Ιδέες για να νικήσεις τη μελαγχολία της επιστροφής

Γύρισες και νιώθεις χάλια; Έχουμε 14 τρόπους να σου αποδείξουμε πως και στην Αθήνα ωραία είναι. Βάζεις στοίχημα;
Ιδέες για να νικήσεις τη μελαγχολία της επιστροφής
της Ηρώς Κουνάδη

Μπορεί οι διακοπές σου να τελείωσαν, το καλοκαίρι όμως έχει τουλάχιστον ένα μήνα ακόμα μπροστά του –μη σου πούμε και δύο, με τα καιρικά δεδομένα της Αθήνας. Κι αυτές είναι μερικές μόνο ιδέες για να το παρατείνεις και να το απολαύσεις τόσο, που θα ξεχάσεις ότι γύρισες από το νησί.

Βάλε το μαγιό στην τσάντα που παίρνεις μαζί σου στη δουλειά, κι όταν σχολάσεις φύγε κατευθείαν για παραλία. Έξτρα πόντοι ενάντια στη μελαγχολία, αν μείνεις και για βραδινό μπάνιο

Πήγαινε μια καθημερινή για ποτό σε μια από τις ταράτσες της Αθήνας. Μην ανησυχείς, δεν θα σου κοστίσει ακριβά

Πάρε την καλύτερη παρέα σου, ή την αγαπημένη μουσική στα ακουστικά σου, και πήγαινε για περπάτημα σε μια γειτονιά που δεν πηγαίνεις συχνά. 

Πάρε ένα μπουκάλι κρασί, ένα ανοιχτήρι και δύο πλαστικά ποτήρια (και κανά ξηροκάρπιο, προαιρετικά) και στρωθείτε να χαζέψετε το ηλιοβασίλεμα σε κάποιον από τους λόφους ή τις παραλίες της Αθήνας. 



Ανακάλυψε τους καταρράκτες της Αττικής. Η Ραπεντώσα εδώ και το Ντράφι εδώ εγγυώνται αίσθηση εκδρομική και την χαρά της ανακάλυψης, που είναι η μισή χαρά των διακοπών.

Πήγαινε να δεις τι ωραία που είναι η καινούρια μας Εθνική Πινακοθήκη.

Κάνε μια βόλτα στην Πλάκα, να θυμηθείς πώς είναι να βρίσκεσαι ανάμεσα σε τουρίστες –και δη στην ωραιότερη γειτονιά της Αθήνας. Αν θέλεις και να τους γνωρίσεις, στην υπερ-κουλ ταράτσα του Safe Stay Athens (που έχει και τέλεια θέα στην Ακρόπολη και πάμφθηνες μπύρες) θα τους βρεις όλους.



Αγόρασε καινούρια βιβλία. Τίποτα δεν ξορκίζει τη μελαγχολία της επιστροφής καλύτερα από ένα καλό βιβλίο με τον απογευματινό καφέ σου. Αν το budget δεν σηκώνει αγορές, γράψου στη βιβλιοθήκη του δήμου σου (ναι, έχει, πάρε τηλέφωνο, θα εκπλαγείς) ή δες εδώ πού αλλού θα βρεις δωρεάν βιβλία

Μάζεψε την παρέα στο σπίτι (ή στο σπίτι όποιου έχει το μεγαλύτερο μπαλκόνι) φτιάξε κοκτέιλ και γκρινιάξτε όλοι μαζί για το τέλος των διακοπών σας. Είναι ψυχοθεραπευτικό –άσε που μετά από λίγο θα αλλάξετε θέμα, και θα είναι ακόμα πιο ωραία.

Πήγαινε να χαζέψεις τα αστέρια και να μάθεις όσα πάντα ήθελες να ξέρεις για το σύμπαν στο Αστεροσκοπείο στου Φιλοπάππου (κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο, από τις 21:00 ως τις 22:30) ή στην Πεντέλη (κάθε Παρασκευή και Σάββατο, με ώρα προσέλευσης 19:30).

Πήγαινε να δεις την έκθεση Portals-Πύλη στο φανταστικό κτίριο του Παλιού Καπνεργοστάσιου στη Λένορμαν. Πενήντα εννιά καλλιτέχνες από 27 χώρες παρουσιάζουν εδώ έργα εμπνευσμένα από ένα άρθρο της συγγραφέα Arundhati Roy στους Financial Times, που έλεγε ότι η πανδημία είναι μια πύλη, ένα σημείο μετάβασης από έναν κόσμο σε έναν άλλο.

Πιάσε θέση στο αγαπημένο σου θερινό σινεμά. Αν έχει σημασία για σένα τι ταινία θα παίζει (για πολλούς φανατικούς των θερινών δεν έχει) ρίξε μια ματιά στο πρόγραμμα εδώ

Οργανώσου για μια μονοήμερη στο Σούνιο, στον Σχινιά, ή στη Λίμνη του Ηραίου –για βουτιές, φαγητό και αρχαία και στις τρεις περιπτώσεις.

Πιάσε τραπέζι στα πιο νησιώτικα ταβερνάκια της Αθήνας, για να τηλεμεταφερθείς μέσα από τις γεύσεις τους πίσω στο νησί.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v