5 δροσερά κοκτέιλ για να φτιάξεις μόνος/η σου

Με ρούμι, τζιν ή βότκα, πέντε απίθανα κοκτέιλ που μπορείς πανεύκολα να φτιάξεις μόνος/η και να καταπλήξεις τα πλήθη.
5 δροσερά κοκτέιλ για να φτιάξεις μόνος/η σου
Πιστεύεις ότι το να φτιάξεις κοκτέιλ στο σπίτι είναι περίπλοκη υπόθεση; Στην πραγματικότητα το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα σέικερ και μερικά απλά υλικά. Εντάξει, αφρό λεμονόχορτου δεν θα ‘χει, ούτε ζελεδοποιημένη μαρμελάδα από αγριοκέρασο –αυτά θα πας στα κοκτεϊλάδικα που σου προτείναμε εδώ να τα πιείς– αλλά για μια μπαλκονάτη βραδιά με την παρέα θα είναι ό,τι πρέπει.

Broken Spur

Υλικά:
40 ml dry gin, 20 ml λευκό ξηρό κρασί, 5 ml λικέρ Pernod ή σαμπούκα (εναλλακτικά, ούζο), 10 ml ξηρό βερμούτ, 10 ml χυμό λεμονιού, 5 ml σιρόπι ζάχαρης, φλούδα λεμονιού για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:
Γεμίζουμε ένα σέικερ με πάγο και προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί. Χτυπάμε δυνατά για να αναμιχθούν σωστά και σουρώνουμε το κοκτέιλ σε παγωμένο ποτήρι της Μαργαρίτας. Σερβίρουμε με λίγη φλούδα λεμονιού.

Η συνταγή είναι από εδώ 

Mai Tai

Υλικά:
60 ml παλαιωμένο ρούμι, 15 ml λικέρ πορτοκάλι (ιδανικά dry quracao liquer), 10 ml σιρόπι πικραμύγδαλο ή σουμάδα, 25 ml χυμό από φρέσκο λάιμ, 7-10 ml πλούσιο σιρόπι ζάχαρης (2:1 ζάχαρη/νερό), 2-3 σταγόνες Angostura bitters

Για το γαρνίρισμα: μια ωραία κορυφή δυόσμου, μία ροδέλα λάιμ

Εκτέλεση:
Σε ένα σέικερ βάζουμε όλα τα συστατικά τη συνταγής, εκτός από τα αρωματικά μπίτερς (angostura bitters). Προσθέτουμε πολύ πάγο μέχρι να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του σέικερ. Σφραγίζουμε το σέικερ προσεκτικά και χτυπάμε δυνατά για περίπου 20 δευτερόλεπτα.

Στη συνέχεια σουρώνουμε το ποτό με τη βοήθεια ενός strainer και σερβίρουμε σε ένα ποτήρι τύπου double old fashioned (το κλασικό του ουίσκι, αλλά μεγαλύτερης χωρητικότητας). Προσθέτουμε χοντρό και όσο πιο ξηρό πάγο διαθέτουμε, απευθείας από την κατάψυξη μας, πριν προλάβει δηλαδή να νερώσει. Γαρνίρουμε με 2-3 σταγόνες angostura bitters, μία όμορφη κορυφή δυόσμου και μία ροδέλα λάιμ.

Η συνταγή είναι από εδώ 

Τζιν με φράουλες και λάιμ

Υλικά:
100 γρ. φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες στα 4, 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική, 1 λάιμ, 100 γρ. τζιν, 6-8 παγάκια, 120 γρ. σόδα
Για το σερβίρισμα: φράουλες, φέτες λάιμ, φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση:
Σε χοντρό ποτήρι που να μη σπάει εύκολα, βάζουμε τις φράουλες, τη ζάχαρη και τον χυμό από το μισό λάιμ. Το άλλο μισό λάιμ το κόβουμε στα 4 και βάζουμε τα κομμάτια μέσα στο ποτήρι. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή με έναν γουδοχέρι λιώνουμε τις φράουλες, το λάιμ, και τα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει εντελώς. Προσθέτουμε το τζιν και ανακατεύουμε πολύ καλά για 30 δευτερόλεπτα. Περνάμε το μείγμα από σουρωτήρι και το μοιράζουμε σε ποτήρια. Μοιράζουμε τα παγάκια στα ποτήρια και τα γεμίζουμε με τη σόδα. Σερβίρουμε με φράουλες, φέτες από λάιμ και φύλλα δυόσμου.

Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη 

Cherish

Υλικά:
40 ml ρούμι λευκό, 20 ml λικέρ κεράσι, 30 ml φρέσκος χυμός πορτοκαλιού, 25 ml φρέσκος χυμός λάιμ, 20 ml σιρόπι βανίλιας, φύλλα δυόσμου, για το γαρνίρισμα, 1 φέτα πορτοκαλιού, για το γαρνίρισμα, μερικά βύσσινα γλυκό του κουταλιού, για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:
Σε ένα σέικερ βάζουμε το ρούμι, το λικέρ κεράσι, τους χυμούς πορτοκαλιού και λάιμ και το σιρόπι βανίλιας. Ανακινούμε πολύ καλά για μερικά δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε πάγο σε ένα ποτήρι και σουρώνουμε μέσα το κοκτέιλ. Γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου, τη φέτα πορτοκαλιού και τα βύσσινα.

Η συνταγή είναι από εδώ 

Pomegranate Cosmo

Υλικά:
60 ml βότκα, 25 ml triple sec, 25 ml χυμό Ρόδι, 10 ml χυμό λάιμ

Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά στο σέικερ, χτυπάμε καλά, σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι και γαρνίρουμε με μια φέτα λάιμ.

Η συνταγή είναι από εδώ 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v