MiraMe Athens: Κολεξιόν Χειμώνας 2021/2022

Τo ισόγειο μπιστρό του MiraMe φόρεσε ζεστά χειμωνιάτικα ρούχα και μας υποδέχεται από το πρωί ως το βράδυ.
MiraMe Athens: Κολεξιόν Χειμώνας 2021/2022

της Αγάπης Μαργετίδη

Το καλοκαίρι που μας πέρασε είχα γράψει για ένα καινούργιο κουκλίστικο ξενοδοχείο στην οδό Ερμού και το εστιατόριο στην υπέροχη ταράτσα του.  Πριν πάρω το ασανσέρ για πάνω είχα ρίξει μια κλεφτή ματιά στο ισόγειο και παρόλο που δεν λειτουργούσε ακόμη, είχα ήδη φανταστεί τις χειμωνιάτικες μέρες και νύχτες που θα περνούσα εκεί.

Είναι πολύ όμορφο το χειμωνιάτικο σκηνικό του MiraMe.  Ζεστό και κομψό, τεατράλε, μα καθόλου κραυγαλέο. Σε καλοδέχεται και σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα.  Ανέκαθεν αγαπούσα τα καφέ και τα εστιατόρια στα οποία ξέρω πως θα περάσω πρίμα, είτε είμαι με την παρέα μου, είτε μόνη μου - με έμφαση στο μόνη μου.  Η αλήθεια είναι πως στην χώρα μας δεν συνηθίζουμε να βγαίνουμε κατά μόνας, είμαστε περισσότερο της παρέας, γι’ αυτό και δεν είναι πολλά τα μέρη στα οποία αισθάνεσαι άνετα όταν δεν συνοδεύεσαι.
 

 Ένα από αυτά τα λίγα είναι το ισόγειο μπιστρό του MiraMe.  Αυτό το μέρος, όπως και όλα τα υπόλοιπα στοιχεία του ξενοδοχείου, εσωτερικά και εξωτερικά, στα δωμάτια και στους κοινόχρηστους χώρους, έχει κατορθώσει, με το ταλέντο και το γούστο του αρχιτέκτονα Γιάννη Ζαχαράκη και των ιδιοκτητών του, να μεταδώσει ατμόσφαιρα, ευεξία και ευρωπαϊκή κομψότητα.

 
Στο χειμωνιάτικο μενού του, ξεκινώντας από το πρωινό, περνώντας στο brunch και στο μεσημεριανό ελαφρύ γεύμα, συνεχίζοντας στα after office ποτά και τελειώνοντας στο δείπνο, έχεις να επιλέξεις από μια καλά μελετημένη κάρτα, επιμελημένη από τον executive chef Άρη Ρούσσο, η οποία δεν ξεχειλίζει από υπερβολικές επιλογές, ενώ συμπεριλαμβάνει, συγχρόνως, όλα τα γούστα και τις διατροφικές συνήθειες.  Στη λίστα των κρασιών, ορθά τιμολογημένη για όλα τα βαλάντια, την οποία έχει επιμεληθεί ο καταξιωμένος οινοχόος Άρης Σκλαβενίτης, βρίσκεις επίσης μια μεγάλη γκάμα ποικιλιών και terroirs από όλη την Ελλάδα, ενώ μόνον στους αφρώδεις οίνους είναι παρούσα και η Γαλλία. 

 
Στο δια ταύτα του φαγητού, είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω κάποια από τα πιάτα που προτείνονται στον κατάλογο του δείπνου.  Μια εξαιρετικά αρωματική σούπα κολοκύθας με καπνιστό χέλι (€ 12) και μικρές μπουκιές από μοσχαρίσιο ταρτάρ με καπνιστό Μετσοβόνε και τρούφα πάνω σε φρυγανισμένο αφράτο μπριος (€ 16) μας άνοιξαν την όρεξη, ενώ τα χειροποίητα ψωμιά ήταν όλα λαχταριστά. 

Τα κρύα ορεκτικά θα μπορούσαν να σταθούν ως κύριο γεύμα για κάποιον που δεν θέλει να βαρύνει το στομάχι του : το μοσχάρι καρπάτσιο συνδυάστηκε ευρηματικά με κρέμα vitello tonnato αρωματισμένη με πορτοκάλι και τρούφα (€ 18) και η σαλάτα με βασιλικό καβούρι, μαραθόριζα, κολοκυθάκι, αγγούρι, φύκι wakame και σουσάμι (€ 16) είναι δροσερή και χορταστική. Ενώ η ιδέα του μπακαλιάρου τυλιγμένου, σαν ντολμά, σε φύλλο κινέζικου λάχανου και συνοδευμένου με τσιγαριαστά χόρτα και σάλτσα κακαβιάς (€ 27) είναι έξυπνη στη σύλληψή της, θέλει, κατά τη γνώμη μου, λίγη δουλειά ακόμη για να έχεις στο στόμα πιο ξεκάθαρη τη γεύση του ψαριού.  Συν τοις άλλοις, το μαγείρεμα με την μέθοδο της μπαλοτίνας αφαιρεί από τον μπακαλιάρο την χαρακτηριστική στιλπνή και “flaked” υφή του που αποτελεί την γοητεία του.  Από τους συνδαιτυμόνες μου άκουσα πολύ καλά λόγια για το αρνάκι τυλιγμένο στη σκέπη του με πουρέ καπνισμένης μελιτζάνας και γιαούρτι (€ 26), ένα πιάτο που σκοπεύω να δοκιμάσω την επόμενη φορά που θα δειπνήσω εκεί. 

 

Αν και δεν συγκαταλέγομαι στους φίλους της λευκής σοκολάτας, το επιδόρπιο με την μεταξένια namelaka (€ 14) ήταν εξαιρετικά ισορροπημένο, τόσο σε γλύκα, όσο και σε υφές και το χάρηκα με το παραπάνω.

 
Εκεί που βρίσκεται το MiraMe είναι ιδανικός προορισμός για οποιαδήποτε στιγμή της μέρας, πόσο μάλλον για την γιορταστική περίοδο που ήδη διανύουμε.  Σε ό,τι με αφορά, την επόμενη φορά που θα κατηφορίσω προς το τέρμα της οδού Ερμού θα μπω για να ξαποστάσω και για να πάρω μαζί μου τα χαρούμενα vibes του.

Mira Me Athens Boutique Hotel
Restaurant & Bar
Ερμού 118, 10554 Αθήνα
Τηλ.: 2152151930 – 2152151931
[email protected]
www.mirameathens.com
 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v