Τέλειες ταράτσες για φαγητό στην Αθήνα

Μεζεδάκια; Μαγειρευτά; Γκουρμεδιές; Ιταλική πίτσα; Από όλα έχουν οι ταράτσες που σου προτείνουμε για φαγητό κάτω από τα αστέρια.
Τέλειες ταράτσες για φαγητό στην Αθήνα

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Σκέφτεσαι κάτι πιο όμορφο για τα ανοιξιάτικα βράδια από ένα γεύμα με όμορφη θέα στη νυχτερινή Αθήνα συντροφιά με νόστιμα πιάτα; Ούτε εμείς.

Γι’ αυτό πιάνουμε θέση σε αγαπημένες ταράτσες για να απολαύσουμε από μεζεκλίκια και μαγειρευτά, μέχρι γκουρμέ και δημιουργικές γεύσεις.

Τα Καραμανλίδικα του Φάνη

Σωκράτους 1 & Ευριπίδου 52, Ψυρρή, τηλ: 2103254184



Το αγαπημένο «καραμανλίδικο» μεζεδοπωλείο, έχει μια όμορφη ταράτσα με πολύχρωμα φωτάκια, στην οποία ο παστουρμάς και το σουτζούκι πρωταγωνιστούν. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τα καραμανλίδικα σουτζουκάκια με κόκκινη σάλτσα, μελιτζανοσαλάτα και ανεβατό, τον βοδινό καβουρμά με πατάτες και πιπεριές, τη ρώσικη σαλάτα με σύγκλινο, την ταραμοσαλάτα με τριμμένο αυγοτάραχο Μεσολογγίου και το ιτσλί κεφτέ με σως γιαουρτιού. Συνοδεύεις με χύμα κρασί ή τσίπουρο από μεγάλη ποικιλία, και πληρώνεις περί τα 15€ το άτομο.

Bread and Roses

Πανεπιστημίου 64, Ομόνοια, τηλ: 2103802898

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by BreadandRoses (@breadandroses_ath)



To αγαπημένο συνεργατικό εστιατόριο στη στοά του μεγάρου Πανεπιστημίου ανοίγει και φέτος την ταράτσα του με θέα το αστικό τοπίο της περιοχής και σερβίρει ένα μενού που αλλάζει καθημερινά και περιλαμβάνει μπόλικες λιχουδιές. Ενδεικτικά, εδώ θα βρεις μπιφτέκια με σάλτσα φέτας και πιπεριά Φλωρίνης, ρεβύθια τηγανητά με καραμελωμένα κρεμμύδια, πέννες με κολοκύθι και δυόσμο, ρολό κοτόπουλο γεμιστό με σπανάκι και λιαστή ντομάτα, μαζί με πλιγούρι αρωματισμένο με φρέσκα μυρωδικά, αλλά και βήγκαν γεύσεις όπως κεφτεδάκια φακής με τσάτνεϊ και πλιγούρι. Ο λογαριασμός για ένα πλήρες γεύμα, με κρασί δεν ξεπερνά τα 15€/ άτομο.

Couleur Locale

Νορμανού 3, Μοναστηράκι, τηλ.: 21 6700 4917



Δύσκολα θα βρεις τραπέζι, οπότε φρόντισε να κάνεις κράτηση γιατί λίγα μαγαζιά στην Αθήνα βλέπουν από τόσο κοντά την Ακρόπολη και είναι τόσο… νόστιμα. Πέρα από σούπερ κοκτέιλ, το Couleur Locale σερβίρει νοστιμότατα πιάτα όπως σαλάτα με ανάμεικτη κινόα και τρίχρωμες πιπεριές, κλασικό μπέργκερ με τσένταρ σως, τουρσί και μαγιονέζα με μοσχολέμονο, pinsa με μπέικον Δράμας, ρόκα, τοματίνια και πέστο βασιλικού και νοστιμότατο finger food όπως χούμους με στικς ψητών λαχανικών, νάτσος και πουράκια αλλαντικών. Για ένα γεύμα, με ποτήρι κρασί και υπέροχη θέα, υπολόγισε περί τα 20€/ άτομο.

MS Roof Garden

Αθηνάς 1 και Ερμού, τηλ: 21 0331 5190

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by MS Roof Garden (@msroofgarden)



Mοντέρνο και ατμοσφαιρικό, αυτό το all day bar restaurant βρίσκεται σε απόσταση… μιας μπουκιάς από την Ακρόπολη και προσφέρει απλόχερα υπέροχη θέα στον Ιερό Βράχο και στην πλατεία Μοναστηρακίου από το Roof Garden του. Ο κατάλογος περιλαμβάνει πληθώρα επιλογών για τον ουρανίσκο σου, όπως ταλιατέλες με ραγού κοτόπουλου και μανιτάρια, ψαρονέφρι σωτέ με σως παλαιωμένου κρασιού, σολομό σχάρας με μαυρομάτικα φασόλια και ντρέσινγκ, αλλά και burger με φέτες ψητού κοτόπουλου, μπέικον και φρέσκες τηγανιτές πατάτες. Για ένα πλήρες γεύμα με θέα, υπολόγισε περί τα 20-25€/ άτομο, με ποτήρι κρασί.

