Τα καλύτερα της Θεσσαλονίκης σε ένα Σαββατοκύριακο

Επιστρέφουμε στην αγαπημένη μας πόλη και συμπυκνώνουμε τα καλύτερα σε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο.
Τα καλύτερα της Θεσσαλονίκης σε ένα Σαββατοκύριακο

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Αποφάσισες να πας Θεσσαλονίκη για ένα Σαββατοκύριακο; Σε ζηλέψαμε ήδη.

Η πόλη που τα έχει όλα και… κάτι παραπάνω βρίθει επιλογών για βόλτες, ποτά με θέα το ηλιοβασίλεμα, εικόνες και γεύσεις που θα σε γοητεύσουν.

Για να σε βοηθήσουμε, συγκεντρώσαμε τα καλύτερα για να περάσεις ένα υπέροχο διήμερο – και να κρατήσεις υλικό και για την επόμενη φορά.

Να πιείς καφεδάκι στο πανέμορφο Πάστα Φλώρα Darling Cafe, για το οποίο τραγούδησε ο Monsieur Minimal ή στο μίνιμαλ Ύψιλον και να απολαύσεις υπέροχο brunch και πρωινό στο ινσταγκραμικό Donkey the breakfast farm, στο Rubik's superfood & coffee το οποίο επενδύει στις healthy γεύσεις, στο ρουστίκ και καταπράσινο Beyond the Walls και στο Canteen στον πεζόδρομο της Γούναρη.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by BEYOND the Walls (@beyondthessaloniki)


Να ταξιδέψεις στο παρελθόν της πόλης βολτάροντας στα Κάστρα και να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα, αλλά και την υπέροχη θέα από ψηλά, με τον Θερμαϊκό να απλώνεται σαν μπλε χαλί και τον Όλυμπο να στέκει επιβλητικά απέναντί σου. 

Να βολτάρεις στο Φράγμα Θέρμης με την σούπερ θέα στη λίμνη, κοντά στο περιβαλλοντικό πάρκο Θέρμης και να πιείς τον καφέ σου στο ομώνυμο καφέ-εστιατόριο. 

Να γίνεις ένα με τη φύση στα Πλατανάκια στο Πανόραμα, ένα άψογα διαμορφωμένο πάρκο, μια όαση πρασίνου, με μονοπάτια για πεζοπορία, άπλετο χώρο για πικ νικ, μικρό ζωολογικό κήπο με πάπιες και λοιπά ζωάκια, καθώς και εστιατόριο και καφέ. 



Να βολτάρεις στη Νέα Παραλία με τα πόδια, ή με κάποιο δίκυκλο (ποδήλατο/πατίνι), βγάζοντας την απαραίτητη φωτογραφία με φόντο τις Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου.

Να απολαύσεις γεύσεις ελληνικής και διεθνούς κουζίνας στο μικρούλι Μαιτρ & Μαργαρίτα, δημιουργική κρητική κουζίνα στο Χαρούπι, μεζεδάκια στεριάς και θάλασσας στο Λούπινο στα Λαδάδικα, παραδοσιακή ελληνική κουζίνα στο Σέμπρικο, μαμαδίσιες νοστιμιές στο Ελληνικόν στο κέντρο της πόλης, σουτζουκάκια στα κάρβουνα με σπιτική μουστάρδα στον Ανέστη στην Περαία, πεντανόστιμα σάντουιτς με κρέας και πάσης φύσεως αλοιφές στο Έτση και ζουμερά μπέργκερ στο Tarantino Sandwiches & Fries.



Κι αν δεν σου φτάνουν τα παραπάνω, να ανακαλύψεις το Extravaganza σε μια μικρή στοά για να δοκιμάσεις ψαγμένες και fusion γεύσεις, όπως και τη Μούργα, ένα συμπαθέστατο στέκι για θαλασσινά με κατάλογο που αλλάζει καθημερινά.

Να ζήσεις την εμπειρία του νέου Ergon Agora East στην Πυλαία, σε έναν εντυπωσιακό χώρο με ξενοδοχείο, παραλία, εστιατόριο, μανάβικο, σούπερ μάρκετ και μπαρ, που εκτείνεται σε 15 στρέμματα οργανωμένου κήπου, με θέα την θάλασσα και τον Όλυμπο. 



Να βουτήξεις στην Σάνη, την πλήρως οργανωμένη αμμουδερή παραλία του ομώνυμου Resort με τη χρυσή άμμο και τα όμορφα νερά, περίπου μια ώρα από το κέντρο της πόλης. 

Να πιείς ποτάρες στην αυλή του Cin Cin, καλοφτιαγμένα κοκτέιλ στο ΑνφάνΓκατέ in Guadeloupe στην αυλή του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών και στο Father στο κέντρο και να απολαύσεις ένα ακόμα ποτάκι με θέα το ηλιοβασίλεμα στο μαγευτικό Boheme στην Πυλαία. Να πιάσεις θέση στην ταράτσα του The Nectar Distillery για ένα ακόμα ποτό, και να συνεχίσεις… αφ’ υψηλού στην ταράτσα του Vanilla World Skybar.



Να περπατήσεις την Προξένου Κορομηλά, ένα όμορφο δρομάκι στο κέντρο γεμάτο με ψαγμένα μαγαζάκια ό,τι πρέπει για handmade αγορές.

Να πάρεις τσουρέκια με το κιλό από τον Τερκενλή στην Τσιμισκή, το μοναδικό κατάστημα της αλυσίδας που φτιάχνουν τα γλυκά εντός και όχι σε εργοστάσιο, και άφθονα τρίγωνα Πανοράματος από τον θρυλικό Ελενίδη.



Και φεύγοντας, να υποσχεθείς σε εαυτό και φίλους πως θα ξαναγυρίσεις.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v