Αυτά τα μεζεδοπωλεία σε ταξιδεύουν στο νησί

Δε χρειάζεται να μπεις στο πλοίο για να πας στο νησί. Αυτές οι ταβέρνες και εστιατόρια σε ταξιδεύουν ως εκεί μέσα από γεύσεις και μυρωδιές θαλασσινές.
Αυτά τα μεζεδοπωλεία σε ταξιδεύουν στο νησί

Γύρισες από το νησί και σε έχει πιάσει μια μελαγχολία; Λαχταράς ακόμα τις γεύσεις και τις μυρωδιές από τα ταβερνάκια που επισκεπτόσουν τακτικά στις διακοπές;

Οι παρακάτω νόστιμες διευθύνσεις προσφέρουν παρηγοριά και σε «ταξιδεύουν» νοητά σε μέρη νησιώτικα.

Ξυπόλητος
Άγιος ΝικΌλας, Αρτέμιδα, τηλ: 2294 028342



Το πρώτο ταβερνάκι που μας έρχεται στο μυαλό όταν θέλουμε να ξεφύγουμε από την πόλη και να πάμε (ή να φάμε) σε νησί, αλλά δεν μπορούμε. Ο Ξυπόλητος βγάζει μπλε τραπεζάκια μια ανάσα από το κύμα, και κάτω από τον ίσκιο των αρμυρικιών σερβίρει τιμιότατα θαλασσινά μεζεδάκια και φρέσκο ψάρι. Εδώ απολαμβάνεις νοστιμότατους ψαρομεζέδες (χταποδάκι, σκουμπρί με μπούκοβο, ψητό καλαμάρι, μπαρμπουνάκια τηγανιτά κ.α.), τους οποίους συνοδεύεις με ουζάκι ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σου. Ο λογαριασμός για ένα πλήρες θαλασσινό μεζεδο-γεύμα με ούζο, στα 25€/ άτομο.

Ταξίδι Αλαργινό
Τμώλου 31, Βύρωνας, τηλ: 212 1048085



Μπορεί να μην βλέπει θάλασσα, όμως σε πάει ταξίδι νησιώτικο και γευστικό από την όμορφη αυλή του, στην οποία θα πιάσεις τραπεζάκι για να απολαύσεις μεζεδάκια με ναξιώτικες πρώτες ύλες. Ο κατάλογος περιλαμβάνει νοστιμιές όπως χταποδάκι πλοκάμι στη σχάρα, τηγανιτό γαύρο, καλαμαράκια, μπακαλιάρο σκορδαλιά αν δεν φιλάς, σαρδέλες φιλέτο, γαρίδες σαγανάκι, μύδια αχνιστά με σκόρδο λευκό κρασί και μαϊντανό και αφράτα κουτσομουράκια στο τηγάνι. Αν θες κρεατικά, θα βρεις και κάποιες τίμιες επιλογές. Συνοδεία κρασιού, ο λογαριασμός στα 20€/ άτομο.

Ε/Γ Ταξιδεύοντας
Πλάτωνος 72, Κερατσίνι, τηλ: 210 4324368 και Ευαγγελίστριας 36, Νέα Ερυθραία, τηλ: 21 0620 1572



Σε δύο σημεία στα δύο άκρα της Αττικής, το Ταξιδεύοντας δεν διαπραγματεύεται την φρεσκάδα των υλικών του και σερβίρει σε χώρο που μυρίζει θάλασσα, φρέσκο ψάρι και εξίσου φρέσκα «παρελκόμενα» μεζεδάκια για τους λάτρεις της αρμύρας. Εδώ θα δοκιμάσεις καλαμαράκι γόνο, ποικιλίες οστρακοειδών (κυδώνια, γυαλιστερές, μύδια, κοχυλάκια), καρπάτσιο από πελαγίσιο λαβράκι μαριναρισμένο σε λεμόνι και πιπέρι, φιλεταρισμένο γαύρο μαρινάτο μαγειρεμένο με πικάντικη σως μουστάρδας, τραγανή καραβιδόψυχα με ροζ σάλτσα, γαριδάκι συμιακό και μυδοπίλαφο με Κρόκο Κοζάνης. Ο λογαριασμός στα 25-30€/ άτομο, με ουζάκι.

