Τέλεια σημεία για να δεις το ηλιοβασίλεμα στην Αθήνα

Αν νόμιζες ότι το κλεινόν άστυ δε χαρίζει μαγεμένα ηλιοβασιλέματα, τότε έχουμε δέκα πολύ καλούς λόγους σε πορτοκαλί και χρυσές αποχρώσεις για να αλλάξεις γνώμη.
Τέλεια σημεία για να δεις το ηλιοβασίλεμα στην Αθήνα

Δε χρειάζεται να βρίσκεσαι σε κάποιο κυκλαδίτικο νησάκι για να απολαύσεις ένα ρομαντικά υπέροχο ηλιοβασίλεμα. Η πόλη σου η Αθήνα, μπορεί να σου προσφέρει κι από αυτό, αρκεί να ξέρεις πού να ψάξεις για να το βρεις.

Θα χρειαστεί να σκαρφαλώσεις σε λόφους, να ξεμακρύνεις λίγο από το κέντρο της, όμως ο ήλιος ο ηλιάτορας που χάνεται σε μια θάλασσα από πορτοκαλοκίτρινες αποχρώσεις θα σε αποζημιώσει πλήρως.

ΚΠΙΣΝ

SNFCC dusk

Το πάρκο της καρδιάς μας ανοίγει με προκρατήσεις που θα ανακοινωθούν σύντομα και προσφέρει απλόχερα ένα από τα ομορφότερα αστικά ηλιοβασιλέματα με τον ήλιο θαρρείς να βυθίζεται στο κανάλι του. Έλα εδώ από νωρίς για μια βόλτα με το αμόρε και καφεδάκι ή μπύρα ανά χείρας.

Σούνιο

Voir le coucher de soleil à Sounio

Πόσες ευκαιρίες θα έχεις να δεις τον ήλιο να βυθίζεται στη θάλασσα με φόντο έναν Ναό που η ιστορία του χάνεται στα βάθη των αιώνων; Αν μάλιστα πιστεύεις και τα περί ενέργειας της περιοχής, τότε θα ζήσεις σίγουρα μια εμπειρία μοναδική. Τιπ: Εξαιρετική είναι και η θέα από την παραλία του ΚΑΠΕ.

Μαρίνα Φλοίσβου

IMG_20180610_203237

Και το βράδυ στη Μαρίνα, τραγουδούσε ο Μπίγαλης, και μπορεί να μην έχει διευκρινιστεί αν ο στίχος αφορούσε το ηλιοβασίλεμα, όμως ο ήλιος που δύει μέσα στη θάλασσα με φόντο τα σκάφη στη Μαρίνα Φλοίσβου θα σε ταξιδέψει σ’ άλλη γη σ’ άλλα μέρη.

Καβούρι

Kavouri - curtains....

Η μαγεία της ένωσης του ήλιου με τη θάλασσα θα σε κάνει να κοντοσταθείς και να τη θαυμάσεις καθώς περπατάς στον πεζόδρομο στο Καβούρι ή να πιάσεις θέση σε κάποιο παγκάκι. Δεν λέγεται άλλωστε τυχαία ο δρόμος που περνά μπροστά από την παραλία «οδός Ήλιου».

Πεντέλη

Penteli sunset

Tο δεύτερο ψηλότερο βουνό της Αθήνας δεν θα μπορούσε να μην απολαμβάνει και φανταστική θέα στο ηλιοβασίλεμα. Ανέβα μέχρι το Αστεροσκοπείο, για να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα με την Αθήνα «πιάτο». Και μετά πλακώσου στα σουβλάκια στην πλατεία.

Λυκαβηττός

Sunset on Lycabettus

Το κατάλευκο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στην κορυφή του λόφου δίνει μια νότα Κυκλάδων, και τα πεζούλια του γεμίζουν ασφυκτικά λίγο πριν δύσει ο ήλιος. Αν δεν έχεις πρόβλημα με τον συνωστισμό, τότε θα απολαύσεις το “best sunset in the city” που λένε και οι τουρίστες.

Λόφος του Στρέφη

Sunset over Athens

Μπυρίτσα στο χέρι, το ταίρι στο άλλο χέρι, ανέβασμα στα σκαλάκια στο τέλος της Μπενάκη και έφτασες σε έναν ακόμα αθηναϊκό λόφο, ο οποίος σου χαρίζει πανοραμική θέα στην πόλη, από το Αττικό  Άλσος, μέχρι την Ακρόπολη και τον Πειραιά. Και φυσικά ένα ωραιότατο ηλιοβασίλεμα.

Λόφος του Αρδηττού



Από εδώ θα απολαύσεις το κρυφτό του ήλιου ανάμεσα στου Φιλοπάππου και την Ακρόπολη και αν δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από αυτό για να ζήσεις την απόλυτη εμπειρία ηλιοβασιλέματος τότε δεν ξέρουμε τι άλλο να σου πούμε. Α ναι, πώς να πας εκεί: από την είσοδο της οδού Αρχιμήδους, στο Παγκράτι.

Λόφος του Φιλοπάππου

Sunset Time

Ο  πιο δημοφιλής λόφος της Αθήνας προσφέρεται για ατελείωτες βόλτες στα (πλακόστρωτα και χωμάτινα) μονοπάτια του κάθε ώρα της ημέρας, όμως αν έρθεις εδώ πριν ο ήλιος δύσει τότε θα σε αποζημιώσει για την ανάβαση η υπέροχη θέα ως τη θάλασσα, βαμμένη με χρώμα χρυσοκόκκινο από τις τελευταίες αχτίδες του ήλιου.

Άρειος Πάγος

DSCF4945

Το σούρουπο στα «βραχάκια» είναι μια εμπειρία που οφείλει κάθε ζευγαράκι να ζήσει, όσο ο ήλιος κάνει τη βουτιά του πίσω από το Αιγάλεω (το βουνό) και το πορτοκαλί φως, στο οποίο λούζεται το τοπίο γύρω εξασφαλίζει τις καλύτερες φωτογραφίες της καλοκαιρινής Αθήνας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v