Monk

Καρόρη 4, πλ. Αγίας Ειρήνης, τηλ: 210 3211117



H ταράτσα αυτού του wine bar αποπνέει μια αίσθηση ρομάντζου και είναι άκρως ατμοσφαιρική, στήνοντας το ιδανικό σκηνικό για κρασί και γεύμα κάτω από τα αστέρια. Ο κατάλογος περιλαμβάνει πιάτα όπως μπρουσκέτες με ξεψαχνισμένο μοσχάρι, chevre και λάδι τρούφας, καρπάτσιο μόσχου με μους αβοκάντο, πίτσα με προσούτο, ρόκα και flakes παρμεζάνας, τατάκι τόνου με τρίχρωμη κινόα και σαλάτα από φύκια wakame και λουκουμάδες γαρίδας με καραμελωμένα κρεμμύδια. Συνοδεία κρασιού σε ποτήρι από την πληθωρική του λίστα, υπολόγισε περί τα 30€/ άτομο για ένα πλήρες γεύμα.

Kuzina

Αδριανού 9, Θησείο, τηλ.: 2103240133

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kuzina (@kuzina.gr)



To εστιατόριο του Άρη Τσανακλίδη μετράει χρόνια στις γευστικές επάλξεις της πόλης και έχει υπέροχη θέα στον ολόφωτο ναό του Ηφαίστου αλλά και στην Ακρόπολη. Το τρέχον μενού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων λουκουμάδες με mousse φέτας, κελυφωτό φιστίκι,
λιαστή τομάτα, ελιά και sauce ροδιού, ελάφι με πουρέ από αγκινάρες Ιερουσαλήμ και sauce από μύρτιλα, χοιρινό ψημένο στον φούρνο για 12 ώρες με πουρέ γλυκοπατάτας και πικάντικο τόνο με ginger. Σύντομα θα λανσάρουν νέο. Για ένα αξέχαστο γεύμα με ποτήρι κρασί, θα υπολογίσεις γύρω στα 35€-40€ το άτομο.

Manouka

Ερμού 46, 7ος όροφος, τηλ: 210 324 1814

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by manouka (@manouka_athens)



Από τον έβδομο όροφο του ξενοδοχείου Utopia, το wine bar που γνωρίσαμε πέρσι προσφέρει απλόχερα θέα σε Ακρόπολη και Λυκαβηττό και αγαπά τους ελληνικούς αμπελώνες. Αγαπά όμως και τις ελληνικές πρώτες ύλες και σερβίρει πιάτα όπως σαλάτα με φασολάκια Αμαλιάδας, φέτα Τριπόλεως, παξιμάδι Κρήτης, δυόσμο, ντοματίνια και ξύδι Καλαμάτας από παλαιωμένο κρασί, τραχανότο, από τραχανά Ελαφονήσου με άγρια μανιτάρια Πηλίου και τρούφα Κοζάνης και λεπτοκομμένο carpaccio χταποδιού με πιπεριές και κρέμα βαλσάμικο. Με ποτήρι κρασί, ο λογαριασμός στα 25-30€/ άτομο.

Terrazzini

Μαδύτου 29, Περιστέρι, τηλ: 21 0573 3164



Μια αυθεντική τρατορία στην καρδιά του Περιστερίου με όμορφη διακόσμηση, σε υποδέχεται στην ταράτσα της για να απολαύσεις λαχταριστές μακαρονάδες και πίτσες. Από τα ζυμαρικά ξεχωρίζουν οι παπαρδέλες με μελιτζάνα, πιπεριά Φλωρίνης, ελιές, ανθότυρο και μυρωδικά, η κλασική καρμπονάρα με αυγό, κρέμα γάλακτος, καπνιστή πανσέτα και παρμεζάνα και τα νιόκι με μοσχάρι ραγού, αγγινάρα Ιερουσαλήμ, αφρό παρμεζάνας και τρούφα. Must και μια πίτσα για τη μέση, όπως η χωριάτικη με σάλτσα ντομάτας, φέτα, κρεμμύδι, μοτσαρέλα, φρέσκια ντομάτα, ελιές, πράσινη πιπεριά και ρίγανη. Για ένα γεύμα με ποτήρι κρασί, ο λογαριασμός στα 25€/ άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v