Οι πιο νόστιμες πόλεις της Ελλάδας: Πού τρώμε τα καλύτερα;
Από τη Θεσσαλονίκη των ατελείωτων γεύσεων μέχρι τη Νάξο των κορυφαίων τοπικών προϊόντων αυτές είναι οι καλύτερες πόλεις της Ελλάδας για να φας ωραία.
Από τη Θεσσαλονίκη των ατελείωτων γεύσεων μέχρι τη Νάξο των κορυφαίων τοπικών προϊόντων αυτές είναι οι καλύτερες πόλεις της Ελλάδας για να φας ωραία.
Εντάξει είναι και η Αθήνα η πόλη του φαγητού δε λέμε, όμως η Ελλάδα είναι μια αστείρευτη πηγή γεύσεων και η ελληνική κουζίνα δε γνωρίζει όρια και πρωτεύουσες.
Από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τη Νάξο και από το Ηράκλειο έως το Αγρίνιο, η Ελλάδα ξέρει πώς να ταΐζει καλά ντόπιους και επισκέπτες.
Πείνασες; Στις παρακάτω πόλεις θα φας καλά.
Η απόλυτη «food city». Street food, μπουγάτσα, ξανά μπουγάτσα γιατί δεν χορταίνεται, τρίγωνα πανοράματος, μικρασιάτικες γεύσεις, ψαρικά, μεζέδες και μια από τις πιο φρέσκες σύγχρονες ελληνικές κουζίνες, με νεο-ταβέρνες και μεζεδοπωλεία σε υψηλό επίπεδο. Η Θεσσαλονίκη τα έχει όλα και είναι πεντανόστιμη.
Δες εδώ τις καλύτερες προτάσεις για φαγητό.
Όλη η Κρήτη είναι μια νοστιμιά από μόνη της, αλλά λόγω καιρού, επιλέγουμε το Ηράκλειο. Το καλοκαίρι όμως θα γράφαμε για τα Χανιά. Από τις πιο νόστιμες πόλεις της Κρήτης, η πρωτεύουσά της φιλοξενεί δεκάδες μαγαζιά που μαγειρεύουν εξαιρετικές πρώτες ύλες, σερβίρουν τέλειο ψάρι και όλες εκείνες τις γεύσεις που κάνουν την κρητική κουζίνα μια από τις ωραιότερες του κόσμου όλου.
Σαν πάς στην Καλαμάτα, πέρα από το αγαπημένο μας φεστιβάλ, δες εδώ, θα ζήσεις και την απόλυτη εμπειρία φαγητού: μαγειρεία με ποιοτική πρώτη ύλη, μοντέρνα εστιατόρια που μπλέκουν όμορφα τις μεσσηνιακές γεύσεις με διεθνείς επιρροές και κλασικά ταβερνάκια με φοβερό φαγητό και… άφθονο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.
Διάβασε επίσης: Φαγητό στην Καλαμάτα: Οι προτάσεις των ντόπιων
Μαζί με την Κρήτη, ίσως το πιο νόστιμο νησί της Ελλάδας. Πατάτες, τυριά, κρέατα, ζυμαρικά, όλα τοπικά και εξαιρετικά. Στη Νάξο κάθε πιάτο αναδεικνύει την κτηνοτροφική της παράδοση, και παραδόξως αντί για ψάρια και θαλασσινά, εδώ θα έρθεις για να φας πάρα πολύ καλό κρέας - αρνί, κατσίκι, μοσχάρι ή χοιρινό, στην κατσαρόλα ή στα κάρβουνα.
Διάβασε επίσης: 10 καλοί λόγοι να κάνεις φέτος διακοπές στη Νάξο
Ο απόλυτος βασιλιάς του τσιπουρομεζέ. Μεζέδες παντού, πιάτα θαλασσινών, νόστιμα και ποιοτικά σε σούπερ χαμηλές τιμές και μια αστική γαστρονομική κουλτούρα γύρω από το τσίπουρο που εξελίσσεται διαρκώς. Δεν είναι τυχαίο πως από εδώ ξεκίνησε το γαστρο-success story του Mezen. Το street food του Βόλου επίσης ανεβαίνει πολύ τελευταία.
Διάβασε επίσης: Σαράντα οκτώ ώρες στον Βόλο
Έχει ίσως τη μεγαλύτερη γαστρονομική ταυτότητα από μικρές πόλεις. Πιπεριές Φλωρίνης σε κάθε εκδοχή, τα κεμπάπια της που φτιάχνονται από τρεις κιμάδες (μοσχαρίσιο, χοιρινό και αρνίσιο), η Φλωρινέλα, ένα ημίσκληρο, ελαφρώς πικάντικο τυρί από αιγοπρόβειο γάλα και δίπλα της μία από τις κορυφαίες οινικές ζώνες της χώρας, το Αμύνταιο, για το ιδανικό wine pairing.
Διάβασε επίσης: Φαγητό στη Φλώρινα: Οι προτάσεις των ντόπιων
Ναι, Αγρίνιο. Haters gonna hate αλλά αξίζει μια θέση στη λίστα μας μιας και τα κρέατα εδώ δεν είναι παίξε γέλασε. Στην πόλη που δε σταματά να τρώει ποτέ, το κοκορέτσι σερβίρεται από το πρωί (αλήθεια) και τα οβελίστήρια και οι ψησταριές της πόλης δεν σταματούν ποτέ το ψήσιμο. Αρνιά, κατσίκια, κοτόπουλα, ακόμα και μπουγάτσα θα βρεις σε αυτήν την πόλη του μερακλή.
Διάβασε επίσης: Το Αγρίνιο δεν θα το ξαναπιάσεις στο στόμα σου