Οι πιο οικονομικές ταράτσες για ποτάρες στην Αθήνα

Δύσκολο να βρεις φτηνά ποτά όταν την κοιτάς από ψηλά, όμως η Αθήνα έχει αρκετές οικονομικές διευθύνσεις για αλκοόλ με θέα.
Οι πιο οικονομικές ταράτσες για ποτάρες στην Αθήνα

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Όπως και με τα μπαρ που βλέπουν θάλασσα, έτσι και με τις ταράτσες που απολαμβάνουν όμορφη θέα στην πόλη η κατάσταση οικονομικά ζορίζει. Ποτά στα 9€, κοκτέιλ από 10€ και βάλε.

Πάρ’το απόφαση, πολύ φτηνό ποτό θα πιείς μόνο στο μπαλκόνι του σπιτιού σου, όμως αν θες να δεις και λίγο κόσμο, τα παρακάτω μπαρ είναι ό,τι πρέπει.

Safestay Athens Rooftop Bar
Αγίας Θέκλας 10, Ψυρρή, τηλ: 210 3225 010

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Safestay Athens Hostel (@safestay.athens)



Στην κορυφή του χόστελ στην πλατεία Μοναστηρακίου θα βρεις μια κρυμμένη και ωραιότατη ταρατσούλα, για να απολαύσεις καφεδάκι, φαγητό και ποτάρες με θέα 360 μοιρών από εκείνες που δύσκολα βρίσκεις στην πόλη. Μπορεί να το θυμάσαι και με το παλιό του όνομα – Athens Style. Η μπύρα ξεκινά από 2,5€, το απλό ποτό στα 5€, και τα κοκτέιλ στα 5-6€. Άξια αναφοράς  και η ωραιότατη πίτσα σε περίπτωση που η θέα σου ανοίξει την όρεξη.

Λουκούμι
Πλ. Αβησσυνίας 3, Μοναστηράκι, τηλ: 21 0323 4814

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Loukoumi Bar (@loukoumibar)



Στάσου όμως, μη φεύγεις ακόμα από το Μοναστηράκι, μείνε εδώ για να κόψεις δεξιά στο στενάκι της Αβησσυνίας και να ανακαλύψεις το πάλαι ποτέ μυστικό ταρατσάκι του Λουκουμιού, το οποίο πέρα από νοστιμότατο μενού με ποικιλία πιάτων (ζυμαρικά, σαλάτες, κλαμπ σάντουιτς κ.α.) σερβίρει καθαρά ποτά και ωραία κοκτέιλ, από 7€ (το ποτό) και από 8€ (τα κοκτέιλ). Οι μπίρες από 4€ το μισόλιτρο σε βαρέλι.

Selina
Πλατεία Θεάτρου 8, τηλ: 21 6001 0891



Η πιο φρέσκια άφιξη της λίστας μας, η ταράτσα του ξενοδοχείου που ομόρφυνε την πλατεία Θεάτρου άνοιξε για ένα ακόμα καλοκαίρι και καταφέρνει να σε κάνει να νιώσεις πως βρίσκεσαι διακοπές. Οι αιώρες, οι αναπαυτικές πολυθρόνες και οι σεζλόνγκ είναι ό,τι πρέπει για να πιάσεις θέση για να χαζέψεις την υπέροχη θέα της πόλης (και της Ακρόπολης) από ψηλά. Δυνατό χαρτί και τα events της τα ΠΣΚ, με εγχώριους Dj, όπως ο αγαπημένος Clubkid. Το απλό ποτό στα 7€.

Βύρωνος Πολιτεία
Κωνσταντινουπόλεως 97, Βύρωνας, 21 0765 9992



Μια μικρογραφία πλατείας, σαν ξέφωτο μικρής πόλης, έχει στηθεί στην ταράτσα ενός κτιρίου της Κωσταντινουπόλεως και ατενίζει τον Βύρωνα αφ’ υψηλού. Για όσους δεν γνωρίζουν η «Πολιτεία» είναι ένα νέο-καφενείο, τσιπουράδικο, ρακομελάδικο και… μπαρ όλα σε ένα, ενώ η ταράτσα της ονομάζεται «Άνω Πόλις» και μας περιμένει από νωρίς το απογευματάκι για φαγητό, ποτό και δροσερά κοκτέιλ με πανοραμική θέα τον Υμηττό. Καθημερινά διοργανώνει και πάρτι με διάφορες θεματικές (ελληνικά, mainstream, Rnb κ.α.). Το απλό ποτό στα 7€.

Το Λοκάλι 
Σαρρή 44, Ψυρρή, τηλ.: 21 0325 0673

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Apostolis Ntanasis (@apostolisntanasis)



Εκεί που παλιά βρίσκαμε το Σινέ Ψυρρή, το Λοκάλι άνοιξε και φέτος και τη γλυκύτατη ταράτσα του, τη στόλισε με χρωματιστά φωτάκια, κάθε λογής λουλούδια και αναρριχώμενα φυτά και σερβίρει σε μπάρες και ψηλά σταντ καθαρά ποτά και πρωτότυπα κοκτέιλ. Ο κατάλογος περιλαμβάνει και αρκετές νόστιμες επιλογές βασισμένες σε ελληνικά εποχικά προϊόντα που αξίζει να δοκιμάσεις. Το μπαρ θυμίζει χαβανέζικη καντίνα και πολύ μας αρέσει, ενώ το απλό ποτό κοστίζει 7€, και τα κοκτέιλ από 8€.

Manor House
Αιμιλίου Βεάκη 36, Περιστέρι, τηλ. 210-5744060



Έχει στήσει την καλοκαιρινή του γωνία και αυτό τ καλοκαίρι στην πιάτσα της Βεάκη και σε δροσίζει στην ταράτσα με τους μεγάλους πάγκους, τα καναπεδάκια και τα ψηλά τραπέζια. Συχνά πυκνά μπορεί να πετύχεις κάποιο θεματικό πάρτι με ανάλογη μουσική, ενώ στον τοίχο παίζουν πάσης φύσεως προβολές για να έχεις κάτι να χαζεύεις όσο πίνεις τις ποτάρες σου. Το απλό ποτό στα 7€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v