Fishαλίδες
Σωκράτους 23, Χαλάνδρι, τηλ: 21 0680 0054



Σε κομψό περιβάλλον, με λευκές και γαλάζιες λεπτομέρειες που θυμίζουν κυκλαδίτικο νησί, οι Fishαλίδες φέρνουν την κλασική αλλά και τη μοντέρνα ψαροφαγία στο Χαλάνδρι. Στο μενού τους θα βρεις επιλογές όπως καπνιστό χέλι με μαυρομάτικα και κάπαρη, καπνιστό σκουμπρί με ρόκα, καρπάτσιο φρέσκου ψαριού ημέρας με μοσχολέμονο και γλυκά φύκια, γαρίδες σχάρας με μια κρεμώδη σάλτσα ούζου και γλυκάνισου, σαγανάκι πεσκανδρίτσας με σάλτσα λεμονάτης μουστάρδας και αρκετές επιλογές ζυμαρικών, όπως το φρέσκο ραβιόλι με γαρίδες και παρμεζάνα σε σάλτσα ντομάτας. Ελληνικά αποστάγματα και κρασιά συνοδεύουν το γεύμα και ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 25-30€/ άτομο.

Απέραντο Γαλάζιο
Ναυτικός Όμιλος Βάρκιζας, Ανατολική Παραλία Βάρκιζας, τηλ: 210 965 5951



Το κρυμμένο «μυστικό» των Νοτίων έχει διαρρεύσει, όμως αυτό δε στερεί καθόλου από αυτό το εστιατόριο την ψαγμένη γοητεία του. Με μηδενική απόσταση μεταξύ τραπεζιών και παραλίας, το Απέραντο Γαλάζιο είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομά του και σερβίρει μεζεδάκια και ούζο για μετά τις βουτιές. Εδώ θα δοκιμάσεις καλαμαράκια και γαρίδες τηγανιτές, ψητή σαρδέλα, μπακαλιάρο σκορδαλιά, φρέσκες σαλάτες, καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, γαύρο μαρινάτο, χταποδάκι σχάρας, αλλά και γαριδομακαρονάδα για τους φαν των θαλασσινών ζυμαρικών. Ο λογαριασμός για ένα θαλασσογεύμα με ουζάκι στα 20€/ άτομο.

Ψαράκια και Θαλασσινά
Λεωφ. Ποσειδώνος 14, Βάρκιζα, τηλ: 2109654138



Tραπεζάκια έξω που βλέπουν θάλασσα, ατμόσφαιρα που συνδυάζει το μοντερνίζον με το retro και λαχταριστοί μεζέδες συνθέτουν το προφίλ αυτής της κλασικής ψαροταβέρνας στη Βάρκιζα. Εδώ θα δοκιμάσεις φρέσκο ψάρι στη σχάρα ή στο τηγάνι (αθερίνα, γαύρο, κουτσομούρα, ξιφία κτλ.), αλλά και διάφορα πάσης φύσεως μεζεδάκια θάλασσας όπως ταραμοσαλάτα, καπνιστό σκουμπρί με λιαστή ντομάτα και γλυκό κρεμμύδι, γάμπαρη ψιλή στο τυγάνι, χταποδάκι ξυδάτο με κάπαρη Άνδρου και πιπεριές, λιαστό χταποδάκι σχάρας με κένελ φάβας, σαρδέλα παντρεμένη και φιλεταρισμένη στον φούρνο, λαβράκι φρέσκο φιλεταρισμένο στη σχάρα και καλαμαράκια τηγανιτά. Ο λογαριασμός με χύμα κρασί στα 20-25€/ άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v