MiraMe Athens: Κοίτα με!

Ένα καινούργιο ξενοδοχείο στην Ερμού κι ένα rooftop μπαρ-εστιατόριο υπόσχονται αξέχαστες στιγμές.
MiraMe Athens: Κοίτα με!

της Αγάπης Μαργετίδη

Κατηφορίζοντας την οδό Ερμού προς το Θησείο, στον αριθμό 118, το μάτι σου πέφτει πάνω σε ένα ανακαινισμένο κτήριο του Μεσοπολέμου, βαμμένο σε ένα υπέροχο γκρι χρώμα με την διακριτική ταμπέλα που γράφει MIRAME ATHENS.  Από την μεγάλη τζαμαρία του ισογείου ρίχνεις μια ματιά στο εσωτερικό και βλέπεις μια φωτεινή αίθουσα που μοιάζει με καφέ, μπαρ, εντευκτήριο, έναν χώρο χαλάρωσης και ευζωίας (αναμένεται να λειτουργήσει όταν επιτραπεί να ανοίξουν οι εσωτερικοί χώροι).  Αν προσέξεις καλύτερα, θα δεις στα δεξιά της εισόδου την ρεσεψιόν και θα καταλάβεις πως πρόκειται για ξενοδοχείο. 



Το MIRAME ATHENS είναι, πράγματι, ένα καινούργιο boutique ξενοδοχείο σε ένα από τα πιο νευραλγικά σημεία της Αθήνας και στεγάζεται στο κομψότατο κτήριο που, όπως τα περισσότερα της περιοχής, μαράζωνε για πολλά χρόνια.  Οι νέοι του ιδιοκτήτες, με την βοήθεια του αρχιτέκτονα Γιάννη Ζαχαράκη, το επανέφεραν στην ζωή χαρίζοντάς του μια δεύτερη νεότητα. Το MIRAME ATHENS έχει μόλις επτά δωμάτια, που ενώ έχουν κοινά στοιχεία, το καθένα έχει την δική του αύρα.  Τα υλικά και τα χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν και τα διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα που επιλέχθηκαν, έδεσαν απόλυτα μεταξύ τους σε ένα αρμονικό και καλαίσθητο σύνολο, απόλυτα σύγχρονο.  Στο MIRAME ATHENS ο επισκέπτης θα αισθανθεί όμορφα και άνετα και, όπως αναφέρει το μότο του ξενοδοχείου, “come as a guest, leave as a friend” (έλα σαν επισκέπτης, φύγε σαν φίλος).



Mírame στα ισπανικά σημαίνει κοίτα με κι όταν ανεβαίνεις στην ταράτσα όπου  βρίσκεται το μπαρ-εστιατόριο, κοίτα με! φωνάζει η Ακρόπολη, κοίτα με! φωνάζει ο Ναός του Ηφαίστου, κοίτα με! φωνάζει η Ερμού, κοίτα με, σου λέει η Αθήνα. Κι εσύ κοιτάς και δεν χορταίνεις.  Κι αφού κάποια στιγμή έχεις πάρει μέσα σου όλη την ενέργεια της πόλης, έρχεται η ώρα να απολαύσεις το ποτό και το φαγητό σου.  Μπορείς να επιλέξεις να καθίσεις σε τραπέζι για δείπνο ή να  πιείς το ποτό σου στο μπαρ συνοδεύοντάς το με finger food.  Η απόλαυση σε ό, τι διαλέξεις είναι εγγυημένη.  Αυτό που εγώ συνιστώ είναι να φτάσεις πριν νυχτώσει για να δεις τα χρώματα της δύσης να λούζουν την πόλη και τα μνημεία της.  Να δεις τα φώτα των γύρω κτηρίων να ανάβουν σιγά σιγά, την Ερμού να φοράει τα βραδινά της και την Ακρόπολη να φωτίζει και να σε φωτίζει.



Ο νέος σεφ Γιάννης Αναγνωστόπουλος, έχοντας περάσει από το Σαν Σεμπαστιάν στη Χώρα των Βάσκων, εκεί όπου η γαστρονομία χτυπάει κόκκινο, μαγειρεύει με ουσία, επιλέγοντας εξαιρετικά υλικά, με τον πρώτο λόγο στην Ελλάδα.  Το φαγητό που προσφέρει είναι κομψό και ήρεμο, ταιριαστό με το περιβάλλον, με νότες έκπληξης και δροσιάς.

 

Έτσι, ξεχώρισα την φάβα από την Σχοινούσα με άγρια μανιτάρια και σάλτσα από Porto (€ 9) -επιτέλους, όχι άλλα πολυφορεμένα καραμελωμένα κρεμμύδια!-, τις μπρουσκέτες του γαύρου με τον πουρέ φασολιών (€ 9), τα αλμυρά cannoli γεμισμένα με tartar μόσχου (€ 9), το τόσο-όσο εκκεντρικό tartar Μαγιάτικου με ζελέ από φρούτα του πάθους (€ 16), την καλοκαιρινή πολύχρωμη σαλάτα που μπλέκει τα παντζάρια, την ντομάτα, το καρπούζι, το χαλούμι και τον βασιλικό (€ 12) και το τέλεια δροσερό, ελαφρύ και άψογα ψημένο φιλέτο τόνου tataki με πουρέ αβοκάντο και μαριναρισμένο καρπούζι (€ 22).  Όσο για το επιδόρπιο (€ 11), αυτό είναι μεν σοκολατένιο (chocolate textures ονομάζεται), αλλά εξαφανίζεται στο στόμα σαν μαγικό κόλπο.    



Η Αθήνα έχει ταράτσες πολλές και καμιά δεν μοιάζει με την άλλη.  Η κάθε μια σου δείχνει κι ένα άλλο πρόσωπο της πόλης.  Η κάθε μια σου λέει κάτι άλλο.  Στο MIRAME ATHENS σου λέει κοίτα με! Κοίτα με!, τόσο απλά, τόσο καθαρά!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v