία είναι… αυτό που λέει το όνομά της, βοτσαλωτή με μικρά βοτσαλάκια, μια χαρά νερά για τα δεδομένα της περιοχής, κι ένα μικρό νησάκι σε απόσταση… κολυμπήσιμη.

Το Κοράλι και η Σαρωνίδα
Αφροδίτης & Ιθάκης, Σαρωνίδα, τηλ.: 22910 54097



Ούτε πέντε λεπτά με τα πόδια από τη μεγάλη αμμουδιά της Σαρωνίδας, το Κοράλι είναι πνιγμένο στο πράσινο, με πολυθρόνες του σκηνοθέτη και ατμόσφαιρα από θερινό σινεμά των παιδικών μας χρόνων. Προβάλλει συχνά σπουδαίες επανεκδόσεις, τον Ιούλιο ας πούμε έπαιζε το χιτσκοκικό Strangers on a Train, αλλά δε λέει όχι και σε ταινίες πρώτης προβολής –αυτές τις μέρες παίζει το γαλλικό Eiffel του Martin Bourboulon.

Μετά την ταινία, μισό τσιγάρο δρόμος όπως προείπαμε, θα σε φέρει στη μεγάλη αμμουδιά της Σαρωνίδας, αυτή με τα μεγάλα φουντωτά αρμυρίκια στο πίσω μέρος της, και τον άφθονο ελεύθερο χώρο ο οποίος χωρά όλες τις παρέες των ξενύχτηδων που αράζουν εδώ με μπύρες.

Τα Χρόνια της Αθωότητας και η παραλία της Πέρδικας
Λ. Σουνίου 6, Λαύριο, τηλ.: 22920 26902

Αυτό το γλυκύτατο θερινό στο Λαύριο συνδυάζεται ιδανικά με μια μονοήμερη στο Σούνιο –αλλά και καθημερινή μετά τη δουλειά, αν μπεις στην Αττική Οδό, σε λιγότερο από μία ώρα θα είσαι εκεί. Το όνομά του, εκτός του ότι είναι ένα από τα ωραιότερα ονόματα θερινού σινεμά της Αθήνας, του ταιριάζει και γάντι, καθότι το σινεμά μοιάζει βγαλμένο από τα παιδικά μας καλοκαίρια, με τα ψηλά του δέντρα και το νοσταλγικό ντεκόρ. Παίζει κατά κύριο λόγο ταινίες πρώτης προβολής, και πολλά παιδικά τα Σαββατοκύριακα. Το εισιτήριο κάνει 7,50€ (παιδικό και φοιτητικό 6€).

Στα τρία λεπτά με το αυτοκίνητο, ή στο εικοσάλεπτο με τα πόδια, η παραλιούλα της Πέρδικας είναι μικρή και αμμουδερή, με ρηχά νερά ιδανικά για βραδινά πλατσουρίσματα.

Ο Φλοίσβος και ο Μπάτης
Πάρκο Φλοίσβου Π. Φαλήρου (έξω από την ομώνυμη Μαρίνα), τηλ.: 210 9821256

Ίσως το πρώτο θερινό που μας έρχεται στο μυαλό όταν μιλάμε για θερινά πλάι στην θάλασσα, ο Φλοίσβος είναι θρύλος για τα σουβλάκια του που ψήνονται επιτόπου και αρωματίζουν τις προβολές μας. Μεγάλος και ευρύχωρος, με το θαλασσινό αεράκι να του εξασφαλίζει πάντα δροσιά, παίζει κατά βάση χολιγουντιανές ταινίες, χωρίς να λέει όχι και στην εκάστοτε γαλλική κομεντί. Το εισιτήριο κοστίζει 8€, κάθε Τρίτη πέφτει στα 6€.



Ένα τέταρτο με τα πόδια, ή ένα πεντάλεπτο με το αυτοκίνητο, φτάνεις στην παραλία του Μπάτη, εκεί που ο Νίκος Καρβέλας λέει ότι «όλοι μαζευόμαστε για μπάνιο τα πρωινά». Σίγουρα, κυκλαδίτικη παραλία δεν τη λες, αλλά για βραδινό άραγμα στην αμμουδιά της (που έχει και λίγο βότσαλο σε ορισμένα σημεία) και μια γρήγορη βουτιά είναι μια χαρά.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v