Αυγουστιάτικα ΣΚ στην Πελοπόννησο με λιγότερα από 150€

Στην Ολυμπία, τα Μέθανα, το Ξηροπήγαδο και τη Ζήρεια οι αυγουστιάτικες τιμές είναι καλές και τα Σαββατοκύριακά μας απίθανα.

Αυγουστιάτικα ΣΚ στην Πελοπόννησο με λιγότερα από 150€

Μην τα ξαναλέμε, Αύγουστος, ακρίβεια, Αθήνα, ζέστη, μπλα μπλα. Εδώ σου έχουμε συγκεντρώσει τις καλύτερες ιδέες μας για μέρη της Πελοποννήσου όπως η Καλλονή και οι Μύλοι στην Αργολίδα, που γίνονται άνετα και οικονομικά τέλειες μονοήμερες για μπάνιο. Δεν είναι όμως μόνο αυτά, έχουμε κι άλλα.

Η Αρχαία Ολυμπία και τα πέριξ της

Έχει έναν από τους ωραιότερους αρχαιολογικούς χώρους που έχεις δει ποτέ σου, από εκείνους που ενθουσιάζουν ακόμα και όσους δεν τρελαίνονται για αρχαία. Βρίσκεται, επίσης, ένα μισάωρο μακριά από τις υπέροχες αμμουδιές της Ηλείας, όπως ο Καϊάφας, το Κάτω Σαμικό και η Σπιάντζα, και άλλο ένα μισάωρο από το συγκλονιστικό Δάσος της Φολόης, που είναι τέλειο για σκιερές πεζοπορίες και πικνίκ κάτω από τις θεόρατες δρύες του.

Η διαμονή: Στο πανέμορφο Mellia το δίκλινο δεν θα σου κοστίσει περισσότερα από 37€ τα βράδια του Αυγούστου. Εναλλακτικά, λίγο πιο βόρεια, στη Λυγιά που γίνεται τέλεια βάση για να εξερευνήσεις φανταστικές παραλίες όπως τα Λουτρά της Κυλλήνης και το Αρκούδι, το Αγνάντιο έχει δωμάτια με θέα στη θάλασσα στα 55€. 

Βενζίνες και διόδια: Με ένα αυτοκίνητο που καίει 9 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, θα χρειαστείς συνολικά 110€ πήγαινε-έλα για βενζίνες και διόδια, ποσό που διαιρείται διά τον αριθμό των ατόμων που θα είστε στο αυτοκίνητο.

Το φαγητό: Με λιγότερα από 17-20€ το άτομο θα φας ωραία στο Πατρικό στη Βαρβάσαινα, στο Εν Λευκώ στην παραλία του Επιταλίου και στα μεζεδοπωλεία του Πύργου που σου έχουμε συγκεντρώσει εδώ.

Τα Μέθανα

Θα το έχεις παρατηρήσει αν ακολουθείς ταξιδιάρικα προφίλ στα social media, ότι τα Μέθανα όλο και ανεβαίνουν τα τελευταία χρόνια. Και πώς να μην, εδώ που τα λέμε; Ελάχιστη απόσταση από την Αθήνα, ωραιότατες παραλίες, καλές τιμές, ηφαίστειο, και άπειρες διαδρομές για πεζοπορίες, βάζουν ξανά την πόλη και τη χερσόνησό της στον χάρτη των ΣΚ μας.

Η διαμονή: Δυο βήματα (ή 400 μέτρα αν προτιμάς τις κυριολεξίες) από την παραλία των Μεθάνων, το Giannis Rooms έχει ωραιότατα δίκλινα στα 30€ για τα βράδια του Αυγούστου. 

Βενζίνες και διόδια (ή ακτοπλοϊκά): Στα 54€ είναι το συνολικό κόστος βενζίνης και διοδίων, διά όσους είστε στο αυτοκίνητο. Αν βαριέσαι να οδηγείς, παίρνεις πλοίο από τον Πειραιά και βγαίνεις απευθείας στα Μέθανα, με ένα έξτρα κόστος βέβαια: 29,80€ το άτομο και άλλα 68€ το αυτοκίνητο πήγαινε-έλα.

Το φαγητό: Τέλεια μαγειρευτά αλλά και ψητά της ώρας με 15-17€ το άτομο θα φας στο Καπηλειό και στο Εικαστικόν πάνω στην παραλιακή περαντζάδα των Μεθάνων.

Το Ξηροπήγαδο

Ακριβώς δύο ώρες μακριά από την Αθήνα, και ένα μισάωρο έξω από το Ναύπλιο, το Ξηροπήγαδο είναι ένα παραθαλάσσιο χωριουδάκι σε απόσταση αναπνοής από μία από τις πιο ανεξερεύνητες παραλίες της Πελοποννήσου, τις Βίλες, για τις οποίες σου έχουμε μιλήσει εδώ. Γίνεται λοιπόν η τέλεια βάση για να εξερευνήσεις τόσο το ίδιο το Ναύπλιο όσο και τους Μύλους με το θρυλικό σουβλάκι τους, την Λέρνη με τον αρχαιολογικό της χώρο και το Ελληνικό με τη φημισμένη πυραμίδα του, και την παραλία του Ανάβαλου που έχει κρυστάλλινα νερά, κόσμο που λάμπει διά της απουσίας του, και ευκολότερη πρόσβαση από τις Βίλες.

Η διαμονή: Το Oniro Apartments έχει φροντισμένα στούντιο με δικό τους κουζινάκι στα 49€ το δίκλινο ενώ το Blue Sky Apartments βρίσκεται ακριβώς πάνω στην παραλία και έχει ωραιότατα δωμάτια που ξεκινούν από 48€ το δίκλινο.

Βενζίνες και διόδια: 70€ πήγαινε-έλα θα σας βγει το συνολικό κόστος, οπότε 35€ το άτομο αν είστε δύο άτομα, γύρω στα 23€ αν είστε τρεις και πάει λέγοντας.

Το φαγητό: Με 15€ το άτομο θα φας ωραιότατα στο Πουρνάρι στο Κιβέρι ενώ για ακόμα περισσότερη οικονομία, εξαιρετικό σουβλάκι έχει ο Σπύρος.

Η Ζήρεια

Σε βλέπουμε που στραβομουτσουνιάζεις ότι θέλουμε να σε στείλουμε στα βουνά καλοκαιριάτικο, αλλά άκουσέ μας: Η Ζήρεια έχει τέλεια δροσιά, φανταστικό φαγητό, τιμές στο μισό και βγάλε από εκείνες του χειμώνα, καταπράσινα μονοπάτια για πεζοπορίες, και λίμνη (τη Δόξα) στην οποία μπορείς να βουτήξεις λες και είσαι κεντροευρωπαίος. Ε, κι αν νοσταλγήσεις παραλία, ο Κορινθιακός δεν απέχει παραπάνω από ένα μισάωρο κουτρουβάλας από τις βουνοπλαγιές της.

Η διαμονή: 50€ θα σου κοστίσει το καταπληκτικό δίκλινο με πρωινό στις Ναϊάδες στα Μεσαία Τρίκαλα τα βράδια του Αυγούστου.

Βενζίνες και διόδια: 60€ το πήγαινε-έλα στο σύνολο, διαιρείς αναλόγως.

Το φαγητό: Στα 17-20€ το άτομο θα βγει ο λογαριασμός για σούπερ ψητά στη σχάρα και σπιτικές πίτες στο Χάνι του Χανιά και στην Ψητοσυνάντηση.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v