Αυτές τις «μυστικές» παραλίες της Αττικής τις ξέρεις;

Δεν είναι μεγάλες, προφανώς και δεν είναι οργανωμένες όμως έχουν υπέροχα νερά για να κάνεις τις απλωτές σου χωρίς πολύ βαβούρα.
Αυτές τις «μυστικές» παραλίες της Αττικής τις ξέρεις;

Δύσκολο πράγμα να βρεις ήρεμη παραλία στην Αττική. Με τόσο κόσμο που έχει το λεκανοπέδιο, τα Σαββατοκύριακα γίνεται μάχη για μια πετσέτα στην άμμο.

Αν όμως φροντίσεις και πας εγκαίρως – καλύτερα καθημερινές – οι παρακάτω παραλίες θα σου προσφέρουν την ηρεμία και τη γαλήνη που τόσο αποζητάς.

Τσίου
Χάρτης εδώ

Ένας μίνι κολπίσκος στο Σούνιο, με λίγο χώρο για να απλώσεις πετσέτες στα βράχια και όμορφα νερά, βαφτίστηκε πιθανότατα από την ομώνυμη ταινία «Τσίου»  και είναι μια ωραιότατη απάνεμη καβάτζα για βουτιές. Η πρόσβαση απαιτεί πέντε λεπτά περπάτημα σε μονοπάτι, ενώ στα δεξιά έχει μια μικρή σπηλιά που μπορείς να μπεις βουτώντας μέσα από το νερό και να βγεις από κάτω. Άξιο αναφοράς ότι η αμμουδιά είναι πεντακάθαρη, επομένως φρόντισε να παραμείνει έτσι.



Παραλία Ασημάκη
Χάρτης εδώ

Έχει αφράτη αμμουδιά, διάφανα νερά και άφθονη φυσική σκιά. Βρίσκεται κάτω από το συγκρότημα Ασημάκη στο Σούνιο, δεν είναι, όμως, ιδιωτική. Για να τη βρεις ακολουθείς το δρομάκι που βρίσκεται στο πλάι του συγκροτήματος οικιών. Έχει ζεστά και σχετικά ρηχά νερά, οπότε αν έχεις και τη φαμίλια μαζί είναι ό,τι πρέπει. Ακριβώς στο πίσω μέρος της έχει και ένα εστιατόριο για τις απαραίτητες προμήθειες ή για γευματάκι μετά τις βουτιές.

Άγιος Πέτρος
Χάρτης εδώ

Μεγάλη η χάρη, αυτής της μικρής σε έκταση παραλίας στο Σούνιο η οποία δεν πιάνει κύμα ποτέ και είναι όσο ήρεμη πρέπει για να απολαύσεις το μπάνιο με την ησυχία σου, με τον Ναό του Ποσειδώνα και μερικά κότερα να καδράρουν τις βουτιές σου. Πήρε το όνομά της από το επίσης πανέμορφο εκκλησάκι με τον λουλουδιασμένο κήπο. Η πρόσβαση γίνεται από χωματόδρομο περίπου 200 μέτρα από τη Λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου.

Μικρό Πήλιο
Χάρτης εδώ

Δεν είναι στη Μαγνησία, αν και θα μπορούσε. Το Μικρό Πήλιο είναι μια παραλία διαμάντι που οφείλεις να ανακαλύψεις, με πεύκα που γλείφουν τα νερά και γαλαζοπράσινο χρώμα. Βρίσκεται μεταξύ της Παραλίας Βαρνάβα και της Παραλίας των Αγίων Αποστόλων Αττικής και είναι προσβάσιμη είτε με σκάφος είτε με canyoning μέσα από το μικρό, αλλά αρκετά απότομο, φαράγγι .



Πόρτο Εννέα
Χάρτης εδώ

Ένας μικρός κολπίσκος με πεντακάθαρα νερά σε περιμένει για να λιάσεις το κορμάκι σου και να βουτήξεις στην Κερατέα. Έχει άμμο μέσα και έξω και αρκετά εύκολη πρόσβαση από τον δρόμο. Δεν υπάρχει σε κοντινή απόσταση κάποιο μαγαζί, οπότε φρόντισε να έχεις εξοπλιστεί με τα απαραίτητα.

Ραμνούντας
Χάρτης εδώ

Απέχει περί τα 65 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, αλλά σε αποζημιώνει με τα καθαρά νερά, την έλλειψη πολυκοσμίας και το sightseeing κομμάτι της αρχαίας πόλης της Ραμνούντας. Την αποκλειστικά γυμνιστική παραλία θα την βρείτε κάτω από το εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v