5 βόλτες για να βγεις Θεσσαλονίκη σαν ντόπιος

Δεν έχει να κάνει με το πού θα κάτσεις και τι θα φας: Η Θεσσαλονίκη είναι οι δρόμοι της και τα στενά της, και θα σου πούμε πού να την περπατήσεις.

 

5 βόλτες για να βγεις Θεσσαλονίκη σαν ντόπιος

Η Θεσσαλονίκη είναι από τις καλύτερες πόλεις για να τις περπατήσεις. Κρύβει τόση πλούσια ιστορία στα στενά της, μικρά μαγαζάκια που σε περιμένουν να τα τσεκάρεις και - προφανώς - αμέτρητα καφέ για να πάρεις στο χέρι και να βολτάρεις.

Επειδή πρέπει να αφήσεις πίσω κάθε 90s, "χαλαρό" κλισέ που έχεις στο μυαλό σου για αυτή τη πόλη. Την Θεσσαλονίκη την ζεις στο πόδι, κι αυτές είναι πέντε διαδρομές για να την ζήσεις σαν ντόπιος.

*Δεν θα σου προτείνουμε μέρη για να κάτσεις στην Θεσσαλονίκη, καθώς αυτό το έχουμε κάνει ξανά. Και σίγουρα δεν θα σου πούμε μέρη για να φας, επειδή κι αυτό το έχουμε κάνει και επίσης επειδή ένας αρχαίος νόμος λέει πως όπου και να κάτσεις για φαγητό Θεσσαλονίκη, θα είναι καλά.

Τα Κάστρα
Στην κορυφή της πόλης, μπορείς να περπατήσεις για αρκετά χιλιόμετα, και να κάτσεις για ακόμα περισσότερες ώρες χαζεύοντας την θέα. Η θέα από εκεί είναι εκπληκτική, έχεις όλη την πόλη στο πιάτο και ο Θερμαϊκός δεν φαίνεται από πουθενά πιο όμορφος. Και αν αυτό σου ακούγεται κάπως τουριστικό, κάπως σαν πράγμα που αποκλείεται να κάνουν οι ντόπιοι, να σε ρωτήσουμε, Αθηναίε αναγνώστη: Εσύ πόσο συχνά χαζεύεις την Ακρόπολη;

Η παραλία
Και, μιλώντας για Θερμαϊκό πιο πάνω. Ξέχνα και όλα τα κλισέ που άκουσες για αυτόν. Η παραλία της Θεσσαλονίκης είναι η απόλυτη βόλτα. Σε φάση ξέχνα όλο το υπόλοιπο κείμενο και κάνε αυτό κάθε μέρα, δεν θα βαρεθείς. Τσακίρ κέφι μπορείς να νοικιάσεις ποδήλατο και να κάνεις πετάλι δίπλα στο νερό. Και προφανώς θα καταλήξεις στα γρασίδια κάτω από τον Λευκό Πύργο.

Η Ναυαρίνου
Επειδή είναι και δεν θα σταματήσει να είναι ένα άνετο, δροσερό μέρος για να χαλαρώσεις με καφέ, για να κάνεις τα πάνω-κάτω σου ή απλά για να καθίσεις και να παρακολουθείς τον ετερόκλητο κόσμο που περνά.

Η Τσιμισκή - για βόλτα, όχι ψώνια
Άσε τα ψώνια, δεν τα χρειάζεσαι - και τα περισσότερα από αυτά τα μαγαζιά τα έχεις και δίπλα στο σπίτι σου. Η εμπειρία της Τσιμισκή έχει να κάνει περισσότερο με το αρχαίο και ιερό τελετουργικό του κοιτάγματος βιτρίνας, με έναν καφέ ή παγωτό στο χέρι και ανάλυση των ψυχολογικών σας με κάποιο άτομο που αγαπάς. Κατά προτίμηση ντόπιο, για να σ' τα πει όπως πρέπει να τα ακούσεις.

Η Βαλαωρίτου
Από τις πιο κλασικές περιοχές του κέντρου για βραδινή βόλτα. Η Βαλαωρίτου είναι γεμάτη μπαράκια, ταβέρνες αλλά και υπέροχες ταράτσες για να κλείσεις την ημέρα σου με λίγη σαλονικιώτικη διασκέδαση.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v