Αυγουστιάτικες εκδρομές… όσο πιο φτηνά γίνεται

Στην Πελοπόννησο και την Εύβοια, τα νερά είναι κρυστάλλινα, οι τιμές χαμηλές και τα αυγουστιάτικα ΣΚ αξέχαστα.

Αυγουστιάτικες εκδρομές… όσο πιο φτηνά γίνεται

Τα Σαββατοκύριακα του Αυγούστου μπορεί να μην είναι αυτό που λέμε ιδανική περίοδος για να πεταχτείς σε ένα νησάκι, αν όμως έχεις διάθεση για εκδρομή/ μπάνιο/ φαγοπότια πλάι στο κύμα, δεν χρειάζεται να περιμένεις το ημερολόγιο να δείξει Σεπτέμβρη. Σου βρήκαμε μέρη κοντινά, οικονομικά και πανέμορφα, για να μην κάτσεις (στην πόλη) να σκάσεις.

Η Καλλονή της Τροιζηνίας

Σου τα είπαμε και πρόσφατα, δύο ώρες μακριά από την Αθήνα, η Καλλονή είναι από τα μέρη εκείνα που θα σου φέρουν στο νου παιδικά καλοκαίρια: Παραλίες με κρυστάλλινα νερά και χωρίς οργάνωση, ταβερνάκια με αυλές να κάτσεις να φας φρέσκο ψάρι ή σπιτικά μπιφτέκια φορώντας ακόμα το μαγιό, υδροβιότοπος και αρχαία για να χαίρονται και οι φυσιοδίφες και οι ιστοριολάτρες ανάμεσά μας. Όσο για δωμάτια; Στα 45€ κυμαίνονται τα δίκλινα στον Μάνθο και τη Μαρίνα, δυο βήματα από την θάλασσα.

@in2life_gr Ο καύσωνας θέλει ερημική παραλία #greece #peloponnese #fyp #hot ♬ Dj Care Bebek Full Bass Horeg (Remix) - PWMUSIC PROJECT

Αν βαριέσαι να οδηγείς, παίρνεις καράβι από τον Πειραιά, βγαίνεις στα Μέθανα, κι από εκεί είσαι μισή ώρα μακριά (29,80€ το άτομο και άλλα 68€ το αυτοκίνητο βέβαια τα ακτοπλοϊκά πήγαινε-έλα, αν μας ρωτάς εμείς θα οδηγούσαμε. Για βενζίνες και διόδια το πήγαινε-έλα βγαίνει 54€ διά όσους είστε στο αυτοκίνητο).

Διαβάστε περισσότερα - Η Καλλονή της Τροιζηνίας είναι βγαλμένη από τα παιδικά σου καλοκαίρια 

Τα Στύρα στη Νότια Εύβοια

Μια που πιάσαμε το πονεμένο θέμα των ακτοπλοϊκών, ένα από τα φθηνότερα είναι αυτό του ferry boat που κάνει τη 45λεπτη διαδρομή από την Αγία Μαρίνα του Μαραθώνα στα Νέα Στύρα της Εύβοιας (10€ το άτομο, 36€ το αυτοκίνητο πήγαινε-έλα).

Ήσυχο και γραφικό ψαροχώρι, με μια αμμουδερή παραλία χάρμα οφθαλμών, τα Στύρα γίνονται τέλεια βάση για να εξερευνήσεις φαντασμαγορικές παραλίες και φαράγγια από την πλευρά του Αιγαίου, δρακόσπιτα σκαρφαλωμένα σε καταπράσινες βουνοπλαγιές και γραφικά χωριά όπως το Μαρμάρι που δεν απέχει από εδώ παραπάνω από ένα μισάωρο. Για τσιπουράκια και μεζέδες, θα πιάσεις οπωσδήποτε θέση κάτω από τα πλατάνια στο Στέκι των Δειπνοσοφιστών, ενώ για τη διαμονή σου θα βρεις ωραιότατα δωμάτια στα 60-65€ τον Αύγουστο (δες ενδεικτικά το Hotel Plaza).

Διαβάστε περισσότερα – Άσε την Κάρυστο να σε εκπλήξει

Το Διακοφτό της Αχαΐας

Το ξέρεις ως τέρμα του θρυλικού Οδοντωτού, που κάνει μια από τις πιο γραφικές σιδηροδρομικές διαδρομές της Πελοποννήσου, διασχίζοντας το Φαράγγι του Βουραϊκού –το οποίο μπορείς επίσης να το περπατήσεις, ολόκληρο ή ένα μόνο τμήμα του, ανεξάρτητα ή οργανωμένα, με την Trekking. Πέρα, όμως, από το φαράγγι, το Διακοφτό έχει γύρω του και μερικές από τις ωραιότερες παραλίες του Κορινθιακού Κόλπου, σαν την Τράπεζα, με το ψιλό της βοτσαλάκι, τα διάφανα νερά, και τη θέα που απολαμβάνει σε ένα καρτποσταλικό ηλιοβασίλεμα. Η παραλία είναι σε σημεία οργανωμένη, έχει όμως και άφθονο ελεύθερο χώρο να απλώσεις την πετσέτα σου αν δεν συμπαθείς τις ξαπλώστρες.

Ωραιότατα στούντιο με διαθεσιμότητα για τον Αύγουστο βρήκαμε στο Artemis Apartments, στο Διακοφτό, σε τιμές που κυμαίνονται στα 50€ το δίκλινο. 

Οι Μύλοι της Αργολίδας

Σου έχουμε πει και ξαναπεί ότι η Αργολίδα ούτε αρχίζει, ούτε τελειώνει στο Ναύπλιο. Μικρά γραφικά ψαροχώρια, γιγάντιες αρχαίες πόλεις, φαντασμαγορικά φαράγγια, μυστικές παραλίες και μικροί βοτσαλωτοί ορμίσκοι περιμένουν υπομονετικά να τους εξερευνήσεις. Να οι Μύλοι για παράδειγμα: Φημισμένοι στα πέρατα της Πελοποννήσου για το σουβλάκι τους, που αν δε σου φέρει στο μυαλό παιδικές αναμνήσεις μάλλον δεν περνούσες παλιά τα καλοκαίρια σου στην Ελλάδα, οι Μύλοι είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό 10 λεπτά έξω από το Ναύπλιο, με τη δική του βοτσαλωτή παραλιούλα. Γίνονται, δε, η τέλεια βάση για να εξερευνήσεις όσες γωνιές της Αργολίδας προλαβαίνεις να χωρέσεις σε ένα Σαββατοκύριακο.

Διαβάστε περισσότερα - 10 πράγματα που δεν έχεις δει γύρω από το Ναύπλιο 

Για τη διαμονή σου, τα Διαμερίσματα Λέρνα έχουν λιτά αλλά περιποιημένα και πεντακάθαρα δίκλινα στα 55€ για τον Αύγουστο. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v